Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

terugkerende droom/nachtmerrie

Rasaja
9 jaar geleden

Hallo,

Heel vaak droom ik over hetzelfde onderwerp, vaak wel verschillende situaties. .

Om een beeld te schetsen: De laatste keer droomde ik erover dat ik weer thuis woonde, mijn moeder me kwam wekken smorgens, maar dat ik helemaal niet op hoefde te staan, het was nog heel erg vroeg. Mijn moeder dwong me om toch op te staan, maar ik mocht geen lampje aandoen, of een luxaflex omhoog halen, het moest helemaal donker blijven. Op dat moment voelde ik haar hand om mijn keel heen, en sloeg ik van schrik van me af. Zo ontstond een heel gevecht, er werd gegooid met verschillende spullen. Op een gegeven moment raakte ik haar, terwijl ze onder aan de trap stond. Vlak daarna begon ik wakker te worden, en heb ik mezelf ook echt gedwongen wakker te worden, omdat ik in mijn droom heel bang was.

In de dromen komt ALTIJD mijn moeder voor, die me ook elke keer wil vermoorden of verwonden.
in de meeste dromen kan ik geen geluid meer maken, hoe hard ik ook mijn best doe, en vaak betrap ik mezelf erop dat ik het zo hard probeer dat ik wakker wordt van mijn pogingen tot geluid maken.
Ook kan ik soms niet meer bewegen.

Ik zou heel graag een verklaring hiervoor hebben, aangezien ik helemaal geen slechte band met mijn moeder heb, en niet echt de reden kan vinden waarom ik dit soort dingen droom...

9 jaar geleden

Hallo rasaja ik weet niet veel over dromen maar dit wel. Ik zag op de tv dat iemand een droom visoen kreeg. Over een vliegtuig zal terpleter vallen. Hij droom de het wel een mand lang het zelfde en werd steeds duidelijker. Maar hij wist niet welke vlieg route. Dus toen belde hij naar de vliegtuig man dat er een vliegtuig zal neer storten. Ze geloofde hem niet. Maar hij droom de er nog steeds over en 2 dagen geleden gebeurden het ook. Dus hij had gelijk anders had hij wel die 102 mensen kunnen redden als hij wist wat voor een vlucht het was. Maar het hoef zo ook niet te zijn bij jou maar als het langer dan 1 maand duurt. Dan ga je naar je moeder of vader om het te vertellen ik weet wel een betje veel over visioenen. Ik hoop dat je hier wat aan heb. Met vriendelijke groeten van vanity330

rasaja
9 jaar geleden

Hoi vanity,

Ik heb het al weleens aan mijn ouders verteld dat ik dit soort dingen droom.
Iedereen moet er altijd een beetje om lachen, want het is altijd mijn moeder die de boosdoener is in mijn droom, en dat terwijl ik heel goed met haar door 1 deur kan.

Een verklaring kan ik er zelf niet echt voor vinden. Ik las op dit forum al dat een moordpoging te maken kan hebben met het los proberen te laten van iemand, dit zou verklaarbaar zijn wanneer ik dit pas was gaan dromen toen ik uit huis ging, maar ik droom echt al jarenlang dit soort dromen, ook toen ik nog thuis woonde.

Het enige wat ik me kan bedenken, maar waarmee ik niet echt een link kan leggen is dat ik een zus heb die geestelijk ziek is.
Dat heeft mijn jeugd behoorlijk bepaald, waar ik met de dag steeds meer achter kom nu ik niet meer onder 1 dak met haar woon.

Ik geloof nooit zo dat dromen werkelijk 1 bepaalde betekenis kunnen hebben, dit vind ik vaak wat ver gedacht, maar ik vind deze droom vaak best eng, en zou daarom ook een verklaring willen, zodat ik er mischien aan kan werken..

9 jaar geleden

Hoi rasaja.

Ik denk dat die dromen jou willen zeggen het verleden loslaten, het verstikkende van je moeder toen je nog thuis was, misschien ben je dat vergeten en is het onder gesneeuwd door andere problemen en steeds weer om aandacht vragen en opgelost willlen worden.

Groeten Hans.

rasaja
9 jaar geleden

Hoi Hans,

Als je het op die manier beschrijft geeft het wel wat logica.
Ik ga er eens over nadenken.

Ik denk dat het tijd nodig heeft om alles los te laten, en ik ben benieuwd of tegen die tijd de dromen ook minder worden.
Ik droom echt gek! zo gek dat wanneer ik wakkeer wordt er soms gewoon om moet lachen... Zo heb ik eens gedroomd dat mijn moeder een valse kat naar mij toe gooide..... haha, te gek voor woorden eigenlijk!