Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

weet iemand wat deze droom zou kunnen betekenen?

lovemusic
11 jaar geleden

Vanacht droomde ik dat ik ergens aan een tafel zat. Mijn opa en oma zaten er ook (die leven allebei nog) en mijn broertje en zusje.
A. (die ook nog gewoon leeft) zat daarachter en gebaarde naar me. Ik liep naar haar toe en ging naast haar staan. Ze praate tegen me, weet niet meer precies waar het over ging, en ze hield me vast (ze legde haar hand op mijn onderrug). Op het moment dat ze dat deed voelde ik dat ik op die plek warm werd en tegelijk werd ik heel rustig. A is een sportjuf en ik weet dat ik tijdens de droom ineens dacht (toen ze tegen me praatte) wow zo doet ze dus als juf en wat is ze lief!

Weet iemand wat dit kan betekenen?

11 jaar geleden

Hoi lovemusic

Grootouders treden in de droom vaak op als beschermers en raadgevers, ook als deze in het waakbestaan al lang zijn overleden. Grootouders moeten ons behoeden voor stommiteiten die we dreigen te begaan.

Ook in de droom zullen broers en zusters heel vaak van mening verschillen.

Dromen over het onderlichaam hebben vaak een seksuele betekenis.

De leraar of sportjuf in de droom is de wijze die ons in het leven verder wil helpen en bij wil staan met goede raad. Toch ontbreekt het ons vaak aan kracht om haar wijze lessen op te volgen. Meestal zal onze broer ons attent maken op psychische problemen of karakterfouten.De zus is meestal de schaduwzijde van je eigen ik.

Kijk maar wat je er mee kan.

Groeten H@ns.