Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Verliefd op vreemde in droom

Rox
6 jaar geleden

Ik heb weer eens een droom gehad over een jongen waar ik gevoelens voor voelde die ik nooit eerder echt heb gehad en de jongen zelf heb ik waarschijnlijk ook nooit gezien. Ik weet nog precies hoe hij er uitziet, in details. We hadden een gesprek en ik vroeg zijn naam en gegevens om contact te blijven houden maar toen stopte de droom/ik heb het niet meer onthouden. Maar dat gebeurt elke keer als ik een jongen die ik niet ken tegen kom in mijn droom, al vraag ik hun naam of contactgegevens dan stopt het. Of 5 jaar geleden kreeg ik ook een droom, en toen werd ik wakker maar ik keerde terug, en hij zei "welkom terug" Het is naar om dan wakker te worden met zo'n leeg gevoel.

6 jaar geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Het verliefde gevoel is een verlangen naar liefde en genegenheid. De jongen kan ook een deel van jezelf zijn. Zelfreflectie leert je jezelf opnieuw kennen. Wat mis je bij jezelf en hoe bewust worden zwakke en goede eigenschappen of vaardigheden. Wanneer je dit niet ontdekt bij jezelf, des te vaker een jongen waar je verliefd op wordt voorkomt in je dromen. De jongen fungeert eigenlijk als de spiegel van jezelf.

6 jaar geleden
Beheerder

In dromen moet je niet teveel met je verstand reageren, want tekst en cijfers verstoren de beelden of versterken de rationele hersenhelft.
Hij kan een deel van jezelf zijn, dus je mannelijke eigenschappen. Ook drang tot individuatie.