Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

nachtmerrie

Megan
11 december 2011

Ik wordt wakker in mijn droom, er is overal wit licht en erstaat een meisje in het wit met zwart haar, hoofd naar beneden, met een bebloed mes langs mijn bed. Ik schreeuw naar mijn zus maar die wordt niet wakker. ik doe mijn ogen weer dicht, hoop dat ze weg gaat maar dat gebeurd niet. Ik doe mijn ogen weer dicht en durf niet meer te kijken en val weer in slaap

moniquemamavan megan
12 december 2011

Deze droom is door mijn dochter gedroomd, ze is net 12 geworden en slaapt sinds ze deze droom heeft gehad slecht en is bang op haar slaapkamer. Ik heb verteld dat dromen een andere betekenis hebben en we hebben op kernwoorden gezocht maar wie kan ons hiermee helpen. Wil mijn dochter weer een veilig gevoel geven.

M.v.g Monique

12 december 2011

Hallo , Megan en Monique,

Akelig dat je nu niet meer veilig voelt. Maar je moeder heeft gelijk het betekend niet letterlijk dat er en meisje met een mes in het spel is. Het betekend iets anders. Wat ik me afvraag : Kun je het mes omschrijven? Was het een oud mes ? Nieuw , scherp , bot , groot , klein ,kapmes,zakmes ? Ik krijg namelijk geen helder beeld bij dat mes en dat meisje, wat voelde je bij dat meisje? Was zijn jonger ouder? Boos ?Verdrietig?

Het zal wel niet zo zijn maar, ik vraag het toch even .Kan het zijn dat je een enge film hebt gezien?

Ik hoop dat je nog iets meer kunt herrinneren , dat zou voor mij erg nuttig kunnen zijn om er een verklaring bij te geven.

Kan het zijn dat jij nogal verlegen bent?


Ik heb een waarneming gedaan , ik weet alleen niet of dit mijn gevoel is , of die van jouw droom.

Ik vroeg het meisje met de zwarte haar om haar gezicht aan me te laten zien , en daar schrok ik nogal van, diepe zwart gelaat, ik kon alleen maar 2 scheve ogen zien. het straalde alleen maar angst en afwijzing uit. Ze vertelde me dat ze heel graag in het "reine" wilt komen. Ze voelde zich erg achtergesteld en verwaarloost. Met het mes wil ze zich heel graag van het verleden los maken. Het bloed is vers en laat zien dat ze hier pas de beslissing toe heeft gemaakt. Ze is al een heel eind in de goede richting want ze is al helmaal in het licht gehult.

Megan dit klinkt enger dan dat het is. Waarschijnlijk zit je al een tijdje met iets wat je een beetje vergeten bent. Verwaarloost zeg maar. Nu zegt jouw droom dat het genoeg is en dat je verder wilt en dat er een deel van jouw persoonlijkheid met alle macht mag van losmaken.

Het meisje dat ik zag was een jaar of zes. Waar zij voor stond is mij niet duidelijk.
Zij beeld een stukje van jouw uit! Dus dit heeft niets met enge dingen te maken. Zie je droom als een film of tekenfilm waar alles in overdreven word.
Zo ook dit meisje. Het kan zijn dat zij uitbeeld dat jij op je 6e bijvoorbeeld ergens bang voor bent geworden, en nu komt zij jouw vertellen dat het klaar is met dat bang zijn en zij heeft zich los gesneden. Een mes hoeft ook niets engs te zijn, iedere dag gebruiken we het om er mee vlees mee schoon te maken , groetes snijden. Een mis is een heel functioneel stukje gereedschap. Zij maakt dus gebruik van gereedschap om iets achter zich te laten.
Niet engs aan dus Megan .


Groeten Jan3 keer bewerkt. De laatste keer was 12 december 2011 door jan123.

Megan
12 december 2011

Hallo Jan,

Dank je wel dat je ons hiermee wil helpen. Ik heb geen enge film gezien, en ben heel erg verlegen.

Het was een klein mes, nieuw, heel scherp ongeveer 20 cm lang.
Het meisje was even oud als ik, (droom is al iets ouder maar nooit over gesproken) op dat moment dus ongeveer 10 jaar.
Ze was heel verdrietig, alsof ze iets ergs had gedaan en daarvan spijt had.

Ik kan me niets herinneren van toen ik 6 jaar oud was.

