Ongewenste intimiteiten met mijn vader

Vorig jaar

Mijn vader is de liefste man die ik ken! We hebben altijd goed contact gehad en we hebben echt bijna nooit ruzie gehad.

Ik heb veel ellende meegemaakt op het gebied van liefde en seks:
Liefde: in mijn volwassen leven heb ik drie relaties gehad - van de bijna 14 jaar sinds mijn 18e verjaardag heb ik 10,5 jaar in relaties gezeten, welke alledrie ongezond/abusief waren.
Seks: op vierjarige leeftijd voor het eerst geconfronteerd met seks, vele malen aangerand, bijna tot prostitutie gedwongen, flink seksueel misbruikt tot verkracht in narcistische relatie, na de relatie nogmaals verkracht.

Gelukkig is mijn vader de liefste man die ik ken! Daarnaast is mijn intelligentie bovengemiddeld. Dit zijn twee factoren waarvan ik overtuigd ben dat zij me hebben geholpen om niet alle mannen te (veraf)schuwen.

Sinds mijn vertrek uit de narcistische relatie ruim twee jaar geleden heb ik al een paar keer erg onprettig gedroomd over seksueel contact met mijn vader - iets dat absoluut nooit plaats heeft gevonden! In dit soort dromen verleid ik hem of dwingt hij dergelijk contact af; de dromen spelen zich af voor of tijdens of na ‘de daad’; de ene keer ben ik (meer dan) gewillig, de andere keer het tegenovergestelde...
Ik heb erg moeite met deze dromen en kan me absoluut niet voorstellen wat ik ervan moet maken... iemand een idee?

kaithy
Vorig jaar

heeft iemand je ooit echt aangeraakt?

kaithy
Vorig jaar

ik denk dat doordat je echt aan bent geraakt je getraumatiseert bent en mensen die je lief hebt hieronder laat lijden. zet de nare gevoelens uit je hooft en begin nieuwe herineringen waarin seks wel een goede vorm heeft

Vorig jaar

Dat ik getraumatiseerd ben weet ik wel zeker... maar hoe laat ik mijn vader lijden? Ik doe hem niks aan, hij weet niet eens van deze dromen

Vorig jaar

Het zijn nare dromen. Maar onbewust zoek je genegenheid van iemand die je kan vertrouwen. Je vader is hier een goed voorbeeld van. Je hebt nooit een gelijkwaardige relatie gehad. De laatste relatie was met een narcist. Iemand die je totaal niet de ruimte geeft om je in vrijheid te laten denken en te handelen zoals jij dat wilt. In zo’n relatie word je gevormd naar zijn wensen.

Dat je in je droom je vader verleid is een soort van machtspositie die je inneemt. Dit is een groot verlangen naar overwicht. De keren dat je niet gewillig bent is, omdat je het onbewust niet kunt vatten, dat je met je vader bent. Je onbewuste gezag komt hier naar boven. Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Je hoeft de droom totaal niet letterlijk te nemen. Meestal hoef je het niet letterlijk te nemen. Je vader in je droom is manifestatie van datgeen dat je kunt vertrouwen. Niet meer en niet minder.

Laat me weten of je het kan plaatsen. Ook als het niet rijmt. Ik ben benieuwd naar je antwoord.

Vorig jaar

Bedankt voor je uitgebreide feedback, ik kan me hier zeker in vinden. Eigenlijk klinkt het erg logisch, zoals je het beschrijft...

Je emailadres wordt niet getoond
Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan.
 **  ** **  ** ********  *******  **   ** 
 ***  **  ** **  **    **   ** **   ** 
 **** **  ****  **        ** **   ** 
 ** ** **   **   ******   *******  **   ** 
 ** ****   **   **        **  **  ** 
 **  ***   **   **    **   **  ** **  
 **  **   **   ********  *******   ***  

Of bekijk eerst voorbeeld van je bericht