Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Dromen over een meisje dat je niet kent

29 januari 2012

Hallo allemaal,

de reden dat ik dit bericht plaats is omdat ik graag wat reacties/uitleg wil horen over een droom die ik wel eens heb. Ik droom eens in de zoveel tijd over een meisje, wat op zich niet heel vreemd is misschien, maar het punt is dat ik dit meisje helemaal niet ken en ook nooit heb gezien voor zover ik me kan herinneren.

Het is nooit echt de zelfde droom, maar het meisje daarin tegen is wel altijd het zelfde. Werkelijk een prachtig meisje (in ieder geval na mijn mening :p) met mooi bruin haar, bruine ogen en een mooie glimlach (net als duizenden andere meiden in Nederland, maar toch). Het kenmerkendste aan haar is, dat ze altijd zilveren sneakers draagt. ik weet niet of dat iets zegt, maar het is gewoon zo. Hier is een vergelijkbare afbeelding van de schoen (misschien iets overdreven :p). Het is natuurlijk niet precies de zelfde soort schoen, maar het geeft toch wel een duidelijk beeld denk ik.

[www.stoute-schoenen.nl]

In de dromen zelf gebeurt nauwelijks wat. De droom begint meestal het zelfde, maar verloopt toch vaak heel anders. In de meeste gevallen lopen we tegen elkaar op en staren we even in elkaars ogen, voordat we ons excuus aanbieden en weer verder lopen. De meeste recente droom begon vrijwel het zelfde.

Het speelde zich af in een soort school gebouw, we liepen dus tegen elkaar op en gingen vervolgens beide een andere kant op. Ik bleef even lopen, denkend aan haar, toen ik op ene besloot haar achterna te rennen. Ik vond haar uiteindelijk, ze zat in een klaslokaal achter een tafeltje te wachten op haar les, denk ik. Ik stond een tijdje voor de ingang voor het lokaal te ijsberen met de gedachte zal ik naar haar toe gaan of niet. Uiteindelijk liep ik naar haar toe en vertelde dat ik haar leuk vond en graag met haar uit wou gaan. Ze zei ja en de droom stopte kort daarna.

Graag wil ik wat reactie over mijn droom horen. Ik wil graag weten of dit een bepaalde betekenis heeft of niet. Voor mij is de droom maar een droom en ik heb er verder niks mee. Ik wil er alleen wat meer over weten uit interesse. Alvast bedankt voor eventuele reacties.

Met vriendelijke groet,

R. Mustang

Mysterie
1 februari 2012

Hey R. Mustang , ik heb hetzelfde probleem.
Ik droomde toevallig vanacht het zelfde, maar dan met een blond meisje.
Ze was prachtig, maar ik herkende haar vaag , ben gaan googlen , maar niets te vinden.
Maar jou topic herkende ik wel.
Ik zou ook graag meer willen weten.

GR. Anoniem

anonymous12
15 maart 2012

Ik heb dat soort droom ook vaker, maar dan met een meisje met bruin haar, bruine ogen, en ze is prachtig.(ze heeft geen zilveren schoenen)
Ik herken haar ook niet maar het is het meisje van mijn dromen.(letterlijk en figuurlijk)
Bij mij is het in een hotel aan een zwembad en ik kan het vaag schetsen.
Ze heeft twee ook prachtige vriendinnen en ze vind me knap, ik haar ook.

Blijkbaar is het vrij normaal en kom je het meisje of jongen één keer in je leven ook in het echt tegen.

18 maart 2012

Nou ik zal je zeggen, mijn droom is praktisch uit gekomen. Ik ben haar in het echt tegen gekomen. Het bleek om een oude schoolvriendin te gaan die ik al zeker 15 jaar niet heb gezien. Ik probeer nu langzaam maar zeker weer contact met haar op te bouwen en ik moet zeggen dat ik echt hoop dat het wat wordt tussen ons :p. Dus wat dat betreft heb je gelijk, ook al is het een droom je kan die persoon toch echt tegen komen.

29 maart 2012

Ik Zat ergens
Toen zag ik een meisje met mooi glad blank gezicht. En heel mooi lang blond haar. En roze achtige lippen die beetje scheen(schijnen).
Waren dicht bij elkaar
Ze vroeg: ben je lelijk
Dichter bij elkaar
Ik: (zelfverzekerd) ja *dat ben ik*
Heel dicht bij
Zij kwam nog dichteer bij
Ze wou me kussen
Ik dacht: nee, me lippen(die vond ik lelijk)(ook echte leven)
Maar ze kuste me.
En dacht nu moet ik een warm gevoel krijgen.
En toen kreeg ik een warm gevoel als of het op commando kwam.

En toen verdween ze.
En ik was blij en erg zelfverzekerd

Toen dacht ik bijna hardop "nee"!

