Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Terugkerende dromen over een slang

Kruger
12 jaar geleden

Hallo forumleden,

Ik heb de afgelopen nachten steeds vreemde dromen over een slang. Ze zijn niet altijd hetzelfde en erg goed herinneren wat er zich afspeelt in de droom lukt niet. Vannacht in mijn droom zag ik een man die in zich in een kleine ruimte bevond met een enorme slang. Deze twee praten steeds en op een gegeven moment probeert de man de slang ergens toe over te halen. De man wordt uiteindelijk verleidt (??) door de slang en de slag slokt de man op. Op dat moment wordt ik wakker..

Wat moet ik hier van denken?! :S

Jacob
12 jaar geleden

Hi Kruger,

De slang is zeker niet altijd een negatief symbool, al wordt dat in onze westerse cultuur wel vaak zo gezien ten gevolge van het verhaal van Adam en Eva. In het Hinduisme is de slang echter de verpersoonlijking van Lord Shiva. Deze god staat bekend als "The Destroyer", wat negatief klinkt maar niet zo negatief is als je bedent dat elk nieuwe start begin met het verlaten van iets oud. Het einde van iets is het begin van iets nieuws.

Op deze manier zou jouw droom misschien kunnen betekenen dat je voor een nieuwe start of voor een verandering staat, maar dat daarvoor wel van "de man" moet afscheid moet worden genomen. De man voor je droom zou een werkelijk iemand kunnen zijn, misschien je vader of een dominante vriend, maar zou ook de verpersoonlijking van een bepaalde barriere in je geest kunnnen zijn die een nieuwe stap in je leven tegenhoudt. Misschien voel je in je hart dat je iets moet doen, maar heb je angst om het werkelijk uit te voeren.


Er is ook nog een andere interpretatie denkbaar: er is een optie in je leven die verleidelijk is om te kiezen, maar wanneer je voor deze optie kiest zal deze keuze op de lange termijn een onverstandige keuze blijken. In dit geval is je droom een waarschuwing.