Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

ik sneed mijn eigen keel door

sweet16
12 jaar geleden

Hey ehm... voor diegene die dit leest....

Ik ben een meisje en werd laatst 16 en die nacht dat ik 16 werd had ik een verschrikkelijke nachtmerrie. het is nu een week geleden maar de droom staat mij nog zo in het geheugen gegrift dat ik het bij iemand kwijt moest. een vriendin van mij stuurde mij deze site door. en ik hoop een verklaring te krijgen voor mijn droom...

nou ja hier mijn droom dus...

ik lag in mijn eigen bed en ik werd naar beneden geduwt door iets, geen idee wat het was ik kon het niet zien het was onzichtbaar ofzo.
na veel geworstel met de onzichtbare kan ik ineens gewoon opstaan en loop ik door mijn kamer heen ik rende en rende maar er leek geen eind aan mijn kamer te komen. later kijk ik naar de zijkant en zie ik dat ik ook eigenlijk niet verder ga hoe hard ik ook ren de spiegel aan mijn rechterkant blijft.
ik steek mijn hand uit naar de spiegel en als ik de spiegel raak krijg ik een enorme steek in mijn lichaam.
dan kijk ik naar beneden via de spiegel en zie ik dat ik iets in mijn hand heb. een groot mes en mijn hele arm is bebloed. op een één of andere manier wist ik dat het niet mijn eigen bloed was. maar ik schrok er van.
dan kijk ik weer recht in mijn eigen ogen en lijkt het alsof ik mijn eigen lichaam niet meer onder controle heb. mijn spiegelbeeld kreeg een enorme grijns op het gezicht en bewoog het mes richting mijn keel. zelf begon ik te huilen maar mijn spiegelbeeld bleef lachen ondanks dat het ook tranen over het gezicht kreeg. het mes sneed zo mijn keel door en ik merkte dat ik zelf op de grond zakte en mijn spiegelbeeld bleef staan. zelf ook een doorgesneden keel maar bleef leven. daarna werd ik wakker...

groetjes een meisje dat 16 werd met een vreselijke nachtmerrie....

12 jaar geleden

Hallo Sweet

Dat is inderdaad een hele nare droom.

Het lijtk dat het begint met een "slaapverlamming" [www.droominfo.nl].
Om te voorkomen dat we in onze slaap gaan slaapwandelen, maakt het lichaam een stof aan, die het lichaam verlamt. Soms kan het gebeuren, dat je halfwakker bent, maar dat je nog verlamd bent, soms gaat dit samen met een "old hag", of een naar beeld, die op je drukt.

Uiteindelijk kan je je toch ontworstelen aan diens greep en begin je te rennen, maar je komt niet ver. Een sensatie die ook misschien door de slaapverlamming kan komen.

Je kijkt in de spiegel, je spiegelbeeld kan zeggen hoe je van binnen bent, maar dit is wel een erg eng spiegelbeeld. Misschien je Schaduw, je duistere verdrongen kant?

Je raakt de spiegel aan, en krijgt een steek en plotseling heb je een mes in je hand. Als iemand je met een mes aanvalt, kan er misschien vijandigheid zijn.
Als je jezelf toetakelt met een mes? Vijandigheid naar je zelf toe?
Alleen je lijkt het niet onder controle te hebben.

Vanuit de nek praten we en het verbindt ons hoofd met het lichaam.
Zelfmoord in een droom kan staan, dat je roofbouw op jezelf pleegt.

Heb je misschien bepaalde gedachten, gevoelens of gewoonten, die je ondermijnen of uitputten?

Ik hoop dat je er wat mee kan,
Vriendelijke groetjes Wolkje1 keer bewerkt. De laatste keer was 12 jaar geleden door Wolkje.

sweet16
12 jaar geleden

hallo wolkje

ja het klinkt wel bekent.

als het gaat om gedachten denk ik. mijn vriendje heeft het al een tijdje geleden met mij uit gemaakt en ik zit er eigenlijk nog steeds mee. ik huil er zelfs soms nog om. ik heb 3 jaar een relatie met hem gehad dus we waren erg close. maar hij vond dat hij me los moest laten omdat hij dacht dat hij verder moest zoeken naar een ander meisje. want hij wilde niet dood gaan en maar 1 meisje gehad hebben...
ik wilde hem toen nog wijs maken dat zolang hij van mij hield dat toch niet erg was. maar hij beweerde meer ervaring met andere meisjes op te willen doen.
hoe ik dit zei heeft hij ook letterlijk gezegt... en weet dat doet best pijn... maarja liefde moet niet van 1 kant komen...