Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

droom lijkt werkelijkheid

carola
13 jaar geleden

Hallo,
Ik droom altijd heftig en kan mn dromen onthouden en ook vaak plaatsen.
Alleen af en toe droom ik zo realistisch dat ik nog steeds niet weet of het nou echt is of niet.
Ik lig precies in bed zoals het op dat moment is, de laatste keer lag mn dochtertje tussen mij en mn man in. Ik wordt dan steeds bijna mn bed uitgetrokken en ben helemaal in gevecht met wat voelt als iets kwaads.
Ik probeer te schreeuwen naar mn man en mn dochter te beschernen maar er komt geen geluid uit ofzo. De laatste keer riep of dacht ik dat ze weg moesten gaan en vroeg ik mijn overleden opa om hulp. In mn droom hoorde ik mn zoontje ook
huilen in zijn bed en was dan bang dat ze hem ook lastig vielen. Ineens is het weg maar hoor ik nog wel echt mn zoontje huilen in bed, heb mn man maar gevraagd hem te halen want ik was nog doodsbang.
Dit droomde ik ook al in ons oude huis en heb zeker niet het gevoel dat het hier spookt ofzo. Maar het is zo realistisch..

wat kan ik hiermee? x

Chantal23
13 jaar geleden

Hallo

je mag me mailen als je nog geen antwoord hebt

c-opweb@hotmail.nl

groeten
chantal

Arend
13 jaar geleden

Hallo Carola,

awel ik ken je gevoel maar al te goed.

Tussen mijn 8 en 12 jaar heb ik er erg veel last van gehad. Misschien kwam het door moeilijke gezinsituaties en verhuis en zo maar ik vond het altijd vrezelijk. De grens tussen realiteit en droom is totaal onduidelijk.
Nu ik was ouder ben (33) heb ik het in veel mindere maten maar toch. De voorbije week word ik weer vanalles gewaar in mijn dromen. De gevoelens zijn zo sterk en zo realistisch dat het soms te intens is.

Ik probeer voor mezelf niet te streng te zijn en alle gevoelens toe te laten. Op die manier leg ik geen druk op mij en mijn onderbewustzijn. Ik omarm elke emotie die me toekomt; ookal zou ik ze liever niet ervaren. Misschien is het wel een positief iets. Alle ja als ik het ervan maak zal het dat zeker zijn ;)


Hartelijke groeten
Arend

Chedy
13 jaar geleden

Hallo Chantal,

Zelf droom ik ook zo heftig dat ik de werkelijkheid en droom door elkaar haal.

Deze week ook iets heel vreemds: ik word wakker om 4.00 door de telefoon die gaat. Ik schrik enorm omdat ik op dat tijdstip alleen een onheils-telefoontje zou verwachten. Ik lig verstijfd in mijn bed en hoop dat mijn partner de telefoon op gaat nemen. Hij blijft slapen. De telefoon stopt na 10 keer te zijn overgegaan.......een korte pauze en dan gaat hij weer. Mijn partner word niet wakker en de volgende ochtend weet ik niet of de telefoon werkelijk is afgegaan of dat het een droom was. Niemand heeft een telefoon gehoord : ook de kinderen niet.
Ik weet nu echt niet of de telefoon echt is gegaan : er is in elk geval niets met een familielid of iets dergelijks.

beldy
13 jaar geleden

hey Carola,

ik ben 17 en ik heb ook wel eens van dat soort dromen...
bijvoorbeeld dat mijn moeder mijn kamer binnen komt 's nachts en dan ineens aan mijn bureau gaat zitten. ik kan mijn bureau niet zien vanaf mijn bed maar dan hoor ik haar gaan zitten op mijn bureaustoel want die kraakt en zie ik haar via de spiegel...
maar toen vroeg ik 's ochtends waarom ze in mijn kamer was en wist ze nergens van en mijn vader ook niet (die word altijd wakker als me moeder uit bed gaat want ze hebben een waterbed)
ook een keer hoorde ik mijn broertje over de gang rennen en door zijn kamer en was hij op de muur aan het bonken en toen ik naar hem schreeuwde om te stoppen... kwam mijn moeder verschrikt binnen omdat ze dacht dat ik een hevige nachtmerrie had. maar ze had niets gehoord en mijn broertje sliep gewoon...

patricia lopez
13 jaar geleden

ik heb afgelopen nacht gedroomd (of niet) dat er iets op me bed kwam zitten en mn hoofd in mn kussen drukte, ik kon me lichaam niet bewegen! ook leek het alsof mn wekker ging alleen was het een stem... en het was half4 in de nacht! ik dacht laat het maar gebeuren en toen zachte het weg alleen was ik zo bang! mn hart bonste bijna uit mn lichaam! nu weet ik dus niet of het een droom was of werkelijkheid... ik durf nu echt niet meer in mn bed te slapen.

13 jaar geleden

Patricia: daar is een wetenschappelijke verklaring voor: je lichaam slaapt maar je hoofd is wakker. Je kan niets bewegen omdat je lichaam aan het rusten is. Vaak denk je er vreemde dingen bij (zoals bij jou de stem) omdat je dit gevoel nog nooit hebt ervaren.