Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Trouwen met z'n drieën

Lies03
4 jaar geleden

Vannacht had ik weer eens zo'n droom die de hele dag door je hoofd blijft spoken.
Hoe de droom precies begon weet ik niet meer. Maar in ieder geval ging ik trouwen met een man en een vrouw. De vrouw heb ik nooit goed gezien en de man had iets weg van een buurjongen van vroeger. Maar niet helemaal. We liepen hand in hand met z'n drieën een deur door en daarachter was een grote zaal. Het leek wel een bioscoop zaal ofzo. De zaal zat helemaal vol met enthousiaste en blije mensen. Allemaal vreemde mensen voor mij, maar bekenden van de andere twee waar ik mee ging trouwen. Ik weet nog dat ik in Mn droom dacht; wat stom, dat ik Mn collega's niet hen uitgenodigd. Alsof de bruiloft heel spontaan was. vervolgens moesten we ergens wachten voor we 'op mochten'. Het voelde allemaal heel liefdevol. (Helaas) ging op dat moment de wekker en heb ik geen idee hoe het verder zou verlopen. Ben zo benieuwd of er een betekenis achter deze droom schuilt? Iemand een idee?

4 jaar geleden

Trouwen is een contract aangaan. Een belofte doen en samengaan met een ander. De man en vrouw symboliseren een gedeelte van jezelf. De vrouw van de onbekende kant en de man herkenning of bewustzijn en ver(trouwen). Een huis in dromen staat symbool voor je lichaam en ziel en de kamer zijn de eigenschappen. Hier is de grote zaal is een eigenschap van jezelf. Een open mind. De eigenschappen of vaardigheden die je aan het onderzoeken bent is nog nieuw en onbekend (de onbekende mensen). De bruiloft die spontaan en vrolijk is, zijn als je karaktereigenschappen.

Lies03
4 jaar geleden

Bedankt voor de uitleg???? Ik kan er zeker het een en ander uit herkennen. Stukje persoonlijke groei waar ik wel naar op zoek ben.
Ik ben vanuit mezelf vrij onzeker en laat Mn ware ik niet snel zien. Ben geneigd wenselijk gedrag te vertonen om te maskeren. Terwijl ik van nature inderdaad spontaan en gezellig ben en in vertrouwde situaties dat ook tot uiting komt.