Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Ontvoering..

Mel
11 jaar geleden

Ik droomde dus dat ik wakker werd in een kelder, ontvoerd. Samen met 2 jongens die ik ken (1 mag ik, 1 niet.) zat ik daar vast. Er waren iets van 3 of 4 mensen die ons ontvoerd hadden, waarvan 1 een dokter. En om de zoveel tijd plukten ze een van ons eruit en 'martelden' ze ons. Dit hield in, ons doodsbang maken met onze grootste angsten. Dit ging een lange tijd door tot 1 iemand (degene die ik niet mocht) weg mocht en we met z'n 2en overbleven.

Wat betekend dit ooit??

Marloes
10 jaar geleden

Een droom over ontvoering geeft aan dat je geen baas bent over een situatie, maar dat de omstandigheden of iemand jou controleren. Als je in je droom iemand ontvoerd ziet worden, voorpelt dit onverwacht nieuws.

Als je droomt dat je gemarteld wordt, duidt dit erop dat je je in een of andere situatie tot slachtoffer gemaakt voelt of dat je je hulpeloos voelt. Een andere uitleg is dat je sommige sadomasochistische wensen etaleert.

Wanneer je droomt dat je anderen martelt, of anderen gemarteld ziet, suggereert dit dat je jezelf voor je eigen negatieve of slechte gewoontes straft. Je projecteert jezelf op de persoon die gemarteld wordt. Overweeg ook de symbolische waarde van de gemartelde. Een alternatieve uitleg is dat deze droom kan duiden op onderdrukte wraakgevoelens waar je niet in het echte leven op hebt kunnen handelen.