Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Achtervolging in het donker

6 jaar geleden

Ik loop door een straat in ons dorp, het is donker en er is niemand op straat en ineens voel ik een hand op mijn schouder.
Ik hoor een mannenstem zeggen:"Je kunt proberen te rennen, maar uiteindelijk krijg ik je te pakken."
Ik ren weg richting mijn huis. Iedere keer als ik denk dat de man weg is zie ik hem om de hoek staan of in de bosjes. Ik kan zijn gezicht niet zien omdat door zijn capuchon er een schaduw over zijn gezicht valt zwart als roet. Hij blijft dingen roepen als: "Als je zo door blijft gaan kom je nooit van me af."
Als ik om hulp wil roepen van iemand lukt het niet, mijn stem lijkt verdwenen.

Wat betekent dit en waarom heb ik deze nachtmerrie zo vaak?

6 jaar geleden

Het dorp is een vertrouwde plek, maar in een donkere straat, is het synoniem met onwetendheid, onbewuste, boosaardigheid, de dood en angst voor het onbekende. De mannenstem is je onbewuste mannelijke kant dat onbekend lijkt. De mannelijke kant heeft eigenschappen als ratio, competitieve en doorzettingsvermogen. Hier schrik je enorm van en daar loop je voor weg. Dromen dat je van iemand wegrent, geeft aan dat je een bepaalde kwestie probeert te vermijden. Je neemt geen verantwoordelijkheid voor je acties. Als je wegrent van een aanvaller in het bijzonder duidt dit op het feit dat je je eigen angsten niet onder ogen durft te zien.
Je rent naar je huis, wat symbool staat voor jezelf; je denken, idee├źn, handelen, je zijn. Uiteindelijk wil je wel op zelfonderzoek uit. Magere Hein draagt ook een capuchon. Hij staat symbool voor de dood. Dit mag je positief opvangen, want het einde van iets, een situatie of een manier van doen, maakt het af en kun je verder met nieuwe dingen. Als het bos wat staat voor leven. Wanneer je door het bos wandelt kom je vergankelijkheid en nieuw leven en vruchtbaarheid tegen.