Relatie met oudere man

N.
2 jaar geleden

Hoi,

Ik ben een meisje van 17 jaar en had laatst in mijn droom een relatie met een oudere man (eind 30). Die man werkt ook op mijn school als docent, maar ik heb er eigenlijk altijd weinig contact mee gehad omdat ik geen lessen van hem heb, en daarbij heb ook nooit iets voor hem gevoeld. Maar sinds ik die droom heb gehad kan ik hem niet meer normaal aankijken omdat ik er dan steeds aan terug denk. Het lijkt eigenlijk wel alsof ik gevoelens voor hem heb gekregen. Ik heb ook wel een keer vaker een droom gehad dat ik een relatie had met een oudere man en die was dan rond de 60! Maar toen was het wel iemand die ik niet kende. Wat moet ik doen, en wat betekende het ? Want ik ben helemaal in de war.

2 jaar geleden
Beheerder

Het gaat meest om projectie van het vaderbeeld.
De oudere man wordt als wijzer gezien of betrouwbaarder dan de jonge soortgenoten die meer op seksuele zaken zijn gericht.
Dat vooral als een vrouw minder leuke ervaringen heeft gehad of zich niet veilig voelt. (hoewel soms oudere mannen juist worden gevreesd)
De Animus is een archetype dat vaak als held of redenaar optreedt. De leraar is daarvan een perfect voorbeeld.
Het komt vaker voor dat een jonge vrouw een oudere man zoekt, of een rijper iemand, omdat ze daar beter mee kan praten of zich meer begrepen voelt.
De oudere man als sparringpartner is een vooroefening tot meer reƫle relaties met eigen leeftijdsgenoten.

*Denk aan de film The last Crusade met Indiana Jones als romantisch lijkende geschiedenisleraar en avonturier die door de hele klas met meiden wordt aanbeden (en verleid).


Niet meer dan een droom per post.
Geen dromen van derden plaatsen.
Geen droom starten in het onderwerp van anderen.
Berichten zullen anders worden verwijderd, of het onderwerp wordt op slot gezet.

N.
2 jaar geleden

Bedankt voor het antwoord! Maar wat kan ik er tegen doen? Want er zijn dus meerdere dromen over geweest en ik weet nu eigenlijk niet wat de bedoeling ervan is?

2 jaar geleden
Beheerder

Het komt vrij vaak voor dat jonge vrouwen van oudere mannen dromen of er zelfs een relatie mee aangaan.
Het is een ongelijke situatie want de oudere man kiest onbewuste iemand die overeen komt met zijn anima die in dat geval niet aan zijn leeftijd is aangepast.
Omgekeerd kan de vrouw wel iets van zijn verstand leren.
Hij echter moet zijn gevoelens en verdere vrouwelijk getinte eigenschappen zelf leren gebruiken.
Het is voor een oudere man natuurlijk leuk en aantrekkelijk om een jongere vrouw te versieren maar hij zal er waarschijnlijk niet tevreden mee zijn want ze beantwoord op intellectueel niveau of levenservaring niet aan wat hij nodig heeft. Het zal waarschijnlijk teveel op erotiek neerkomen.

Voor de jongere vrouw is het een leerproces want zij kan daarmee de volwassenheid ontwikkelen. Ik heb het hier vooral over een innerlijke ontwikkeling, dus ook wat betreft te innerlijke nog onbewuste mannelijke kant.

De acteur Richard Gere speelt vaak van zulke ongelijke relaties, wat wel bewijst dat hij op gevoelsmatig gebied niet de rijpheid bezit die hij zou moeten hebben en daarom stranden zulke droomrelaties. Hij zoekt altijd animatypes uit die tamelijk onervaren zijn en dus een leeg blad.

Je kunt je zeker beschermen tegen zulke fixaties door meer zelfbewust te worden. Het integreren van die eigenschappen in je persoonlijkheid zal namelijk de projecties blokkeren. Ook de ander zal in de realiteit voelen dat je geen onnozel wicht bent maar een zelfbewuste vrouw die meer verlangt dan een vluchtig avontuurtje.

Hoewel zulke ongelijke relaties voor beiden zeer leerzaam kunnen zijn werken ze in de realiteit zelden of nooit en worden de verschillen steeds groter. Dat komt omdat zij dan zijn niet ontwikkelde talenten moet invullen.
Het mag namelijk nooit de bedoeling zijn dat de vrouw de ziel van de man speelt en omgekeerd.

Als voorbeeld: een man laat het bezoek en de sociale contacten of de aankleding aan zijn vrouw over en gaat over neutrale "zaken" praten die zelden persoonlijk zijn. Een vrouw is doorgaans veel persoonlijker ingesteld.

Een positief animustype zal echter wel een bron van inspiratie kunnen opleveren in de zin van gerichter denken of doelbewust iets ondernemen. Animus en anima invloeden kunnen iemand tot de toppen van zijn kunnen brengen maar omgekeerd ook totaal ten gronde richten want archetypen hebben een veel te grote dynamiek die geen mens zonder schade kan integreren.
Zo kan een vrouw een muze vormen of een femme fatale.
De man/animus kan een tiran vol negatieve kritiek zijn of een echte leraar en inspirator.
Het mag echter niet blijven hangen in eros-, of liefdesbetrekkingen want dan komt er van die ontwikkeling totaal niets terecht.


Niet meer dan een droom per post.
Geen dromen van derden plaatsen.
Geen droom starten in het onderwerp van anderen.
Berichten zullen anders worden verwijderd, of het onderwerp wordt op slot gezet.

Je emailadres wordt niet getoond
Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan.
 *******  **   ** **   ** **  **  ****** 
 **   ** **   ** ** ** **  ** **  **  ** 
 **   ** **   ** ** ** **  ****  **    
 ******** **   ** ** ** **   **   **    
    **  **  **  ** ** **   **   **    
 **   **  ** **  ** ** **   **   **  ** 
 *******   ***   *** ***   **   ****** 

Of bekijk eerst voorbeeld van je bericht