Ik weet niet hoe ze heet!!!

Hoe voelde ik me het meest tijdens de droom

Verbijsterd
Gelukkig
Verliefd

Eind:

Verslagen
Dat ik haar nooit meer terug zou zien.

Karim J
1 juli 2012

Hallo iedereen mijn naam is karim ik heb ook zoon droom bijna elke dag opnieuw ik ken het
Meisje/vrouw niet nog nooit gezien maar bij mij zijn het 2 meisjes 1 dag is het een meisje
Uiterlijk: mooi bruin kleurtje . Bruine ogen . Zware bruin haar niet te dik en niet te slank <--- meisje 1 en de andere nacht is het
Uiterlijk: mooi licht bruin kleurtje , bruine Ogen, pik zwart haar slank maar niet te slank <--- meisje 2

De naam heb ik nooit geweten want telkens als ik het wil vragen word ik wakker

Meisje 1
De dromen begine. Verschillend presies afleveringen
Eerst was het in bed dat ik naast haar wakker
Daarna ging ik haar ombijt op bed brengen bij haar toen ging ik naar de bad kamer mij klaar
Maken voor werk en merk dat ik zonder kleren was en niet in mijn huis was maar bij haar
toen kwam zij zonder kleren En het was beeldmooi om te zien om eerlijk te zijn
Ik vroeg waar zijn mijn kleren zij zegt beneden ik ging na beneden en viel van de trap ( uit bed gevallen )
Viel terug in slaap en in een keer lach ik in het ziekenhuis gebroken voet enzo
Terug thuis bij mij samen met haar ging zij werken ik viel in slaap ( in de droom ) en wert wakker

Meisje 2
volgende nacht Was ik in een of andere stad ging op zoek naar mijn auto en in eens roep iemand mijn naam ik draai achter om en stond dat meisje voor mij ( meisje 2 ) ze vroeg of ik nog eens met haar wilde afspreken ik zei ja dat is goed waneer zij zegt morgen als je wilt hier op deze plek om 16:00 uur ik zij oke is goed ging naar huis en werd wakker

en zo gaat het nu voor bijna 2 tot 3 maande lang ik zou graag weten of dit Iets te zeggen heeft want ik ken die 2 niet
Ben geïnteresseerd of dit iets bedekken Ofzo laat me iets weten dankje alvast voor de hulp

Groete karim J

Benjamin
23 juni 2013

Bij mij is het een vrouw met zwart/donker bruin haar en Blauwe ogen. Ik heb 2 x de droom gehad, alleen ging het vervolgens anders.

Droom 1.
Ik en wat vrienden lopen vanuit school naar huis en ik raak ze kwijt, geen spoor meer van hun te vinden. Ik ga langs verschillende wegen, maar iets trekt me naar een soort gebouw het is een flat achtig iets. Er zijn 2 flats die staan tegenover elkaar en opeens ben ik in de 1e flat. ik klim door een raam heen en spring naar de andere flat waarbij ik in een appartement kom. Het is een gezellig huisje, er staan chocolaatjes in een soort bakje op de tafel, in de keuken. Ook een Amerikaanse koelkast en een stoffen bank in de woonkamer. En daar is dat fotolijstje, van een vrouw ( 20 jaar ). Het grappige is dat ik opeens van 15 naar 20 ben verandert toen dat ik die appartement in liep. En daar ligt dat hartje op de tafel... ik wist toen nog niet wat ik nu weet over dat hartje, Het is een koperen ketting met een hartje daaraan, en met mooi goud randje met versierseltjes. Opeens hoor ik dat de sleutel in de deur gaat en ik verstijf. Ze komt thuis en ze schrikt van mij, ze staat op het punt om de politie te bellen. Ik zeg snel dat ik niks van plan was en dat ik me vrienden kwijt was geraakt en een beetje een lul verhaal. Ook dat ik geen kleding meer hebt omdat me vrienden die bij zich hadden ( vertel me niet waarom ). Ze vond het zielig voor me en ging voor me koken, ook gaf ze me een chocolaatje uit haar chocolaatjes bakje dingetje. Ze leerde me hoe je moest wassen en kocht kleding voor me. Er ontstond een soort Band tussen ons. En daar eindigde de droom.

