Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

vriendin

Anooniem
20 juli 2018

Hey,
Afgelopen nacht heb ik iets gedroomd en ik ben er wel benieuwd over wat het zou kunnen betekenen. Ik droomde over een jongen waar ik verliefd op ben, en ik heb eigelijk al maanden niet meer over hem gedroomd tot nu weer. Het ging als volgt,

Ik was op zijn werk, en hij was aan het vakkenvullen. Ik noem hem E. Het was best rustig, alleen E, zijn baas en ik waren er. Zijn baas wist ook al dat ik verliefd op hem ben. Ik ging naar E toe, om een gesprek te beginnen en we hadden het over alles en nogwat. In het begin was hij best verlegen, maar langzaam begon hij zich meer open te stellen. Later begonnen we te praten over kinderen, hoeveel hij er later wilt en uit al zijn antwoorden bleek dat hij een toekomst met mij wilt. Zegmaar, daardoor werd mijn gevoel bevestigt dat hij verliefd op mij is.

Maar opeens voelde ik iemand mij aantikken van achteren, ik keek om en het was een meisje. Ik stelde me voor en vroeg waarmee ik haar kan helpen. Ze zei dat ze de vriendin is van E, en vroeg waarom en waarover ik met hem praatte. Ik was in shock, hij had gewoon een vriendin en heeft dit nooit eerder verteld.. ik keek E aan, en hij schaamde zich en keek verlegen weg. Ik loog tegen dat meisje, ik zei dat E & ik gewoon goeie vrienden zijn en ik hem ken doordat ik hier vaak langskom op zijn werk. Ze geloofde dat. Maar opeens moest E huilen. Zijn baas ging naar hem toe en vroeg wrm hij huilde. Hij zei dat zijn vriendin opeens er is terwijl hij met mij aan het praten was, en hij wilt niet dat zij en ik ruzie krijgen om hem, en dat hij eigelijk meer van mij houd dan haar.

Wij beide hoorde dat, en ik wou naar hem toe lopen om hem te troosten. Maar zij werd boos, omdat het als vriendin zijnde haar ‘ taak ‘ is om hem te steunen, en daardoor wist ze dat we niet ‘ gewoon vrienden ‘ zijn. Ik moest huilen, en gaf toe dat ik gevoelens voor hem heb. Al meer dan een 1,5 jaar. Ze werd boos en wilde mij slaan, maar toen kwam iemand om haar weg te trekken. Daarna kwam E, die mij wilde troosten/beschermen van haar maar zijn ouders waren er ook opeens en trok hem weg van mij.. Hij huilde en wilde zo graag naar mij toe. maar hij werd meegetrokken. als laatst zei ik tegen zijn vriendin ‘ veel geluk met hem ‘ en begon ik hard te huilen. Mijn hart brak echt op dat moment.. zij zag hoe verdrietig ik was, en kreeg ook tranen omdat ze besefte hoe enorm veel ik van hem hou. Toen ben ik weggelopen, vol met tranen en daarna eindigde mijn droom.

Maar volgens mij was hij zelf niet eens gelukkig met haar in mijn droom. En in het echt heeft hij geen vriendin, ooit loog hij er wel over maar dat was niet zo.

Wat zou deze droom kunnen betekenen? Ik heb het een beetje uitgebreid uitgelegt zodat het goed begrepen wordt.

Alvast bedankt! ??

21 juli 2018
Beheerder

Je zou knoopjes kunnen tellen. Hij wil mij wel, hij wil mij niet.
Het zijn tegenstrijdige gevoelens die je verwarren.
De "vriendin" is een soort alterego.
Vraag mij af waarom hij een vakkenvuller is?
Kan best zijn baantje zijn, maar misschien heeft het een andere betekenis?
Vakken vullen is (levens-?)voorraad aanvullen.
De "supermarkt" is vaak een beeld van het onbewuste.
Vakken vullen kan met een plekje geven te maken hebben of gewoon bergplaats. (ballast)
Het onbewuste geeft nooit eenduidige antwoorden, vandaar ook die tegenstrijdige tendensen.
Net als in de realiteit kunnen vele motieven en invloeden meespelen.
Dus worden er verschillende mogelijkheden geschetst die geen van alle reëel hoeven te zijn.
Maar ze zijn dat wel voor jou in je droom en het nog vage gevoelsleven.
Het kan dus geen duidelijk antwoord zijn op je vragen.
Personen staan vaak voor eigenschappen.

Je manipuleert want als het niet met een liefdesverklaring lukt komen de tranen en hoop je "gered" te worden door de "sprookjesprins".
Of minstens getroost door de anderen die de belangen van hem of haar dienen.
Jouw liefde wordt hierin uiteraard als de grootste gepresenteerd. Maar jij weet niet hoe groot die van de anderen is.
Je neemt eenvoudig vanzelfsprekend aan dat jij de beste keus bent, om het wat te dramatiseren.

De snelheid waarmee het gaat, trouwen, kinderen krijgen en dat onder het werk en het vakken vullen?
Misschien is alles al "ingevuld".
Reden genoeg om overtuigd te zijn van de "ware liefde"? Denk het niet.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 21 juli 2018 door Sheherazade.

Anooniemm
21 juli 2018

Dankuwel,
In het echt doet hij ook werk als vakkenvuller en ik zie hem vaak op zijn werk. Ik denk dat dit daarom terug in mijn droom kwam.