Groetjes van Megan en haar mama

12 december 2011

Hoi Megan

Graag gedaan.

Een van der eerste dingen die ik vanmiddag er bij door kreeg was verlegenheid. Dit omdat zij met haar hoofd zo naar beneden in jouw droom verscheen.

Een verlegen meisje,

Mischien wil dat verlegen meisje heel graag wat minder verlegen zijn. Zou dat kunnen ?

Dat ze heel verdrietig is komt misschien wel om dat ze zo erg verlegen is ? Misschien wilt zij heel graag meer contact met andere mensen?
Is dat haar wens?

Het gevoel dat ik bij het nieuwe,grote ,scherpe mes krijg is dat het droom meisje nog maar pas heeftt besloten om zich van haar ... verlegenheid/angst los te maken. Dit is ook wat ik zag vanmiddag, vers bloed.

Dat het meisje het gevoel heeft dat ze iets ergs gedaan heeft zou kunnen te maken hebben met het loslaten, in dit geval lossnijden. Het is altijd eng om aan iets nieuws te gaan beginnen. Een deel van haar was nog in angst, het zwarte haar staat voor angst/negatief zelfbeeld.
Het witte licht wat je omschreef vind ik heel mooi er bij , het geeft iets heel zuivers weer. Dus geen besluiteloosheid of andere troebele gedachtes. Gewoon puur zuiver wit,heldere intenties. Wit is een hele krachtige kleur. DIt geeft naar mijn gevoel weer dat jij ook die kracht heb om niet meer verlegen te zijn.

Naar mijn gevoel geeft deze droom het proces aan waar jij in zit, (of heel binnen kort in gaat zitten)
Er is nog 2 stijd, dat zie je door haar houding (gezicht naar beneden , zwart haar) maar het gaat haar absoluut lukken.

Ik denk dat trouwens een wens is om graag volwassen te gaan worden, en erbij gaan willen horen

Dit is wat het meisje jouw verteld denk ik.

Ik hoop dat je er wat mee kan en niet meer bang bent.


Groeten Jan

12 december 2011

ow wacht even, ik zie nu pas dat deze droom al 2 jaar oud is.

Droom je deze droom nu pas weer of zo? Of heb je al die tijd al angst gehad door die droom?

mama van megan
12 december 2011

Hoi Jan,

Megan kwam een paar dagen geleden met deze droom nadat ze tijdens een vriendinnenavond op haar kamer erg bang was geworden door een spel wat een ander meisje bij zich had. Hiermee kon je geesten oproepen. Ze hebben dit spel ( kan niet geloven dat dat zomaar verkocht wordt) niet gespeeld maar het heeft bij Megan een knop omgedraaid en ze is naar mij toe gekomen dat ze nog steeds erg veel last heeft van angst en dat ze de droom maar niet uit haar hoofd zetten kan en daardoor ook slecht slaapt.

Ze slaapt ondertussen alleen op deze zolderkamer maar heeft nu haar zusje gevraagd bij haar te komen slapen. Ze heeft deze droom een keer gehad maar blijft het zich herinneren alsof het gisteren was.

Groetjes,
Monique

13 december 2011

bericht verwijderd1 keer bewerkt. De laatste keer was 13 december 2011 door jan123.

13 december 2011

Hallo Jan,

Vreemd genoeg is mij ook al door het hoofd geschoten dat dit "echt" is geweest, vanwege het feit dat Megan haar zusje hoorde snurken en ze haar ogen weer dicht deed en weer open en het meisje er nog steeds was. Ik heb ondertussen een acount aangemaakt. Megan zal vanaf nu dit ook niet meer mogen lezen, eerst duidelijkheid, ik wil haar niet nog angstiger maken. Ik weet niet of het bord al gebruikt is, het meisje dat het mee had genomen wist niet wat het was, Megan herkende het.

In elk geval dank je voor je antwoord. Ik zou hier graag verder in begeleid worden.

Groeten,
Monique1 keer bewerkt. De laatste keer was 13 december 2011 door monique29.

13 december 2011

Hallo Monique,

weet niet of het gelukt is maar als het goed is moet je 2 prive berichten van me ontvangen hebben

Groeten Jan

13 december 2011

Het spijt me , mijn inbox is helemaal leeg.

14 december 2011

verwijdert3 keer bewerkt. De laatste keer was 14 december 2011 door jan123.