Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Oplichtend kruis en paardenhoofd

Hirst
27 januari 2012

Hallo allemaal,
ik post hier omdat mijn moeder vroeger altijd een nare en verontrustende droom had.
Ik weet de details niet zo goed maar ik ga het proberen
Haar grootouders woonden in Amsterdam in die tijd en het speelt zich ook af bij de gracht.

Droom: Het was avond (dus donker) en ze wilde bij haar grootouders op bezoek gaan.
Maar ze durfde er niet naar binnen want op de deur zat een groot oplichtend kruis.
Het volgende moment zat ze met haar vader in een bootje op de gracht, maar het bootje sloeg om.
Het volgende moment zag ze haar vader voor zich met het hoofd van een paard, maar wel zijn eigen lichaam.
En dan werd ze wakker.

Weet iemand wat het betekent? Ik heb het opgezocht, maar ik vond niks.

Suzy1andonly
28 januari 2012

Hoi Hirst,

Dit vond ik op de site, ik heb alle onderwerpen bekeken :

Een kruis staat symbool voor het lijden, martelaarschap, de dood en opoffering. Misschien wil deze droom je vertellen dat je moeder een zware last te dragen had. Een lamp (licht) in je droom staat symbool voor begeleiding, hoop, inspiratie, verlichting en bevestiging.

De boot brengt ons naar een nieuwe toekomst. Rustig water betekent daarbij rustig vaarwater, onrustig water betekent onrust en onevenwichtigheid. Is het donker en kunnen we niet zien waarheen we varen, dan weten we in het waakbestaan op het ogenblik niet hoe alles zal verlopen.
Als je water in je droom ziet, symboliseert het je onderbewuste, je gevoel en je emoties. Water is als het ware het smeermiddel van je psyche en vertegenwoordigt levensenergie. Het staat ook voor spiritualiteit, wijsheid, genezing en verfrissing.
Een sloot symboliseert hindernissen en problemen. Traditioneel is het een waarschuwing voor een romantische verhouding die tot een ongelukkig huwelijk zou kunnen leiden. Het is ook een teken dat er vijanden in je buurt zijn.
Op zakelijk vlak moet je financiele problemen vermijden.

Dromen waarin je valt zijn vrij algemeen. Bijna iedereen heeft welleens een vallende droom gehad. Zoals met de meeste algemene dromen, is een vallende droom een indicatie van bepaalde onzekerheden en angsten. Je voelt je overweldigt door iets uit het echte leven. Je zal het gevoel hebben dat je de boel even niet in de hand hebt. Dit kan slaan op je werk of op je relatie. Het is een aanwijzing dat je je basis even kwijt bent en even niet kan meekomen met de drukte van het echte leven.
Als je valt, is er niets waaraan je je vast kunt houden. Je wordt door een onbekende kracht min of meer naar beneden gezogen zonder dat je er enige controle op hebt.Dit kan parallel zijn aan hoe je leven op dit moment in elkaar steekt.
Vallende dromen zijn vaak een aanwijzing voor een gevoel van falen of minderwaardigheid in een bepaalde situatie. Dit kan de angst zijn om te falen in je werk of school, verlies van status of om te falen de liefde. Je schaamt je en hebt een gebrek aan trots. Je zou kunnen voelen dat je niet mee kan komen.

Paarden vertegenwoordigen sterke, fysieke energie. Je dient je ongetemde kracht te kanaliseren. Een donker of zwart paard duidt op mysterie, wildheid en het onbekende. Dit paard kan zelfs occulte krachten symboliseren. Een wit paard daarentegen symboliseert het pure, voorspoed en geluk. Dromen waarin je achtervolgd wordt door een wit paard kunnen aangeven dat je moeilijkheden hebt met intimiteit en seksualiteit.
Een hoofd in je droom staat symbool voor wijsheid, intellect, begrip en logisch denken. Het kan ook verwijzen naar hetgeen je bereikt hebt, je zelfbeeld en hoe je tegen de wereld aan kijkt.
ls je droomt over je lichaam, is dit een indicatie van je zelfbeeld en zelfvertrouwen. Vaak is je zelfbeeld verbonden aan hoe je over je lichaam denkt. Het lichaam staat ook voor je bewuste identiteit en is tevens representatief voor je gezondheid.

Hopelijk heb je er wat aan! Veel succes met het uitpluizen van de droom ;)