Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Kinderen die verdrinken

Jessje
23 juni 2013

Hallo!

Ik had laatst gedroomd over kinderen die verdrinken. Ik kon ze horen en zien verdrinken (was namelijk zelf ook onder water. In een soort onderwater ding) het klonk heel griezelig hoe ze verdronken. Ze riepen om hulp. Nou je hebt vast wel eens gehoord hoe geluiden onder water klinken.. En ik zag hoe hun gezichten opzwol enzo. Echt heel eng.
Ik heb geen idee wat dit kan betekenen. Bij grotebeer staat dat verdrinken iets met emoties te maken heb, verwarring ervan. Maar er staat niks over het doodgaan van kinderen.

Vorig jaar oktober heb ik iets soortgelijks gedroomd, een demonen stem vertelde me dat hij zou laten horen hoe verdrinken klonk en toen kwam zijn hoofd erg dichtbij en hoorde ik demonisch gekrijs. Ik denk dat er verband inzit, maar heb eigenlijk geen idee.

Weet iemand misschien meer hierover? Wat het betekend enzo. Kan namelijk nergens 'verdronken kind(eren)' vinden enzo!

Dankjullie wel alvast.

Jessje

28 juni 2013

Hoi Jessje

Als je droomt over kinderen verwijst dit naar je innerlijke kind, of duidt de droom op een terugkeer naar een kinderlijke staat. De droom dient als herinnering aan een periode van onschuld, puurheid, eenvoud en zorgeloosheid. Je zou kunnen verlangen naar het verleden en de mogelijkheid om onderdrukte verlangens en onvervulde wensen te vervullen. Neem wat tijd voor jezelf om zo je innerlijke kind te verzorgen

Een droom over verdrinken betekent dat je niet langer je gevoelens over een bepaalde situatie kunt verbergen.

Deze droom komt vaak voor als je je overweldigd voelt door het leven.

Een onderwater ding, kan betekenen dat wat je ziet hoort en voelt, het gebeuren opafstand beleeft er niet zelf bij betrokken bent, maar op afstand.

Ik denk dat deze tweede droom als een waarschuwing voor je zelf geld en tijd wordt om echt naar je zelf te kijken en dingen moet doen waar je problemen mee hebt.

Groeten Hans.

S.G
24 november 2013

Toen ik zwanger was, en wist dat het een jongetje zou worden. Droom ik over mijn verstrooide schoonmoeder, die mijn zoontje onnodig in bad deed, allemaal erg leuk. Totdat de deur bel ging, ze sprong op, naar beneden om de deur open te doen. Maar ze vergat mijn zoontje in bad, en dat ie aan het verdrinken was. Hij is 3 maandjes, en is niet in staat op zelf te gaan zitten of iets. Vanaf de tijd dat ik zwanger was, wilde mijn schoonmoeder alleen maar een kleinzoon. Vanaf die tijd creƫer ik afstandelijk gedrag. Maar die droom houdt niet op, het is een duidelijke droom die ik in detail weet te vertellen. Mijn schoonmoeder is totaal niet helder in haar bol, en een enorm verstrooid persoon. Ik droom hier vaak over en is een droom wat ik niet wil. Of hebben die droom een betekenis, of is het een waarschuwing ? Ik weet niet wat ik er mee aan moet. Ik heb een hele sterke bescherming gevoel voor mijn zoontje naar haar toe.

Help .... Radeloos.

Helma van Leur
20 september 2015

je hent helemaal gelijk