Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

dromen over je ex

annoniem
1 augustus 2009

Hallo,
Na 2,5 jaar mijn eerste vriendje en serieuze relatie te hebben gehad doordat mjin exvriendje het uit heeft gemaakt. Ik wist bijna zeker dat hij vreemd was gegaan en mijn leventje best overhoop lag in mijn eigen privesituatie en dat hij dat niet aankon. Hij maakte het uit en ik kon het hoe dan ook niet afsluiten. Nu later denk ik nog steeds dat het door mijn problemen kwam en hij die niet aan kon...
Nu 7 jaar later, heb ik een nieuwe relatie gekregen (en hij in tussen ook van 2 jaar en woont samen). Mijn relatie die nu nog steeds na 5 jaar (ongelooflijk maar waar) stand houdt. Maar tja, ondanks mijn nieuwe relatie zit hij (mijn ex) nog steeds in mijn systeem.
Ik droom en denk nog steeds na 7 jaar dag en nacht aan hem, kan hem nog steeds niet los laten. Durf hierover niet met anderen en zelfs niet met mijn huidige vriend over te praten. Bang dat ik hem kwets en in onzekerheid terechtkom. Maar voor mijn gevoel kan dit niet langer niet tegenover mezelf en vooral niet tegenover mijn huidige vriend. En het vreet energie...
Had eerst een paar jaar lang geen contact met hem, later via mail de gewone dingen hoe het gaat enzo... Laatst zat ik met hem op hyves en vertelde hij volgend jaar met zijn vriendin wil gaan trouwen, ik schrok en dacht nu al jullie hebben pas kort en wonen net samen. Tegelijkertijd schrok ik van mezelf en ontdekte dat ik het helemaal niet leuk vind en niet wil. Maar ja hij heeft het met mij toen dertijd uit gemaakt en is zelfs met bijna volle zekerheid te zeggen vreemdgeweest. Denk nog steeds terug aan onze mooie momenten, merk nu zelfs dat ik er tranen van in mijn ogen krijg, zo mooi waren ze.
Tijdens mijn huidige relatie gingen en gaan er nog steeds een aantal dingen mis, werk zit nog steeds niet mee, relatie door geldschulden kunnen we niet echt optimaal van genieten, enz.... Heb ooit eens gebeden en gevraagd of mijn gebeden gehoord zouden worden als ik bij de verkeerde jongen zat en dus terug moet naar mijn ex. Omdat ik altijd maar door ga en het beste ervan probeer te maken maar jij tijdens veel tegenslagen is uit mijn levenservaring bebleken dat het uiteindelijk op niets uitloopt en verloren tijd is.......
Kan iemand mij raad geven, alsjeblieft?

3 augustus 2009

Hallo,
Weet iemand als je een bericht hebt geplaatst verkeerd in mijn geval hoe je die kan deleten of contact kan krijgen met de eigenaar van deze site.
greetz Annoniem

lovethelolly
30 augustus 2009

hallo,

ik heb een beetje hetzelfde probleem, alleen dat van mij is minder erg..
een paar dagen geleden had een goede vriend van me -op wie ik ook zo ontzettend smoorverliefd ben- een andere vriendin. ik vind dit natuurlijk heel vervelend en ben er kapot van. ik droom nu ook elke nacht over hem en dan wordt ik weer wakker met een klote gevoel. ik durf niet meer te gaan slapen. bij u is het probleem wel een stuk ernstiger. u zei dat u het nog niet goed heeft kunnen afsluiten, en dan gaat u het ook minder accepteren. ik ga zoiezo nog een keer praten met mijn goede vriend hierover, zodat ik het goed kan afsluiten. bij u is het denk ik voor praten met hem al te laat na 7 jaar. u kunt ook uw gevoelens van u afschrijven in bijvoorbeeld een gedicht of een liedje. of u schrijft al uw gevoelens op op papier, doet dit in een fles en gooit het in een rivier, met de gedachte; nu laat ik je varen. dit klinkt misschien heel stom, maar het werkt vaak wel.
verder is 7 jaar wel heel lang, dus denk ik dat je het niet goed hebt geaccepteerd. maar weet wel, het is nu eenmaal niet anders, het leven is nou eenmaal niet altijd eerlijk en dat zal u moeten accepteren. dit klinkt misschien hard, maar het is de waarheid. bij een gebroken hart denkt u meteen aan al zijn goede eigenschappen, maar hij zal ook heus wel een hoop slechte hebben gehad. en u heeft een nieuwe relatie, maar zelfs dan denkt u nog terug aan uw ex. zit er dan misschien toch iets niet goed in uw nieuwe relatie?
persoonlijk vind ik dat u wel hulp moet gaan zoeken, een psycholoog met wie u kunt praten, of een praatgroep met mensen met ongeveer hetzelfde probleem. dit is heus niet raar, het helpt echt en na een tijdje voelt u zich vast beter! en als u dit niet wilt, kunt u ook mensen opzoeken -bijvoorbeeld vrienden/vriendinnen of via het internet- die hetzelfde probleem hebben als u met wie u kunt praten. of te wel, praten is heel belangrijk. laat je gevoelens lekker gaan, huil hard als het nodig is, gil of schreeuw als het nodig is. en praat erover met uw nieuwe relatie, hij zal dit niet leuk vinden maar als hij echt van u houdt, wilt hij u vast helpen!

