Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Gevecht met bezeten persoon

nachtengeltje
10 jaar geleden

In mijn droom stond ik in de slaapkamer van mijn ouders samen met een onbekend meisje die bezeten was. Zij had een soort stanley mesje in haar hand, ze wou me steeds neersteken, ik verzette me met een kussen.. Ik weet niet meer precies hoe het allemaal is gegaan, maar uiteindelijk wist ik de slaapkamerdeur open te maken en hem achter me dicht te houden terwijl ik mijn moeder riep. Het verbaasd me nu nogsteeds hoe ik die deur dicht wist te houden.. Ik was sterker dan deze persoon, en dat vind ik sowiezo al raar.. Een demon is toch sterker dan een mens?
Mijn moeder kwam naar boven en deed de deur open, het stanley mesje lag op de vloer voor de deur, het kussen op lag het bed, en het meisje was weg. Mijn moeder deed de deur dicht, en hing een ketting met een kruisje op de klink. Ze zei dat de deur van buitenaf niet open gemaakt kan worden door andere demonen als er een kruisje aan de deur hangt.
Toen schrok ik wakker.
Het meisje zag er uit alsof ze door een echte demon was bezeten. Krassen op haar gezicht, licht groene huid.. maar ik herkende haar niet.

Hoe kan het dat ik deze droom heb gekregen?

10 jaar geleden

Hoi nachtengeltje.

Als je droomt over een slaapkamer, dan staat dit voor een aspect van jezelf dat je voor jezelf houdt.

Wanneer je droomt over een meisje, vertegenwoordigt zij je speelse, onschuldige en kinderlijke kant van je persoonlijkheid. Mischien gedraag je je een beetje kinderachtig.

Maar dit meisje was kwaadaardig, kan dat op je zelf slaan?

Een mes kan ook symbool staan voor iets onharmonieus in je leven. Je zou deze banden willen doorsnijden of een mischien een relatie willen beeindigen.

Een open deur staat voor een nieuwe kans. Loop je door de open deur, dan neem je die kans.

De moeder in je droom kan ook de kracht in jezelf symboliseren die je voortstuwt en inspireert. Het is de intuïtie en kennis die diep in jezelf huist

Als je een kruis in je droom ziet, dan gaat iemand waar je om geeft door moeilijke tijden

Deze droom kan betekenen dat je je problemen op kunt lossen door eerlijk te zijn tegenover anderen over je angsten en zorgen.

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten Hans

Carmen marie
10 jaar geleden

Ik heb al een paar dagen achter elkaar dat ik heel naar droom, ik wordt dan midden in de nacht wakker en ben dan echt angstig. Vannacht droomde ik dat met iemand een huis binnen liep, het leek mijn huis maar ook weer niet het was anders ingericht. Maar het gevoel wat er met mij mee droeg was duidelijk angst.
Uiteindelijk stond ik buiten en hoorde dat mijn oudste zoontje van 7 bezeten was, ik was radeloos en liep maar heen en weer in een oud dorpje, op een gegeven moment liep ik langs een jongen die daar stond met 2 grote honden, toen ik er voorbij wilde passeren stonde die gelijk op en stonden recht voor mij en keken mij aan alsof ze mij wilden verscheuren. Uit angst schuilde ik mij langs een man die daar passeerde, hij was lang en had zwarte kleren aan. Het was de duivel hem zelf en wilde met mij een deal sluiten. Ik ging daar niet op in en toen ik verder liep zag ik twee personen iemand uit een kuil halen die in een zak zat. Ik liep erheen en keek terwijl zij de zak van die persoon eraf haalde en het was mijn jongere dochtertje met haar winterjas aan, ik kon wel huilen en zei "nee.. "neee niet mijn kleine meisje, zij was ook bezeten, haar ogen die hadden echt een andere kleur en ze was niet bij zinnen.
Toen werd ik wakker, zat recht op en deed het licht aan..... was echt zo onder de indruk van deze droom, dat ik het nog eens probeerde voor mij te halen.

a.u.b. kan iemand mij misschien vertellen wat dit betekenen kan, is dit persoonlijk of zijn dit mensen om mij heen die slecht zijn.

