Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

luchtballon crash

V
6 jaar geleden

Hallo allemaal,

Vannacht heb ik een nachtmerrie gehad die me erg bezig houdt.
Ik droomde dat ik op een soort festiviteit in een dorp was. Het voelde alsof ik in dat dorp woonde maar het zag er anders uit dan mijn werkelijke omgeving. De winkels in de winkelstraat waren open en er gebeurden allerlei dingen in een soort weiland daarnaast. Details heb ik hier niet echt van gezien.
Op een gegeven moment kwamen er luchtballonnen over, in allerlei maten en vrolijke kleurstellingen. Heel vrolijk. Veel mensen, waaronder ikzelf, bleven staan kijken.
Ineens kwam een grote, in regenboog kleuren gestreepte, luchtballon wat omlaag. Het leek alsof hij ging landen op een nabijgelegen veld. Echter maakte de luchtballon ineens een salto, vloog de mand in brand en meteen stortte de luchtballon neer. Terwijl de ballon naar beneden stortte was de ballon nog vrij goed in vorm maar de mand was een vuurbal. Ik hoorde de mensen in de luchtballon gillen...
De luchtballon verdween achter de bomen en kwam met een harde knal op de grond terecht. Iedereen kwam in beweging om te helpen. Toen werd ik wakker.

Ik kan het totaal niet plaatsen. Iemand een idee?

6 jaar geleden

Een dorp staat voor gemeenschap, eenvoud en traditie. Het is feest. Mensen zijn betrokken met elkaar. Het voelt goed. Je kan je goed aanpassen aan andere omgevingen en situaties. Droom je over winkels duidt het dat je voor de dingen die je nodig hebt, terecht kan bij iemand. Een weiland is groen en dit staat voor vernieuwing.
De luchtballonnen staan voor creatieve vrijheid. Ze zijn gekleurd en vrolijk.
Luchtballonen zijn hoogvliegers. Ze willen anderen overstijgen. Maar dan gaat er iets goed mis. Hij stort naar beneden en vliegt in de brand. Neem je teveel hooi op je vork?

V
6 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Esme.

Het klopt dat er veel veranderingen gaande zijn.
Te veel hooi op mijn vork nemen herken ik niet echt. Ik ben er gevoelig voor dat te doen, maar heb geleerd bewust keuzes te maken om dat te voorkomen. Volgens mij lukt dat aardig. Misschien is het meer dat ik op het gebied van mijn werk mijn ei niet lekker kwijt kan? Sluit de luchtballon daar bij aan?

6 jaar geleden

Het dorp en feest laat zien dat er een soort teamspirit aan de gang is. Dus dit kan wel kloppen met werk. Daar werken mensen vaak ook samen. Je hebt ruimte nodig, en kan je ei niet kwijt, vandaar die creatieve vrijheid. Te veel hooi op je vork nodig herken je niet, maar je kan je creatieve geest ook weer niet uiten. Dat is toch een blokkade. Je gaat op dezelfde voet verder. Hou die hooivork toch maar in je achterhoofd. Voorkomen is beter dan genezen.