Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Gemiste oproepen

M.k
31 augustus 2018

Hallo allemaal afgelopen nacht had ik 2 rare dromen. Vooral vind ik het raar omdat ze zeggen dat je niet kunt lezen in een droom maar ik dat toch deed.

Ik droomde dat ik een nieuwe vriend had iemand die best bekend is van uit de muziekwereld. We waren bij mijn ouders thuis in de slaapkamer en hadden het gezellig op bed. Beetje knuffelen en lachen samen. En op het moment dat het wat intiemer werd, riep mijn moeder;
M. Je telefoon gaat. Ik zei tegen de jongen in mijn bed; is niet belangrijk laat maar gaan.
Maar toch zat het me blijkbaar niet lekker want ik ging toch maar eens mijn telefoon halen en keek erop. 6 gemiste oproepen van mijn ex en een Whatsapp bericht met de woorden; oh uhh okee...

Ik keek erna naar de jongen in mijn slaapkamer en die stond er helemaal verslagen bij. Het huilen stond hem nader dan het lachen en ik wist niet meer wat ik moest doen. En toen werd ik wakker uit mijn droom. Ik keek op de klok en het was pas 02:00 uur ( ongeveer) ik viel ook eigenlijk wel weer heel snel en slaap en voor ik het wist belandde ik al in een andere droom.

Weer droomde ik over die zelfde ex en dat we zaten te whatsappen.. het was een vaag gesprek en het begin herinner ik me ook eigenlijk niet meer echt maar ik weet wel nog duidelijk dat hij schreef; een vriend vroeg of ik vanavond meeging naar een concert/evenement.. en ik zei oh nou leuk toch? En hij zei; ja ik denk dat ik mee ga ( hij zei wel de naam van het concert maar dat herinner ik me niet meer ) en vervolgens schrik ik weer wakker en keek weer op de klok.. en het was pas 4 uur ofzo.. en daarna heb ik zover ik me kan herinneren niet meer gedroomd...

Ik vraag me echt af wat dit inhoud?

Veel liefs en bedankt voor het lezen,
M. K.

31 augustus 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De droom hoort wel bij elkaar. Je zat heel snel in je remslaap en je pikte de draad gewoon weer op. Grappig. De telefoon heeft een hogere prioriteit dan je vriend. De gemiste oproepen geven aan, dat je niets wilt missen. Maar hierdoor kun je niet alle aandacht aan je vriend geven. Het was net zo gezellig en dan moet je weer kijken op die telefoon. Eigenlijk was het loos alarm, want die gemiste oproepjes stelden niets voor. Ze zijn ook nog eens van je ex. Kan het zijn dat je het gevoel voor je ex nog niet afgesloten hebt? Het lijkt erop dat de droom een verwerking van het loslaten van je ex is. Je leeft niet in het verleden, maar in het hier en nu. Geniet van je vriend. Doe leuke dingen en maak lol met elkaar.

M.k
31 augustus 2018

Nou het stomme is. Mijn ex en ik zijn op een vervelende manier uit elkaar gegaan. We wilden beide niet dat het over was. Maar ik zou hem hebben gekwetst( ik weet waarmee en heb ook mijn verantwoording genomen) en geprobeerd dingen te repareren. Eerst liet hij me toe, vervolgens ging het helemaal bergafwaarts. Nu heeft hij me geblokkeerd etc. En ik stuurde hem een kaartje geen reactie.. een hele persoonlijke "laatste" brief.. geen reactie ( en die brief is gisteren binnen gekomen met de post bij hem) ik kan mijn dromen normaal ook echt niet herinneren maar deze heel erg duidelijk.

Ik heb nu helemaal geen nieuwe vriend, en dat wil ik ook helemaal niet want heel eerlijk hoop ik gewoon dat mijn ex inziet dat ik van hem hou! Ik doe niet voor niets moeite. Maar doordat ik gisteren best teleurgesteld was dat hij weer niet reageerde op mijn kaart of brief.. En vandaag nog steeds geen enkele reactie.. mis ik hem eens zo erg. Omdat het me nu alleen maar meer vragen geeft.

Ik denk dat ik daarom ook in mijn droom de telefoon zo belangrijk vond, want ik wil juist dat hij contact met me opneemt. Ik zit helemaal niet te wachten op contact met anderen.

31 augustus 2018
Beheerder

Personen zijn denkbeelden die je vormt niet de werkelijke persoon.
De andere uit de muziekwereld is een soort held of ster.
Dat kan best een andere kant van jezelf zijn.
Een en ander hoeft niet te betekenen dat je droom iets aangeeft over je ex en evenmin over een nieuwe relatie.
Het gaat inderdaad over verwerken en transformatie.
De jongen in je droom is een gevoelstype en houdt van creatieve dingen doen.
De vraag is in hoeverre dat spoort of afwijkt van je ex? (als beeld)
Misschien kun je er zelf iets mee doen want het kan een talent zijn waarmee je in bed ligt.

31 augustus 2018

Soms kun je wel proberen, maar als het nergens op lijkt, kun je beter kappen. Je hoeft niet persé ruzie te hebben om uit elkaar te gaan. Soms is de koek gewoon op. Heel veel mensen hebben een tijd nodig voor vernieuwing en daar is niets mis mee. Voor een minder sterk persoon kan het moeilijk zijn. Onze maatschappij is gesteld op een monogaam bestaan. Maar eigenlijk kan het zijn dat men toch een andere dimensie in wilt. Een frisse nieuwe start, waar je ook in kunt groeien.
Wanneer je ex ook vaag blijft is het als puzzelstukjes die niet in elkaar kunnen komen. Hierdoor weet je niet wat je aan hem hebt. Onzekerheid maakt moe. Voor jezelf moet je heel goed weten wat je wilt. Als het teveel energie kost, dan kan dat slecht voor je energievermogen zijn. Dat kan je overspannen maken. Denk aan je gezondheid.