Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Betrapt worden

Hanne
14 jaar geleden

Ik heb al twee keer dezelfde droom gehad,maar telkens op een andere plaats.
De ene keer had ik seks met mijn vriend in de living in de zetel waar ik vroeger woonde en waar mijn vader nu nog steeds woont.De deur stond op een kier waar ik zicht op had,ons standje was op dat moment namelijk op z'n hondjes.
Toen werd de kier groter en kwam mijn ma tevoorschijn,dus maw mijn moeder betrapte ons op seks.

De tweede keer was het in bed,in een kamer dat ik niet kende,weer op z'n hondjes.
De deur stond weer op een kier en deze keer kwam mijn zusje binnen en weer werden we betrapt.
Het is een korte tijd geleden dat ik deze twee dromen heb gehad,maar niet op dezelfde nacht.

Ik vraag me af wat deze dromen betekenen "betrapt worden"
Is het de angst om werkelijk betrapt te worden?Wat heeft de deuropening (kleine kier) hier mee te maken?En waarom is het standje steeds hetzelfde?

14 jaar geleden

Hoi Hanne,

Je droom maakt je, naar mijn idee, duidelijk dat je moeite hebt met overgave. De 'gewone' houding bij seks is nl symbool voor de vrouwelijke overgave, waarin je je volledig overgeeft aan het mannelijke. Jij laat je van de achterkant benaderen - de plek van het verleden. Je reden waarom je je niet overgeeft, heeft dus met iets ouds te maken, met jouw eigen geschiedenis. In de slaapkamer (de plek van de intimiteit, seksualiteit) is de deur op een kier, de plek waar jouw lichaam zich opent naar de buitenwereld, staat maar op een kiertje, is niet wijd open, tijdens het vrijen. Het gaat niet per sé alleen maar over seks, maar waarschijnlijk over je levenshouding in het algemeen. Je vindt het misschien moeilijk om anderen en je eigen intuïtie te vertrouwen.

Dat je moeder in de droom verschijnt, geeft aan dat je moeite met overgave te maken heeft met iets in de relatie met haar, in de opvoeding. Dergelijke problemen zitten vaak al lang in de familie. Dat je moeder door een kier van de deur kijkt, geeft aan dat zij dat probleem ook kent en aan jou heeft doorgegeven. Problemen met overgave hebben vaak te maken met een zware bevalling. Je lichaam onthoudt alles, dus ook de weerstand die je hebt ervaren tijdens de geboorte. Die sla je onbewust op als de weigering van je moeder om jou geboren te laten worden. Dan worden vertrouwen en overgave in je latere leven een belangrijk thema om aan te werken. Misschien herken je daar iets van.

Deze discussie is gesloten.