Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Achtervolgingen soms een mens soms een kat..

Angiiee
21 november 2012

Hallo ,
ik heb al twee keer zo dromen gehad over een achtervolging door een mens ..
en een maand geleden had ik een achtervolging door een kwade geest als kat ..
ik weet niet wat het wil zeggen kunnen jullie mij helpen ?

1 december 2012

Hoi

Achtervolgd worden is een veel voorkomende droomverschijnsel. Het vindt zijn oorsprong meestal in angsten uit het dagelijkse leven. Achtervolgingsdromen geven mogelijkerwijs aan hoe je met angst en stress omgaat. (Weg)rennen is een instinctieve reactie wanneer er gevaar dreigt.

Zulke dromen zijn meer gebruikelijk onder vrouwen dan mannen, omdat ze zich fysiek kwestbaarder voelen. Deze dromen worden ingegeven door angst voor (sexueeel) geweld.

Mensen die je niet kent staan voor onbekende aspecten van jezelf die je moet confronteren.

Een kat in je dromen duidt op ongeluk, verraad en pech. Als je daarentegen een poezenliefhebber bent, staat de poes symbool voor een onafhankelijke geest, vrouwelijke sexualiteit, creativiteit en kracht.

Dromen over de geest van Over het algemeen symboliseren geesten of spoken eigenschappen van jezelf die je vreest. Dit kan bijvoorbeeld een pijnlijke herinnering zijn, schuldgevoel of verdrongen gevoelens. Je zou bang kunnen zijn voor de dood. Een andere betekenis van een geest in je droom kan zijn dat de geest staat voor iets dat niet langer bereikbaar is. Het zou voelen alsof je je niet verbonden voelt met het leven of de maatschappij. Deze droom kan een boodschap afgeven je oude manier van doen moet veranderen, omdat je nu eenmaal verder moet, ik denk dat je die geest als een boze geest ervaart omdat wat aan je zelf moet veranderen wat je niet leuk vind.

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten Hans.