Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Vreemdgaan toegegeven door partner in droom

M-R
7 jaar geleden

Goeiendag,

Worden jullie misschien meer wijs uit mijn dromen? Ik zit al de hele dag niet lekker in mijn vel hierdoor.

Vannacht heb ik twee dromen gehad en ik zou graag willen weten wat het zou kunnen betekenen en/of mijn gevoel goed zit hierover.

In de eerste droom was ik bezig met het regelen van een date/afspraak met een dame terwijl ik in het echte leven getrouwd ben. Daarnaast ga ik ook niet vreem en heb ik geen afspraak gemaakt met niemand in het echte leven.

Mijn tweede droom was dat ik met mijn vrouw ergens was en we stonden aan een sta tafel met daarop een soort van koek. Ik sneed het in plakjes en mijn vrouw zei tegen mij kan je niet ook een stuk voor me snijden? Ik werd toen boos en zei je ziet toch dat het gesneden is? Nooit is iets goed en altijd moet je klagen. We kwamen toen in de droom thuis aan en ik was nog steeds aan het zeggen dat je ziet dat die koek gesneden is en toch blijf je zeuren. Mijn vrouw zat op een stoel en was aan het huilen en ik keek naar haar en liep weg om me jas op te hangen. Ik kreeg toen het gevoel dat ze zich schuldig voelde en ik had zoiets van er is meer aan de hand. Ze gaat vreemd.

Ik liep naar haar toe en vroeg haar. Ben je vreemd gegaan waarop ze me aankeek en ja antwoorde. Ik vroeg haar met wie en ze zei vrij onduidelijk een naam beginnend met een O. Ik hoorde het niet goed maar dacht meteen aan een getrouwde vriend van me. Ik vroeg het nog een keer en weer zei ze het onduidelijk waarop ik wakker werd.

Ik zit nu met een gevoel van wat moet ik hiermee? We hebben een drukke periode achter de rug daar we onze tweede kindje hebben gekregen en we minder tijd voor elkaar over hebben. Misschien dat een onderliggende boodschap is dat we ervoor moeten zorgen ook tijd voor elkaar te maken?

Puur uit verstand zou ik ook zeggen, wanneer zou ze in hemelsnaam vreemd moeten gaan en dan ook nog met een vriend van me die getrouwd is en zelf twee kinderen heeft en full time werkt
echter blijft deze droom maar spoken in mijn hoofd

7 jaar geleden

De date of afspraak lijkt alsof je in een sleur zit. Verandering van spijs komt onbewust in je droom voor.

Droomsymbolieken worden ook wel eens vertaald in woordspelingen. Zoals de koek. Kan de koek op zijn? Kibbelen over iets kleins gebeurd als de emmer vol is. Dat ze vreemd gaat in de droom is een suggestie en angst die jezelf naar je toe trekt. Kan verlatingsangst zijn.

Wat je kan doen is de droom aan je vrouw vertellen. Wees open en zeg dat het in je hoofd blijft spoken. Het is slechts een droom.

7 jaar geleden
Beheerder

"Het is gesneden koek", is een bekende uitdrukking.
Betekent het is gemakkelijk, of een klare zaak.
Koek heeft ook wel seksuele implicaties. (Wie zoet is krijgt lekkers)
De kruiden zouden "opwindend zijn". Haha.
Je vrouw lijkt zich tekort gedaan te voelen, maar het kan ook jouw vrouwelijk deel zijn dat te weinig geleefd wordt.
Blijkbaar verwijt je "haar" iets terwijl je zelf de oorzaak bent.
Een goede relatie is de beste bescherming tegen avonturen.
Ik denk dat de droom op verwaarlozing wijst.
Je moet dus zeker meer tijd samen doorbrengen.

7 jaar geleden

Sheherazade, nog beter: Het is gesneden koek. Daar kwam ik niet zo snel op.

M-R, graag zou ik willen weten of je onze uitleggen kunt plaatsen.

Groetjes, Esme