2 exen

Finmor
2 jaar geleden

Ik heb in mijn leven 2 serieuze relaties gehad van 5 jaar en 2 jaar voor ik met mijn huidige man was. Mijn man en ik zijn al 8 jaar samen en hebben 2 kindjes. Onze relatie is goed, stabiel en er is veel wederzijdse liefde.

De droom:
Ik droomde dat ik weer samen was met mijn eerste ex. In de droom zag en voelde ik al zijn goede/fijne eigenschappen en hadden we gewoon een alledaagse liefdesrelatie. We woonden samen (niet in ons oude huis) maar in de droom hadden we geen Sex oid. Toch had ik in de droom steeds een knagend gevoel dat ik niet bij hem hoorde, maar bij mijn eigen man (ik was me er dus van bewust dat dit niet klopte) waar ik zielsveel van hou. Ik voelde me schuldig naar mijn ex en mijn huidige man. Van het een op andere moment liep ik ineens rond op mijn oude basisschool en middelbare school (wisselde elkaar steeds af of liep door elkaar heen, heel raar) en ik voelde mij daar niet op mijn plek. Het lukte me maar niet te slagen voor mijn eindexamens en moest elke keer een jaar over doen, waardoor ik steeds bij een jongere generatie in de klas kwam, wat ik verschrikkelijk vond. Ik voelde me zo niet op mijn gemak dat ik besloot me ziek te melden (gek genoeg in het Engels) en van het een op andere moment was ik in het ouderlijk huis van mijn tweede ex. Hij was enorm verliefd op mij en zei dat ie enorm blij was dat ik voor hem had gekozen en weg was bij mijn huidige man. Ik had medelijden met hem en deed alsof ik idd weer zijn vriendin was. (In het echte leven was deze relatie erg ongezond met veel jaloezie van beide kanten en veel ruzie. Zijn ouders hadden echt een hekel aan mij) Zoals ik al zei waren we in zijn ouderlijk huis en zijn ouders deden nog altijd erg koel en afstandelijk tegen mij. Ineens gingen we met zijn allen een grote taart maken omdat zijn broer zou gaan trouwen. Eerst deed ik gezellig mee, maar ik voelde me steeds schuldiger en slechter tegenover mijn huidige man. Ik had hem blijkbaar toch echt verlaten voor mijn ex.. Ik voelde me enorm verdrietig worden en het enige dat ik wilde was naar mijn huidige man. Maar mijn ex was superblij en had dat helemaal niet in de gaten. Ik loog tegen hem dat ik even ergens naartoe moest en stond ineens aan de deur bij mijn huidige man. (Zijn oude huis waar hij woonde als vrijgezel) Hij was aan het huilen en was boos. Hoe kon ik hem dit aandoen?! Hij wilde me niet terug. Ik storte in van verdriet. Het deed enorm pijn en ik was intens verdrietig. Even later zat ik in de auto bij mijn ouders en maakten we in de auto een taart. Op een gegeven moment stopten we en liep ik naar de auto achter ons. Ik opende de achterdeur van die auto en daar zat mijn man. Ik was zo blij hem te zien! En hij mij ook. We parkeerden de auto’s en liepen een enorm gebouw in met allemaal trappen die omhoog gingen en geheime gangetjes. Op een gegeven moment trok mijn man me mee een gangetje in en vroeg me heel lief of ik aan zijn piemel wilde likken. Dat deed ik, en toen werd ik wakker.

Sorry voor de ingewikkelde en rare droom.

Finmor
2 jaar geleden

Ik wilde nog even zeggen dat ik in het echte leven beide exen al jaren niet gezien heb en ik geen gevoelens heb voor hun.

2 jaar geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Oude tijden herrijzen. Er zijn zaken in het verleden geweest, die niet afgerond zijn. Onbewust heb je een schuldgevoel, omdat je naar andere mannen kijkt. Er zijn toch eigenschappen in je exen, die je spannender vindt.

De scholen staan symbool voor je levensschool. Daar ben je onderwezen en gevormd. Je loopt hierbij op je tenen en slaagt maar niet. De stress laat je ziek worden. Je kan je draai eigenlijk ook niet vinden.

Verliefdheid kan verslavend zijn en kan je blind maken. Het kan zelfs ziekelijk en bezitterig worden. Met verliefdheid spiegelt de ene de andere graag. Wanneer dit niet synchroon loopt raken ziekelijke mensen in paniek. De ouders laten je kilheid voelen. Zoonlief heeft dit helaas geërfd.

De bruidstaart staat voor overvloed. Het aansnijden staat voor belofte om voor elkaar te zorgen. De bruidstaart is van oorsprong wit. Deze kleur staat voor maagdelijkheid en puurheid. De gangetjes is als een labyrint. Hij legt zijn gevoel voor je bloot. De fallus staat voor vruchtbaarheid.

2 jaar geleden
Beheerder

Bij de piemel denk ik meer aan zijn staart.
Dus een onderdanige functie want je moet hem likken.
Fellatio heeft wel iets van dominantie en onderdanigheid. (beetje eenzijdige genotsbeleving)
Ook wel ondeugend zijn vooral publiek zoals ik begrijp haha.

