Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

De persoon naast mijn bed

Marly
9 jaar geleden

Hallo iedereen,

Ik weet het, ik ben een newbie. Toch hoop ik dat jullie me willen helpen.

Vanaf ik me kan herinneren droom ik erg sterk, gedetailleerd, diep. Van kleur, smaak, gevoel en emotie.
Ik herinner me dan ook altijd alles van mijn dromen. Meestal beïnvloed het mijn dag ook, als ik bijvoorbeeld een verschrikkelijk nachtmerrie heb gehad. Ik weet wel dat die nachtmerrie maar een droom was, maar voor mijn gevoel heb ik het echt beleefd.
Daarom vind ik altijd erg veel troost bij uitleg van dromen. Wanneer ik begrijp waarom ik het heb gedroomd, stelt het me gerust. Daarom ben ik ook vaak op deze site te vinden.
Alleen afgelopen nacht heb ik iets gedroomd, waarvan ik erg van ben geschrokken en waarvan ik geen uitleg over kan vinden. Daarom hoop ik dat jullie me misschien kunt helpen?

Het was een korte droom.
Ik droomde dat ik gewoon in bed lag. (op mijn buik, zoals gewoonlijk). Ik hoorde opeens wat aan de andere kant van mijn bed. Alsof er iemand naar me stond te kijken. Ik zei "wie is daar?" en wou me omdraaien. Maar dat kon niet. IK leek wel versteend, zelfs mijn hoofd kon ik niet bewegen. Ik had het gevoel dat de gene naast mijn bed de oorzaak was dat ik me niet kon bewegen. Ik raakte in paniek, probeerde met alle macht te bewegen en was bang dat de gene die naast me bed stond me wat aan wou doen.
Ik realiseerde me dat dit een nachtmerrie moet zijn en probeerde wakker te worden. Ik werd met erg veel moeite wakker en was nog steeds in paniek. me hart ging te keer. En ik had het gevoel dat ik nog steeds niet kon bewegen. Op een of andere manier kreeg ik me niet voldoende wakker (of droomde ik dat ik wakker was) en ik merkte dat ik weer terug in de nachtmerrie gleed. Alsof de persoon die naast me bed stond me mee trok terug de diepte in. Ik probeerde me ogen open te trekken met me handen en dwong me met alle macht mezelf wakker te krijgen. Dat lukte eindelijk. Ik durfde niet meer te slapen en heb de rest van de nacht geen oog meer dicht gedaan.

Wat me vooral nu nog erg bang maakt is dat ik me nog zo goed kan herinneren wat voor geluid ik hoorde in het begin van mijn droom. Alsof iemand met zijn hand over mijn dekens gleed. Het klonk zo echt. De aanwezigheid van iemand naast mijn bed, het niet kunnen bewegen, de paniek. Pff.. Ook twijfel ik wanneer ik nu echt wakker was of sliep. Het was erg moeilijk te onderscheiden.

Ik hoop dat jullie een beetje begrijpen wat ik heb gedroomd. En ik hoop dat jullie me misschien kunnen uitleggen wat deze droom kan betekend. Het zou me erg geruststellen en zou ik erg dankbaar voor zijn.

Marly Xx

Nolkje
9 jaar geleden

Je droom kan ik niet verklaren, maar ik denk zelf dat je slaapparalyse hebt ervaren. Het gevoel niet te kunnen bewegen, levensecht geluid, niet weten of je nog droomt. Dit gebeurd als je wakker wordt in je REM slaap (droomfase). Je lichaam en een deel van je hersenen slapen dan nog, waardoor je je niet kan bewegen en je hallucineert (vaak nare dingen) met erg veel detail, en levensecht. Ik wil je topic niet kapen, maar ik heb het zelf ook een keer meegemaakt. Werd wakker op mijn rug en kon mij niet bewegen, zag schimmen op de muur met lange nagels en hoorde een soort geluid alsof je met een vork over een bord krast. Had ook het gevoel dat er iemand op mij zat, maar omdat ik niet kon bewegen kon ik het niet zien. Heb enorm gehuild toen het over was en durfde inderdaad ook niet meer te gaan slapen.

cyver_
6 jaar geleden

ik ben 3 jaar te laat ik weet het ;-;

wat jij had was slaapverlamming (als je niet weet wat het is zoek het op of kijk op youtube naar raarmaarwaar daar word het uitgelegt
ik heb hetzelfde meegemaakt en het koste mij een half jaar om weer in het donker te durven slapen





Deze discussie is gesloten.