Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Boeket bloemen

22 februari 2013

Hallo iedereen,

Ik heb al zelf proberen uit te zoeken wat de betekenis was van mijn droom. maar kom er nog steeds niet zo goed uit.

Een kleine samenvatting.
Ik droomde dat ik ging trouwen (das raar want ik ben vrijgezel). Ik was ook echt in het stadhuis, althans dat neem ik aan. Ik was op zoek naar mijn bruidboeket. Het boeket was paars met twee witte rozen erin. De paarse bloemen zagen er anders uit, maar dat weet ik niet meer. Ik herinner mij alleen de kleur paars (donker paars) en de twee witte rozen. Ik ben samen met twee andere mensen (geen idee wie het zijn, ik zie de gezichten niet maar het voelt wel vertrouwd) op zoek gegaan naar mijn boeket bloemen. Een ander persoon (mannelijk) had een oplossing gevonden (hij had alleen een pet op) en kwam met geplukte bloemen aanzetten, een stuk kleiner ook weer paars met twee witte bloemetjes erbij. Ik ben de gehele stad doorgelopen om uiteindelijk weer terug te komen in het stadhuis. Voordat ik naar het altaar wil lopen vind ik de boeket bloemen. Ik pak ze op en loop naar het altaar toe en dan word ik wakker.

Ik werd gedesorienteerd wakker. Zo'n vreemde droom. Ik snap er echt de ballen niet van. Kan iemand mij daarmee helpen?

Alvast heel erg bedankt :-)

Groetjes,
Moonique

25 maart 2013

Bloemen staan symbool voor perfectie en spiritualiteit. Witte bloemen kunnen perfectie, vrede, onschuld, schoonheid, bewustzijn en nieuwe horizonten betekenen. Je zou kunnen ervaren dat je je herboren voelt en een frisse blik op het leven hebt gekregen.

Als je droomt over een stad, wijst dit op een gevoel van gemeenschap en je sociale milieu. Wanneer je droomt dat je in een verlaten stad bent, of als je het gevoel hebt vervreemd te zijn geraakt van de bedrijvigheid in de stad, dan suggereert je droom dat je je verworpen voelt door degenen om je heen.

Als je droomt over een huwelijk, duidt dit een verbintenis, harmonie of een overgangsperiode. Je gaat door een belangrijke ontwikkelingsfase in je leven. De droom kan ook de vereniging van voorheen tegengestelde aspecten van persoonlijkheid vertegenwoordigen, met name de mannelijke en vrouwelijke kant van jezelf. Let op de eigenschappen van de persoon die je trouwt in je droom. Dit zouden namelijk eigenschappen kunnen zijn die je zou moeten uitwerken om te groeien als persoon.

Dromen over een huwelijksaanzoek, suggereert dat een situatie een verkeerde kant opgaat. Dromen waarin je trouwt met je ex, duiden erop dat je bepaalde aspecten uit die relatie hebt geaccepteerd, en hebt geleerd van je fouten. Het kan ook betekenen dat je huidige relatie iets gemeen heeft met de relatie die je met je ex had. Je zal daarentegen niet dezelfde fouten maken.