Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

probeer m'n eigen zoontje van 4 te doden

12 jaar geleden

Hallo,

Wat ik nu toch gedroomd heb is niet meer normaal. Ik zit er echt mee en heb gehuild als een kind toen ik wakker werd.

Wat ik nog weet van de droom is dat mijn zoontje links van me zit en ik hem met een zwaard boven z'n hart steek.
Terwijl dat ik dit doe vertel ik hem hoe je iemand moet doden door hem in het hart te steken. Het gekke is dat mijn zoontje de pijn wel voelt en z'n gezicht vertrekt zelfs maar accepteerd dat ik hem steek. Ik zie al de hele dag dat smoeltje voor me en nu ik dit typ rollen de tranen weer over mijn wangen zo "echt " heb ik dit beleefd.
Ik steek hem weer maar het lukt me niet om zijn hart te raken en steek hem nu rechts van zijn hartje... Weer accepteerd ie het en zegt nog iets tegen me eindigend met papa....
Dan probeer ik het zwaard voor zijn hart te plaatsen maar om de een of andere reden krijg ik het niet stil voor zijn hart...alsof je twee magneten verkeerd tegen elkaar wilt duwen. Voordat ik wakker schrik zet ik aan met het zwaard en zeg dat ik hem nooit zal vergeten. En dan die blik in zijn oogjes... Die staan op mijn netvlies gebrand.
Ik voel me de hele dag al zo'n klootzak en schuldig dat het niet normaal meer is. Ik hou oneindig veel van mijn kereltje en kan me niet voorstellen dat ik hem dit aan zou kunnen doen. Het is natuurlijk een droom maar dit is werkelijk waar de ergste nachtmerrie die ik ooit gehad heb.

Ik hoop dat er iemand een verklarend antwoord kan geven want ik zit er echt mee.

Groeten, Tim

Sanne H.
12 jaar geleden

Ik denk dat je het niet te negatief moet opvatten, want het kan nooit betekenen dat je niet van je zoontje houd. Zoals je zelf al zei; je houd ongelooflijk veel van hem. Liefde voor je kinderen is liefde waar mensen uit vrije wil voor willen sterven. Zo puur, zo sterk.. Je kreeg het eerst niet voor elkaar het zwaard in zijn hart te steken, denk daar eens bij na.
Wanneer je droomt dat je iemand dood, of probeert te doden betekend dat dat je een einde maakt aan een slechte gewoonte, een manier van denken, verslaving of problemen die je de afgelopen tijd gemaakt hebt. Ik denk, omdat het je zoontje was, dat het een extra "wake-up" is. Het kan ook betekenen dat je een einde móet maken aan die slechte gewoonte etc. Je kunt de droom ook op een andere manier bekijken. Dat je boos bent op jezelf, of op iemand anders en dat je nu toch echt daar actie mee moet ondernemen.
De enige reden lijkt mij, dat het je zoontje was en niet een willekeurig ander iemand, is dat er echt verandering moet komen. Omdat het anders uit de hand loopt. Wát er uit de hand zou lopen weet ik natuurlijk niet.
Je moet je niet schuldig voelen. Ik begrijp het volkomen maar alsjeblieft, het was je onderbewustzijn die je wat duidelijk wou maken.
Ik hoop dat ik je vraag heb kunnen beantwoorden. Dat ik een beetje gehopen heb en nogmaals; vat het niet te negatief op.

Groeten Sanne.