Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

dromen dat je vriend trouwt met zijn ex

8 jaar geleden

Pff, bloedheet en diep ademend word ik zojuist wakker..
Voor de zoveelste keer droom ik over de ex van mijn vriend (terwijl ik al meer dan 3 jaar bij hem ben en zij volgens hem niets meer betekend). Hij is ooit getrouwd met haar geweest, maar doordat ze is vreemdgegaan zijn ze gescheiden.
'Normaal' droom ik dat hij weer met haar om gaat, of met haar heeft gezoend, maar dit ging nog wel een stapje verder dan dat.
Zojuist het ik het volgende gedroomd;

Ik ben bij mijn schoonfamilie thuis en vang wat dingen in gesprekken op waaruit blijkt dat ik een beetje op mijn hoede moet zijn. Thuis begin ik daarover na te denken en langzaam vallen de puzzelstukjes op hun plek. Uit frustratie ga ik schoonmaken; ik stofzuig en dweil een vrij grote ruimte (2 naast elkaar liggende ruimten) die ik niet ken. Ik sta in de ene ruimte en achterin liggen veel papieren hoog op een plank (2 stapels naast elkaar). Om te voorkomen dat deze wegwaaien bij het openen van een deur staan er lege flesjes op waar ooit water in heeft gezeten. Per ongeluk stoot ik met het schoonmaken tegen iets waaraan de planken bevestigd zitten waardoor een flesje met een briefje valt. Ik lees wat erop staat; het zijn huwelijks akten en voorschriften: Alles word me duidelijk en gedachten schieten door mijn hoofd; hij is opnieuw met haar getrouwd.
Ik huil en ik hoor hem met mijn schoonouders de ruimte naast de mijne binnen lopen. Ik hoor ze praten. Mijn schoonmoeder zegt dat hij moet begrijpen dat dit niet kan en dat dit mij teveel pijn gaat doen. Ik hoor hem zeggen dat hij dit moet doen om wraak te nemen op zijn ex, hierdoor kan hij haar een loer aandraaien. Ik hoor mijn schoonmoeder vragen of er niet meer achter zit en daarop hoor ik hem antwoorden dat ik (zijn vriendin) er toch niet achter hoeft te komen.
Ik huil nog steeds, happend naar adem, maar veeg de tranen weg en ga verder met schoonmaken, gefrustreerd, denkende wat ik hiermee aan moet. Hij is nooit een kei geweest in het opmerken dat iemand huilt of heeft gehuild (letterlijk in het echte leven; als je huilt of hebt gehuild kan hij soms zo langs je heen lopen omdat hij te druk is met iets anders; het valt hem niet op totdat je zegt dat je huilt/ hebt gehuild of zegt dat je verdrietig bent) dus als ik zover ben dat ik in hun ruimte kom dan (doet hij misschien alsof) ziet hij dat niet en reageert hij in de eerste instantie normaal. Ik kijk strak naar de grond, dweilend. Ineens is mijn schoonzus er en ze staat achter mij, knikkend naar hem dat ik het weet en hij moet gaan praten.
Dan kijk ik hem aan, vraag ik waarom en antwoord hij dat het niet uit hoeft te maken. Hij is met mij en niet met haar en als ik die papieren niet had gezien dan was ik er nooit achter gekomen.
Hij had met haar gevraagd opnieuw met hem te trouwen zonder dat zij hem vaak zag en zij had daarop ja geantwoord in de hoop dat hij ooit bij haar terug zou komen; thats all. Ze hadden een bruiloft gehad en meer was er niet te vertellen. Ik moest er maar mee leren leven en als ik dat niet kon; daar was het gat van de deur. Ik moest er niets achter zoeken. Ik keek hem aan met tranen in mijn ogen, mijn schoonfamilie was helemaal stil, ik zet de dweil neer en loop langs hem heen, zeggende 'dit is jou keuze, begrijp dat goed, jou keuze'.

Daarna werd ik bijna hyperventilerend wakker. Kan iemand mij vertellen wat deze droom betekend? En wat het betekend als je veel over de ex van je vriend droomt?