Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Een teken dat ik mijn ex moet vergeven?

Vivienna
6 jaar geleden

Goedemorgen allemaal,
Ik zit ietwat te piekeren over mijn droom van vannacht, met in de hoofdrol mijn ex met wie ik als gevolg van zijn acties 7 maanden geleden het contact volledig heb verbroken.

Ik droomde dat ik mijn ex tegenkwam met een groep van 4 meiden om hem heen. Opvallend was dat alle meiden niet knap waren, maar wel veel aan hun uiterlijk deden (zeer veel sieraden om, geverft haar -1 zelfs knal oranje-, donkere zonnebankbruine huid en vrij bloot gekleed). Toen ik thuis was in een flat waar ik als kind heb gewoond, zag ik door het raam dat hij met zijn entourage voor mijn apartement stond geparkeerd. Hier was opvallend dat hij 10 jaar ouder leek, een dikke baard had en zijn haar deels grijs was, ook droeg hij een oud trainingspak en reed hij in een oude rode auto. Desondanks zag hij er niet zozeer onverzorgd uit, want zijn kapsel was perfect in model geschoren.

Ikzelf zag er -in tegenstelling tot zijn entourage- uit alsof ik net uit bed kwam. Mijn ex besloot op mijn balkon te klimmen en gaf een zenuwachtige indruk. Ik tikte hem vervolgens aan en er volgde een minutenlange omhelzing welke erg goed voelde. Hierna zei hij tegen mij: kijk maar uit voor die meiden want er kan er één erg jaloers zijn. Met dat jaoerse meisje knoopte ik vervolgens een gesprek aan waarin ik haar allerlei complimenten gaf.

Hierna was ik plots met mijn ex bij hem thuis. Ik bewonderde de nieuwe tattoo op zijn rug (heeft hij in het echt niet) en we omhelzde elkaar weer minutenlang.

Ik heb de losse onderdelen opgezocht in het droomwoordenboek, maar ik begrijp toch niet zo goed wat voor advies/boodschap ik hier uit kan halen. Ik heb nu wel de neiging toenadering te zoeken naar mijn ex om hem te vergeven omdat de droom zo fijn voelde.

Hopelijk kan iemand mij wat meer inzicht bieden :), alvast heel erg bedankt!

6 jaar geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De meiden met sieraden, make-up en haar is als een masker. De werkelijkheid kun je niet zien en de aandacht naar seks straalt er vanaf. Allemaal nep.

De droom voert je naar je innerlijke kind, want je begeeft je in je ouderlijkhuis waardoor je door het raam de zaken anders bekijkt. Je bekijkt je ex ook ineens van een andere kant. De baard en de trainingspak staat in dit geval van slonzigheid. Door zijn kapsel wil hij toch er een beetje jong uitzien. Hij weet zich geen houding te geven. Het gesprek met het jaloerse meisje is ook nep. Je brengt het gesprek op zo’n manier dat er niets mis kan gaan. Het is een beetje als op je tenen lopen.

De tattoo is een verhaal wat diep in de persoon zijn. Het is als een brandmerk. Hierin verschuilen karaktereigenschappen en vaardigheden. Deze omhels je. Maar gezien de “maskers” (nep) die in je droom voor komen vraag ik mij af of hij wel de ware is. Ik vraag me ook af of je wel helemaal jezelf kan zijn bij hem.

6 jaar geleden
Beheerder

Het lijkt erop dat die ex meer kijkt naar het uiterlijk dan het innerlijk en veel glitter of glamour met sex.
Dat geeft perfect aan hou hij tegenover zijn anima staat. Zelf is hij dan slonzig gekleed alsof hij er maling aan heeft en zijn harem zijn mannelijkheid moet onderstrepen. Maar hij is ook zichtbaar ouder en daarmee is er een wezenlijk verschil gegroeid met zijn bon vivant blitze meiden of groupies, die er meer als Varieté artiesten uitzien.
Desondanks laat jij je door die circusdirecteur verleiden. Ligt de eigenwaarde van die meiden in hun juwelen en bling?
Ik ontkom niet aan de indruk dat die gedateerde narcist niet weet hoe hij met een vrouw moet omgaan. Het materiële is belangrijker dan echte liefde. Het gaat bij hen om het aureool van zijn narcisme. Hij ziet de vrouwen als gebruiksvoorwerpen en decorum.
En ja als je met zoveel vrouwen omgaat moet dat wel uitputtend zijn.
Maar hij komt desondanks via het Romeo en Julia balkonnetje binnen en jij ontvangt hem met open armen?
Hoe naïef kun je zijn? Is het niet merkwaardig dat hij precies dan op bezoek komt als je net in of uit bed komt?
Niet echt een heer lijkt mij.
Het is misschien een gemis maar moet je dat zo invullen?
Ik krijg de indruk dat die meiden hem hebben uitgekleed.
Zijn haveloze uiterlijk en auto geven iets aan over zijn conditie. (of financiën)
Als zijn wilde haren geordend zijn komt hij terug naar zijn ex?

Gaat hier ook om een mannelijk beeld of voorstelling.
Schelmen hebben altijd een bijzondere aantrekkingskracht voor vrouwen.
Het is de avonturier die de vrouw uit haar stulpje en conventies jaagt. (of haar bed)



1 keer bewerkt. De laatste keer was 6 jaar geleden door Sheherazade.