Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

huilend wakker worden

Reva
7 juni 2010

Hallo,

Zou er iemand mij kunnen helpen verklaren waarom ik de laatste maanden toch 2 à 3 keer per week huilend wakker wordt? Ik huil zo hard dat ik er soms zelf wakker van wordt of dat mijn vriend me moet wakker maken omdat ik echt hard aan het snikken ben. Soms weet ik nog over wat ik aan het dromen was, soms niet meer. Het is echt verschillend. Het gaat niet echt over de dood maar eerder over dat ze me niet willen helpen of over relaties of kinderen.
Ik wil echt weten hoe ik kan ontdekken welke onderliggende boodschap hier in schuilt of welke emoties ik niet te baas kan tijdens de dag.

Kan er iemand me helpen? gr, Eva

Wes
14 juni 2010

Hallo Reva,

ik heb nu vandaag ook voor het eerst , vandaar dat ik hier beland ben. Ik had gedroomt over me vader die is vorig jaar overleden. En dan ook nog gedroomt dat me oom kanker had ( wat niet zo is ) Volgens een aantal site's komt het door een traumatische gebeurtenis en onderdrukking van je gevoelens. Ik zelf krop altijd alles op misschien is dit bij jou ook het geval?

MVG

Leonie
2 november 2010

hey Reva en Wes,

Ik word ook erg vaak huilend wakker s'nachts, heel erg vervelend. Mijn vriend moet me dan ook wakker maken maar meestal word ik er zelf wakker van.
Dromen zijn je onbewuste gevoelens die je overdag niet uit en bij mij heeft dat met mijn moeder te maken.
We hebben al sinds ik denken kan confrontaties. En elke keer na weer zo een vreselijke ruzie word ik s'nachts wakker, alleen weet ik echt niet wat ik hier aan moet doen!
Ik heb namelijk niet het gevoel dat ik alles opkrop eigenlijk, dat maakt het dus des te moeilijker om er iets aan te doen.
Mij hebben wel de dromenboeken erg geholpen om er achter te komen wat mijn dromen betekenen en inderdaad heeft het vaak weinig te maken met wat je daadwerkelijk droomt.
Ik zou zeggen, ga voordat je droomt ff door wat je vandaag hebt gedaan, wat je als niet prettig of juist wel hebt ervaren en waarom dat zo was. Alleen al daarom dat je je bewust bent van je gevoelens en daden.

Groetjes Leonie

janne
26 juni 2012

ik word ook heel vaak huilend wakker maar ik weet nooit meer wat ik gedroomt heb en dat is erg vervelend

rr
26 juni 2012

ik weet nooit wat ik gedroomt heb

Tina
17 augustus 2012

Hey,
Ik heb de laatste tijd ook vaak dat ik wakker wordt met tranen in de ogen, Ik weet dan wel waarover ik heb gedroomd maar het zijn nooit dezelfde dromen.
Ik heb de laatste tijd wel moeilijkheden in mijn leven ondervonden, relatie kapot gegaan, opa ongeluk gehad met auto maar heeft gelukkig niets, mijn oma die iets kreeg in haar rug, mijn papa die met zijn nieuwe vriendin een appartement heeft gekocht, ... zou het stress zijn dat ik zo dromen krijg?
Groetjes tina

Josefien
22 december 2015

Ik heb ook dat ik midden in de nacht wakker word, met een versnelde hartslag ik heb het meestal 5 x in de maand,en ben er heel bang van geworden.
Ik ben bij de dokter geweest en die heeft me vertelt dat het een traumatische gebeurtenis is die me zoiets zo kunnen laten doen. Hoop dat jullie hier iets aan hebben