Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

verliefd

5 jaar geleden

Goeie morgen.
Er is een meisje die ik ken via instagram ( ze woont aan de andere kant van Nederland van waar ik woon),en ze is nogal heel spiritueel en prettig gestoord ( dat is precies wat ik zoek in een vrouw)
Ik vond haar al een tijdje bijzonder leuk ( niet verliefd dus) even later kwam ik er achter dat ze dus niet op jongens valt maar op vrouwen.


En dan nu de droom
ik kwam bij haar langs in het huis waar ze samen met haar vader woont, alleen hij was niet thuis.Het meisje en ik zaten vet te klooten in het huis ik ging net als een aap dat zou doen via de zolder trap naar beneden.

En haar vader had een dure auto die voor de deur staat alleen hij was van de voor kant helemaal gedemonteerd.( motorblok,zij schermen bumper etc alles was weg )
En de auto leek wel wat langer uit elkaar getrokken.

In de droom voelde ik voor het eerst alsof ik echt mijn soulmate gevonden had, en ik zou verliefd worden , alleen omdat ze aangaf dat ze lesbisch is koos ik er voor niet verliefd te worden, omdat ik weet dat ik anders alleen mezelf ermee heb.
Dus besloot ik beste vrienden met haar te worden, want dat kun je elkaar niet meer zo snel kwijt raken, dus we waren beste vrienden geworden en hadden de dikste lol samen.


En ik was 2 dagen gestopt met blowen ( ook in het waakbestaan) en toen bood zei mij pure wiet aan. maar eigenlijk wou ik dat helemaal niet.
Maar omdat ik haar zo leuk vond dacht ik ach voor een keertje dan maar. ( ook omdat het me heel leuk leek samen met haar stoned te zijn)verder daarna zaten we een beetje te knuffelen.

Op ongeveer het einde van de droom waren we op het vliegveld en waren we opeens weer in Nederland ( ik zag wel een vliegtuig in de droom maar ik kan me niet herinneren dat we er in zaten, we waren getelepoorteerd leek wel)

Toen we aankwamen op het vliegveld kwam ik een jongen tegen ( die mij niet zo mag denk ik, en die ik ook in het echt tegen kom) en hij was boos/geïrriteerd en zei tegen me dat ie het niet leuk vind dat hij mij zo vaak tegen komt.

5 jaar geleden
Beheerder

Met de dure auto zul je niet ver komen. Een gesloopte wagen waar geen energie meer in zit.
De auto os vaak een beeld van het lichaam of drager van het ego. Het is ook een statussymbool. Hier van duidelijk vergane glorie.
Freud zou er vast een goede verklaring voor leveren. (libido gebrek enz. impotentie)

Tja, met een lesbienne zal het niet veel worden wat seks betreft.

Jij haalt stunten uit als een aap. Dat is ook een beeld van het ego dat capriolen uithaalt. (hak op de tak)
Staat wel voor baltsgedrag, imponeergedrag en rebellie.
Het is bijna een Oedipus complex, de vader wordt symbolisch gedood (de auto gesloopt) om de dochter te bemachtigen.
Aangezien alles in dromen met jezelf te maken heeft kleeft dat beeld je ook aan als minstens medeverantwoordelijk voor die staat.
Misschien was jij wel degene die de auto sloopte uit woede? Je vijandschap ten aanzien van de patsers zuipschuit van de vader.
Of een opgerekt geprojecteerd vaderbeeld? (fallisch)
Je zet in elk geval het huis op stelten met stuntwerk. Dat is een vorm van mateloosheid waaraan de drugs wel debet zullen zijn.
Maar het gaat de kaders wel te buiten. (ontremd gedrag)

Het vliegveld zal ook wel in verband staan met je high worden en wereldvlucht (escapisme).
Gelukkig lijk je nog wel te landen. De jongen zou je betere kanten kunnen vertegenwoordigen of een soort alterego.
Dat die twee elkaar nooit verdragen is daarbij een bekend verschijnsel, het moet immers een compensatie zijn.

Het meisje is ook een beeld van de anima die een voorkeur heeft het ego te verleiden en aan een of andere verslaving te brengen.
Overgave aan de negatieve anima kan besluiteloosheid, landerigheid, depressies, zelfs suïcide opleveren.
Tegelijk is ze een femme fatale die zelfs sterke mannen ten val kan brengen a la Marlene Dietrich of Marilyn Monroe.
De negatieve anima is een buitengewoon zelfzuchtig wezen waarmee men beter geen seksuele relatie zoekt.
Ze kan de koortsachtige zoektocht veroorzaken die dwazen volgen.