Een taart is een vruchtbaarheidssymbool, vandaar ook dat uitdelen. (abundancy/ hoorn des overvloeds)
Bruidsparen worden altijd omgeven met geluks- en vruchtbaarheidssymboliek.

Waarom ben je met die ex bezig en knaagt er iets aan je?
Hij is dan wel verliefd op jou, jij niet op hem.
Aangezien de school meespeelt heb je duidelijk iets niet afgewerkt of verwerkt.
Misschien ben je uit elkaar gegaan zonder het goed door te werken en voel je je nog schuldig?
Vaak komen zulke gevoelens boven in een rouwproces want een scheiding is ook een rouwproces.
Eenmaal een lijntje met iemand laat je dat nooit helemaal los.
Maar het leven gaat verder en de meeste relaties stranden om uiteenlopende redenen.
De vraag is wat zijn voornaamste eigenschappen waren want het kunnen projecties zijn vanuit jezelf.
Tegenstellingen trekken elkaar aan maar dat zijn ook de meest explosieve relaties die immers berusten of projecties van niet bewuste elementen. Daaruit kunnen haat/liefde verhoudingen ontstaan. De ander wordt dan een kapstok van je onbewuste eigenschappen die altijd blijven steken in ambivalente en primitieve verhoudingen.

Typisch is ook dat je man in de auto achter je zit. Achter, is ofwel het verleden, ofwel het onbewuste.
Het lijkt wel of je hem hebt achtergelaten of hij achter je aan haakt. (op sleeptouw?)
Hij is bijna een aanhangwagentje en jij moet zijn piemel kussen. Dat was in de oudheid een gebaar van totale overgave.
Als in de bijbel gesproken wordt over de hand op de dij leggen bedoelde men letterlijk op het geslacht.
Kussen van het geslacht was dus een eed bevestigen of zijn toewijding erkennen.

De vraag is hoe dat in het verleden ging en hoe je nu tegenover je partner staat.
Het zou iets met zelfstandigheid te maken kunnen hebben en met de avonturist in jezelf.

Een en ander gebeurt in een geheim gangetje.
In de meeste relaties gaat het avontuurlijke element verloren.
In een sheltertje bivakkeren kan heel romantisch zijn maar later in de luxe camper of het hotel is die wat ruige romantiek verdwenen.
Ook het vrijen in het veld of stiekem in een gangetje doe je niet meer.
Misschien speelt er dus iets van spanning mee die je mist?
Voorspelbaarheid is vaak de oorzaak van verveling zoals in elke relatie de dagelijkse zaken een sleur gaan vormen ook al is het een goede relatie. De dromen leggen de hang naar avontuur bloot. Dus misschien moet je eens wat anders gaan doen, samen of alleen?

De school staat ook voor discipline en onvrijheid. Het schoolse/conservatieve plan of leven.


Niet meer dan een droom per post.
Geen dromen van derden plaatsen.
Geen droom starten in het onderwerp van anderen.
Berichten zullen anders worden verwijderd, of het onderwerp wordt op slot gezet.

Finmor
2 jaar geleden

Bedankt voor je uitgebreide uitleg. Of ik me erin herken weet ik niet zo goed. Ik weet wel dat ik in het echte leven me de laatste tijd zorgen maak om mijn man. Hij ervaart erg veel stress van zijn werk (eigen bedrijf, te veel werk, te weinig personeel) en is de laatste tijd 4 kilo afgevallen. Hij werkt op het moment erg veel en tot laat en komt dan uitgeput thuis. Ben ik onbewust bang hem kwijt te raken? Ik weet wel dat mijn liefde voor hem enorm is, en dat gevoel krijg ik in de droom dus ook elke keer. Als ik dan bij een ex ben in de droom, knaagt het gevoel aan me van; ik wil alleen maar hem (mijn man) want wij horen bij elkaar en dit klopt niet!

2 jaar geleden
Beheerder

Zou zeker een oorzaak kunnen zijn.
Maar waarom dan die ex?
Terugvallen in het verleden, of was er toen ook stress?
In de droom is er geen stress, maar het was er wel in het verleden met je ex.
Misschien omdat je man uitgeput is verlang je naar seks?
Hij vraagt immers naar opwinding.

De sleur van het leven kan het plezier wel bederven.
De lusteloosheid kan uitgedrukt worden in impotentie.

Kijk eens naar de goede eigenschappen van je ex want daar heb je wel een verbinding mee.


Niet meer dan een droom per post.
Geen dromen van derden plaatsen.
Geen droom starten in het onderwerp van anderen.
Berichten zullen anders worden verwijderd, of het onderwerp wordt op slot gezet.

peters
2 jaar geleden

sjonge, wat een serieuze droom

<h1>peters</h1>
2 jaar geleden

ik moet hier even ove rnadenken

Je emailadres wordt niet getoond
Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan.
 ******  **  ** **  **  *******  **  ** 
 **  ** **  **  ***  ** **   ** ***  ** 
 **    ** **  **** ** **   ** **** ** 
 **    *****   ** ** **  ******** ** ** ** 
 **    ** **  ** ****     ** ** **** 
 **  ** **  **  **  *** **   ** **  *** 
 ******  **  ** **  **  *******  **  ** 

Of bekijk eerst voorbeeld van je bericht