Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Affaire

Soof
5 jaar geleden

Hoi! Ik had zojuist een hele drukke droom en ik was erg benieuwd wat hier de betekenis van is.
Misschien kunnen jullie me wat inzichten geven ????.

Een goede vriend van me (ik noem hem even J) was in mijn huis en hij moest naar het station gebracht worden door iemand die ik hij niet kende, dus ik ging even mee. Toen we uitstapten, was daar een deel van de familie van mijn huidige vriend. J zoende mij voor mij onverwachts, maar ik hield het totaal niet tegen. De familie van mijn vriend deed heel luchtig en reageerde met zoiets als: ohh De vriendin van zijn neef hield er ook wel eens iemand meer op na. Dit gaf me een beetje een gek gevoel. De droom ging door en J en ik waren een beetje verliefd ofzo, maar we hadden allebei een relatie. J zei dat het veel makkelijker zou zijn als wij samen iets zouden hebben. Ik wist ook dat het makkelijker zou zijn, maar ik wist ook dat ik hartstikke gek op mijn vriend was. We gingen samen studeren in een soort lokaal met computers en we gaven elkaar voortdurend kussen. Ik appte een vriendin van me (F) dat het samen studeren niet doorging. Ze was echt heel boos, we waren haar al eerder tegengekomen in mijn droom en ze hoorde dat we elkaar een zoen gaven, maar ze had het niet gezien. Dus ze was achterdochtig en nu dus heel boos. Na het studeren gingen we naar de kamer van J. Ik wist dat hij een operatie had gehad aan zijn mannelijk geslachtsorgaan (helemaal niet gebeurd in het echt) en ik vroeg J of hij voorheen een meisje was, dit bevestigde hij. Er veranderde niets en we bleven gewoon elkaar kusjes geven. Toen opeens zaten we in een tv programma met J,F, Willeke Alberti, nog meer bekende Nederlanders en ik. Dit was eigenlijk een vrij korte scène in mijn droom, aangezien we een spel moesten spelen en er werd benadrukt hoe boos F eigenlijk op me was. Daarna gingen we ineens over naar een feestje van een vroegere vriendin van me (V). Daar gebeurde eigenlijk niet heel veel meer, maar wat wel opmerkelijk was, was dat J daar volgens mij opeens niet bij was. Enkele mensen zeiden dat ze weggingen en V vertelde dat ze Johan Derksen zo miste en ik lachte daar heel hard om.

Wat heeft dit alles te betekenen! En hoe komt het dat ik telkens van plek verwissel in mijn droom, terwijl de belangrijke dingen eigenlijk hetzelfde blijven gedurende de droom?

Hopelijk kunt u mij iets vertellen!

Groetjes Soof

5 jaar geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De plekken vertellen hoe de situatie is. Het huis is je lichaam en ziel en de kamers zijn je eigenschappen en vaardigheden. Kamers zijn ook ruimtes waar je je terug kan trekken. Elke kamer heeft zijn functie.

Onbewust in je droom bekijk je de vriendschap heel anders. Het is een meer gelukzalige manier, dan je ooit hebt gevoeld bij deze vriend. Liefde gaat over grenzen heen. Ook wanneer je een partner hebt. Kussen is een samensmelting; in elkaar opgaan en wekt hormonen op. Het studeren staat symbool voor situaties rationeel bekijken. Je kan het gevoel, dat jullie in de droom hebben, accepteren of van je afzetten. Jaloezie kan spelen wanneer je de ene vriend meer aandacht geeft, dan de andere. Het mannelijke geslacht in de droom wijst naar de fallus symboliek. Dit symbool staat voor vruchtbaarheid. Of het in werkelijkheid ook zo is, weet ik niet. Maar je onbewuste speelt er wel mee. Johan Derksen is een baasje. Hij zegt gewoon alles wat hij denkt en laat niet met zich sollen. Hij is verbaal erg sterk.

Soof
5 jaar geleden

Wat bedoelt u met dat mijn onbewuste speelt met mijn vruchtbaarheid? Ik weet niet wat er allemaal mee kan zijn, of dit positief is of juist negatief?

5 jaar geleden

Het heeft aan jou kant de potentie (vruchtbaar = kans hebben) om richting een relatie te gaan, omdat je er onbewust mee bezig bent in je droom. Aan zijn kant hoeft dat niet zo te zijn. Het kan zowel negatief of positief uitpakken.