Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Achtervolging

Mammavan3
12 december 2013

Ik heb dit nooit eerder gedaan maar er is me iets opgevallen wat ik toch eens kwijt moet. Ik heb al sinds mijn jeugd dezelfde droom gehad die zo af en toe terug komt Het is een droom waarbij ik door een groot gebouw ren, denk aan een schoolgebouwformaat (Ik zie mezelf rennen kijkend vanaf de straat die parralel loopt aan dit gebouw) En op die straat rent een man met een zwarte jas met me mee precies even hard en wat ik ook doe, waar ik ook heen ga, hij blijft rennen en ik kom niet van hem af. Hij komt niet dichterbij maar ook niet verder weg hij blijft op precies dezelfde afstand en ik word dan heel bang wakker op een gegeven moment. Ik kan niet zien wie het is, het is een vage man met een zwarte jas en zwarte hoed.

Nu heb ik ruim 2 jaar terug het contact met mijn moeder gebroken en heb hem niet meer gehad sinds dien.

De reden dat ik het contact verbroken heb is omdat alles op haar manier moest gaan en ze mij zag als het kleine meisje die niets zelf kon, mijn dochter zag ze als haar dochter en besloot alles voor haar, ik had dan ook niets te zeggen als ik bij haar was of mijn dochter bij haar bracht. Ze was nooit fysiek bij me want ik woonde op mijzelf maar ze was er altijd in mn hoofd en keurde alles af. Niets wat ik deed was goed en alles moest anders.

Ik ben er dus wel zeker van dat deze droom/nachtmerrie over mijn moeder ging maar waarom een man in een zwarte jas en het schoolgebouw...? Kan iemand me wat meer vertellen over deze droom die ik al sinds mijn kinderjaren regelmatig heb en nu al ruim 2 jaar niet meer?

12 december 2013

Hoi Mammavan3

Deze droom kan staan voor je angst om een bepaalde taak niet te kunnen afmaken of succesvol af te ronden.

Dus als je in je droom achtervolgd, dan probeer je in je echte leven een bedreigende situatie te vermijden.

Wat kan dat betekenen, ik denk dat jou moeder het symbool was van die zwarte man, die je steeds maar achtervolgde, niet dichter bij kwam maar ook niet verder af ging als ware aan je vast kleefde, ze noemen dat ook vaak een lifter en van af het moment dat je gebroken had met je moeder is verdwenen.

Dit kan uit een vorig leven komen en was bedoeld als een nodige actie waar je dat nodig had voor die persoon die je toen was en toen niet goed is afgesloten.
Nu in dit leven herhaald werd ook weer goed bedoeld, alleen door dat gedoe heb je geleerd om voor je zelf te zorgen en ook voor je kinderen en dat is volgens mij ook de les die je in dit leven heb geleerd, het niet afhankelijk te zijn van anderen.

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten Hans.