dus mijn tips zijn (kort samengevat)
gevoelens van u afschrijven, praten erover, praat erover met "lotgenoten", zoek hulp bij een psycholoog, praat erover met uw nieuwe relatie. (en wat natuurlijk ook altijd kan is praten met uw ex, maar dit kan natuurlijk heel ongemakkelijk zijn)
Succes ermee!

michelle schipper
30 augustus 2009

ik heb dit ook gehad ik heb 3 jaar lang elke nacht gedroomd over me ex.
ik heb uiteindelijk gewoon contact gezocht via hyves enzo. en gewoon gevraagt of we is een x wat leuks konden gaan doen.
tijdends de soort van date kwam ik er inderdaad 8er dat hij degene is die mijn hart sneller laat kloppen.

heb ook mijn toenmaliige relatie van 2 jaar laten gaan . maar soms moet je je hart volgen.

--
17 september 2009

Je eerste serieuze relatie & liefde zal je nooit kunnen vergeten.
Het gedacht dat je ex gelukkig is en gaat trouwen met iemand is zeer pijnlijk en misschien wil je onderbewustzijn je vertellen dat je hart nog steeds bij hem ligt?
Als je meer van je vriend houd als van je ex moet je je geen zorgen maken over je dromen ,
contact verbreken met de ex heeft in mijn geval geholpen .
veel sterkte:)

pankie
18 februari 2010

het voelt alsof ik dood ga ben nu 3 fucking jaren voorbij intussen zoveel relaties gehad het is gwn zo niemand wilt het toegeven je wilt je ex gwn terug en een leven met elkaar hebben maar wat er allemaal gebeurt is het kan gwn niet meer kan wel maar jah andere jongens komen weeer in het spel nu heeft ze iemand gevonden waarmee ze 2 of 3 jaar mee is en dan kijkt ze terug en word het opeens zo moeilijk ik heb zoveel in me leven maar me ex beteknt zoveel voor me

pankie
18 februari 2010

wnr je echt er alles voor over heb om je ex terug te krijgen je moet afwachten en langzaam contact zoeken laat zien dat je zonder haar kan en dat alles goed gaat in je leven en tegelijke tijd laten zien dat je haar mist enz maar op geen zielige manier op een manier van zelfvertrouwen tanden op elkaar blijfen doorzetten en je blijftt altijd met deze gedachten van word het weeer wat of niet wat denkt ze nu enz wat gaat ze doen stap voor stap en laat zien dat je wat beteknt in het leven echt zelfstandig verder gaat met je leven probeer haar langzaam te versieren mocht het zo zijn dat ze toch veel van haar andere vriend houd niet op in gaan bemoedig haar nieuwe relatie en praat altijd met je verstand en de helft met je hart dit onderwerp is altijd moeilijk maar word niet zoals ik laat geen ene moordneiging in je gedachten komen hou je 9mm 6mm of ik weet niet wat in je zak natuurlijk komt het mischien nooit meer goedna wat ik heb gedaan in ieder geval ze weten wie ik ben haar vriend is mischien voor haar nu alles en op het gebied van liefde lief zijn zorg enz beter maar hou je zelfrespect jij weet dat hij een grote pussy is tenminste ik heb dat wel gezien toen hij bijna in ze broek moest schijten me ex weet heel goed je moet zo denken ik heb jou gehad en ik krijg beter je gaat je ouwe schoenen niet weg gooien als je geen nieuwe heb gekochten als je je nieuwe vriend of vriendin heb ga dan terug en schiet de vriend of vriendin van je ex kapot of bedenk maar zelf iets in iedergeval laat ze branden van binnen en ey niet denken dat ik het mis heb situaties zoals deze enz is onmacht handel met je verstand laat je emoties haat gevoelens niet overheersen ik wens niemand sterkte ik weet ckr dat het goed komt denk altijd aan je zelfrespect bless by jah link up

anoniem man
12 januari 2012

Ik heb sinds 2 en half jaar een relatie,

Hiervoor was ik 3 jaar met mijn ex, ze was mijn eerste wederzijdse vlam. Het ging stuk omdat ik psychisch niet lekker zat en haar verwaarloosde. Als snel zocht ze het bij een ander. Ik ben door een rouw en leer proces gegaan en van de bodem op mijn leven en kijk op de wereld opgebouwd en heel gelukkig nu. Ik heb met mijn vriendin een huis gekocht en hebben nooit ruzie in tegenstelling tot met mn ex wat wel eens schreeuwen was.

Toch mis ik haar bijna dagelijks en lijkt het als of ik niet kan loslaten, ik voel me schuldig tegenover mijn huidige vriendin met wie het plan is oud te worden.

Ik krijg mn ex niet weg uit mijn systeem. Als ik aan haar denk gaat mn buik kriebelen.

Pff ik weet niet wat ik er mee aanmoet. iemand tips?

martha l
7 april 2013

Dat hij vreemd is gegaan en hij heeft mij gezegd dus ik heb gedroomd dat mij ex vreemd is gegaan en heeft mij gezegd met wie

Deze discussie is gesloten.