Bangerikje
7 jaar geleden

Ik bleef slapen bij mijn beste vriendin en ik viel al heel erg moeilijk in slaap..
Toen ik eindelijk in slaap viel weet ik niks meer van het begin.
Op een gegeven moment zat ik in een kamer, ik weet niet waar, ik was er nog nooit geweest..
Ik zat er met mijn beste vriendin; Silke en 2 andere vriendinnen; Wyona en Amber.
Silke en ik zaten met twee naast elkaar met ingehaakte armen in kleermakerszit, Amber zat rechts van maar niet naas mij, ze zat schuin over me. Wyona zat links van Silke, ook schuin tegenover haar.
Ik wist helemaal niet waarom we daar zaten… Opeens gooide amber iets naar he midden; een soort houten parel ofzo. Ik hoorde iets dat leek op gefluister maar er werd niks gezegt het iets ongeveer als "hhhhh"...
Ik vroeg aan waarom dat ze dat deed waarop Wyona antwoordde: "Wij zijn geesten aan het oproepen" waarop ik zei: "ah, okee"
Amber gooide nog een keer zo'n houte parel en toen hoorde ik weer "hhhhh" en ik ging met mijn hoofd op Silke haar knie liggen met m'n ogen dicht, meteen na de "hhhhh" hoorde ik echt een stem..
Ik kwam langzaam recht en keek niemand aan, ik zei met een trillende stem: " Amber wilt gij dat alsjeblieft niemeer doen..?"
Ik keek 1 seconde naar Amber en toen meteen naar Wyona, ze zei "Omg, die haar stem.." Ik keek naar amber en zag dat haar ogen helemaal geen normale kleur meer hadden, heel haar ogen zagen grijsachtig.. Ze kwam met een schuin hoofd dichter naar me toe en maakte een heel eng geluid, zo iets als "hhoohhhoohh", ze pakte m'n arm super stevig vast en trok me naar zich toe. Ik lag met m'n hoofd op de grond, nog steeds in kleermakerszit en hield silke haar arm nog steeds vast, ik en Amber lagen met ons hoofd naar elkaar toe, za maakte nog steeds datzelfde geluid..
Toen ging ik knock en werd ik wakker.
Ik keek meteen naar m'n arm of er iets van afdruk ofzo opstond.. Niks..
Maar het voelde wel alsof iemand nog steeds m'n arm vast had..

Het is de eerste keer dat ik zo'n droom heb en ik wil het ook niet nog een keer meemaken..
Wat kan hier een reden, aanleiding, of wat dan ook van zijn?...

7 jaar geleden
Beheerder

Er is niets bekend over je omstandigheden.
Geesten oproepen en dan vreemd opkijken als dat lukt?
Een balletje opgooien?

De vriendinnen kunnen eigenschappen zijn.
Misschien houdt het een waarschuwing in niet te lichtzinnig met het oproepen van geesten om te gaan.
Zoals glaasje draaien of een Quija bord.

CC
7 jaar geleden

Ik heb deze nacht weer een verschrikkelijke droom gehad en ik heb het gevoel dat dit meerdere keren gebeurd buiten mijn bewust zijn.
Ik herinner me niet alles in detail maar ik was bezeten in mijn droom.
Iemand pakt dus mijn lichaam over en ik begin heel hard te bibberen en te knarsen met mijn tanden, ik trek hele rare gezichten ook.
In mijn droom probeer ik me te verzetten maar dat lukt niet en ik put mezelf helemaal uit door hier tegen te vechten.
Vorige keer zei mijn zusje ook dat ik heel enge geluiden maakte in mijn slaap..
Deze nacht heb ik er nog bij gedroomd dat mijn kat me aanviel.
Hij slaapt altijd bij mij op bed, in mijn droom dus ook en ik droomde dat ik zo raar deed omdat ik "bezeten" was en hij begon me ineens keihard te krabben en bijten in mijn gezicht en nek en ik heb die pijn dus ook echt gevoeld.
Ik vind het eng,
kan iemand me uitleggen wat dit kan betekenen?

Dankjewel

7 jaar geleden
Beheerder

Het arme diertje zag je ineens als gevaar.
Je gedroeg je natuurlijk agressief of bezeten.

Het kan een woede zijn de toegang zoekt.
Soms zijn het schaduwkanten die overdag geen kans krijgen.
Complexen gedragen zich als demonen.
Wat je overdag verdrongen hebt kan in dromen tot uiting komen.
Vrees/angst is ook een demon. (of lijkt daarop, we spreken b.v. van Pan-ische angsten. Pan is later het prototype geworden van de duivel)
Verder onderscheidde men in de middeleeuwen de Incubi en Succubi resp mannelijke of vrouwelijke demonen die de slaap verstoren.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 7 jaar geleden door Sheherazade.





Deze discussie is gesloten.