Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Tegenkomen ex en springen van hoge hoogte

DreamyChantal
6 jaar geleden

Sorry, het is nogal een lang verhaal, maar ik hoop dat iemand me misschien wat meer hierover kan vertellen.


Ik kwam hem tegen terwijl ik met mijn vader ergens op een pleintje stond. Een schok ging door mijn gehele lichaam zodra ik hem zag, ik had niet verwacht hem ooit nog eens te zien.

(In real life: hij, Josh, heeft me na 4 maanden daten / 'relatie' geblokkeerd, vanuit het niets verwijderd uit zijn leven zonder uitleg, zonder afscheid. Liet mij achter met een gebroken hart en vele vragen en roddels over of hij wel de waarheid had gesproken over zijn overleden verloofde... mensen zeiden dat ze niet overleden was. Ik denk niet dat ooit zal weten wat wel en wat niet waar is. Het was maar vier maanden uiteraard, maar wat ik voor hem voelde heb ik nog nooit voor iemand anders gevoeld, ik wist niet dat je uberhaupt zo kon voelen over iemand, dus het heeft een behoorlijke impact op me gehad. Dit allemaal is inmiddels wel al bijna een half jaar geleden en ik ben er dan ook al overheen)

Mijn vader had niks in de gaten en zag hem dus niet. Maar zodra ik Josh zag, liep ik direct op hem af en trok hem naar de zijkant. Ik kon zien dat hij ook geschrokken was, maar met iets van angst of nervositeit in z’n ogen.

Ik herinner me het zien van zijn gezicht; zijn haar, z’n lach, z’n ogen. Allemaal zo helder. En op dat moment wist ik ook gelijk dat ik dat beeld vast wilde houden. Ik wilde er een screenshot van maken. Een screenshot. Van een droom.. Uiteraard lukte dat niet, maar ik probeerde het beeld mentaal vast te houden. En ik had op dat moment dus door dat ik droomde.

Ik praatte met Josh en om de één of andere reden kwam ik er niet achter of hij wel of niet gelogen had tijdens onze ‘relatie’. We zoenden wel, kort. Ik kwam er wel achter dat hij nu een partner had, door zijn gedrag, aangezien hij om zich heen bleef kijken. Ik weet niet waar we over praatten, ik weet alleen dat we een tijdje samen waren en we het ergens over hadden. Ik kan me niet herinneren gevraagd te hebben om dingen op te helderen, om één van de velen vragen waar ik nog mee zit/zat, te beantwoorden.

Later ging mijn vader met hem praten, gewoon normaal. Josh vertelde hem dat hij wel daadwerkelijk om me gaf, dat zijn gevoelens oprecht waren geweest. Hij vertelde dat hij me in zijn armen wilden houden vanaf het eerste moment dat ie me zag. Dat we iets bijzonders hebben en verbonden zijn. Hij zei dat hij van me hield..

Ik wilde nog meer met hem praten, maar de droom vervaagde, ik kon er niet meer heen.

Ondertussen droomde ik ook nog iets anders; ik droomde dat ik een soort ticket had gekocht om van hele hoge hoogte een zwembad in te springen. Maar ik stelde het steeds uit, alsof ik niet durfde. Dit was tussen de delen door over Josh. Het wisselde zich af. Af en toe was ik hier, af en toe was ik daar. De droom over het springen was een stuk minder helder. Hier kwam mijn familie ook vaag in voor, maar Josh was hier nergens in te bekennen. Alsof twee verschillende dromen zich tegelijkertijd afspeelden, om en om. Volgens mij ben ik uiteindelijk wel gesprongen, maar ik durf dat niet met zekerheid te zeggen.


Ik hoop dat iemand enig idee heeft wat dit allemaal betekent in deze context, alles samenvoegend. Ik kan de losse delen wel opzoeken en heb geprobeerd om er zelf meer duidelijkheid uit te halen, maar ik vind het lastig. Ik hoop dat iemand me ermee zou willen helpen. Alvast heel erg bedankt!

6 jaar geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De onbekende die deze sensatie teweegbrengt is een leegte die gevuld dient te worden in jezelf. Er zijn stromingen die het benoemen als tweelingziel, maar ik benoem het als het onbewuste. Eigenschappen die je nog niet hebt ontdekt in jezelf. Deze herken je wel in een ander, maar bent er nog niet bewust van dat jij die eigenschappen ook bezit en adoreert.
Op die manier kan ook verliefdheid ontstaat. Dat noemen we projectie. Het kan nogal tricky zijn, want het krijgt een gevoel van compleetheid met een ander.

Het zwembad bevat water en symboliseert emotie. Springen in het diepe is risico’s nemen.
Je springt uit eindelijk wel, dus je bent het risico aan gegaan. Dit is slechts een droom dus kun je er nog over na denken of je de liefde die je voelt wel real is. Jullie kunnen mekaar natuurlijk ook eerst beter leren kennen voordat je je emoties laat gaan.
Wanneer het onduidelijk is, hoor ik het graag van je.

6 jaar geleden
Beheerder

Zet het van je af, dit is verlangens koesteren die niet reëel meer zijn.
Iemand die je zomaar laat vallen heeft geen werkelijke liefde of moraal.
Zou hij werkelijk om je geven dan zou hij wel contact zoeken.

De duik in het water is de sprong in het diepe, dat is het leven en het onbewuste.

Oscar Wilde had een leuk gezegde. Veel mensen bestaan, maar weinigen leven.

DreamyChantal
6 jaar geleden

Hoi Esme,

Bedankt voor je reactie!
Ik kan me herkennen in het tweede gedeelte, over het springen en emotie. Echter speelt het momenteel niet, er is niemand waar ik op dit moment verliefd op ben of die ik dus eerst beter zou kunnen leren kennen oid.

Het eerste stuk, het gedeelte over het onbewuste vind ik interessant en ga daar eens over nadenken, ik heb idd meer gehoord over tweelingzielen etc, maar nog niet op die manier. Interessant :)
Verder begrijp ik nog steeds niet precies wat de heldere droom precies symbool voor staat. Het tegenkomen van een ex, samen met mijn vader, mijn ex zoenen, nog steeds geen antwoorden hebben, maar hij verteld mijn vader wel over zijn gevoelens. En alles terwijl ik hem al een half jaar niet heb gezien en ook niet die mogelijkheid heb. Niet in real life en niet online.

Maar super bedankt voor je reactie iig! Het zwembad is al erg ophelderend en vind de view over het onderbewustzijn interessant :)

groetjes

DreamyChantal
6 jaar geleden

Dankjewel Oscar!

DreamyChantal
6 jaar geleden

Sorry, ik bedoel, dankjewel Sheherazade :)