Droom 2

Vrienden kweit, van 1e appartement naar de ander. Chocolaatjes, Fotolijstje, koelkast, Alleen geen hartje. Ik loop deze x direct door naar haar balkon. Ze heeft grote stenen vazen op haar balkon staan wat een beetje het uitzicht blokkeert. ik verschuif er 1 en wil naar benede springen maar. De vrouw onder me zegt tegen me:,, he!! Ben je haar nieuwe vriend?'' Ik zo:,, Jaah dat ben ik'' Zij zo:,, Wat probeer je?'' Ik zo:,, Van het balkon af springen en ergens anders naartoe gaan, ik ben op zoek naar me vrienden'' Zij zo: GEK Je moet niet van het balkon af springen straks breek je iets.'' Ik zo: ,, Nou dan pak ik een touw van een badjas en die bind ik er dan omheen en dan ga ik naar benede.'' Zij:,, nee strax breekt ie. '' ( prongeluk stoot ik een vaas om en daar kwam dat hartje uit vallen) Ik zo:,, wat is er met dit hartje?'' Zij zo:,, Die heeft ze van haar oma, die heeft haar dat na gelaten voordat ze dood ging. Als ze dit hartje thuis laat liggen belooft ze zichself dat ze veilig thuis komt.'' - Naja uiteindelijk Ben ik naar benede gesprongen naar het balkon daaronder en daaronder enzo. en toen eindigde mijn droom.

Echt een rare droom op zich.

-Benjamin

Flutzel
23 juni 2013

Ik heb de man van mijn dromen ontmoet door mijn dromen. Tien jaar voor ik hem ontmoette had ik al over hem gedroomd. Tot in de kleinste details en ook altijd zelfde droom.

Marcello
10 april 2014

Ik heb een hele complexe droom gehad waarvan ik nog steeds niks snap en nog een beetje radeloos erover ben.

Ik zal hem proberen uit te leggen maar ik zal wel heel veel details missen denk ik.


Ik slaap thuis in een tuinhuisje ( 1 persoon bed ) , daar was mijn Kameraad ( bi sexueel ) en een meisje die ik niet ken, nooit gezien heb , en zelfs in mijn dromen niet echt gezien heb ( raar maar waar.. )

We lagen dus op zn 3en in een 1 persoonsbed , daarna kwamen er 2 mannen binnen, dus die moesten wij in elkaar slaan? geen idee waarom ben helemaal geen vechter en deze mannen waren niet bepaald klein , achja het is mijn droom , dus het is gelukt ^^.
Anyway toen was er iets heeeeeeeeel belangrijk , maar geen idee wat.. Dus moest ik het meisje van me dromen wegbrengen , die heb ik weggebracht en beloofd dat ik snel terug zou komen en dat ze mij niet moet vergeten , en toen werd ik helaas wakker..


( ben trouwens 2 x eerder in deze droom wakker geworden door me hond , maar telkens als ik doorsliep kwam ik er weer in..

Marcello
10 april 2014

Trouwens normaal herinner ik me NOOIT me dromen , dit is de laatste droom die ik een beetje onthouden heb sinds een paar jaar..

Webschrijver
13 januari 2015

Het is al heel lang geleden dat ik een slechte relatie had met een donkere vrouw. Op een nacht droomde ik van een jonge, blonde vrouw. Het was een prachtige droom die bij me bleef "hangen". Maar de verklaring die ik aan die droom gaf lag voor de hand. Immers, als je narigheid hebt met een donkere vrouw is het verlangen naar een ander, die in geen enkel opzicht op haar lijkt, groot. De donkere vrouw stapt enige tijd later voorgoed uit mijn leven.

Er gaat een half jaar voorbij als ik op het strand een jonge, blonde vrouw ontmoet. We raken bevriend maar ze heeft een vaste relatie. Die relatie van haar loopt echter zodanig uit de hand dat ze tijdelijk onderdak bij me zoekt. Van het één komt het ander. We worden verliefd op elkaar en besluiten samen te blijven wonen. Als we al meer dan een jaar gelukkig samen zijn, herinner ik me opeens die droom uit het verleden. Ik zie de beelden weer op mijn netvlies en ben stomverbaasd want het meisje uit mijn droom zit naast me op de bank.

Conclusie: voorspellende dromen bestaan! Het probleem is nu zo'n droom als zodanig te herkennen. Tevens kunnen we ons afvragen wat het nut van zo'n voorspellende droom is. Brit Pijnenburg droomde 2 dagen voor de aanslag in Apeldoorn in 2009 dat zij daarbij ernstig gewond zou raken en haar moeder zou komen te overlijden. Het was een waarschuwende droom die helaas de waarheid werd. Zo zijn er heel wat voorbeelden te noemen.

Maar Over het algemeen zijn dromen een samenraapsel van indrukken die we overdag hebben opgedaan. Repeterende dromen hebben vaak te maken met onze gemoedsrust.

TJ
2 juni 2015

Gedroomd over een dame
(2-6-2015)


Hallo allemaal,

ik heb gedroomd over een mooie dame ze was zo mooi. Mooie ogen mooie zwarte haar mooie lach en ze droeg zwarte galajurk met panty en ze had rode lippenstift op. Ik weet nog dat ze me een zoen gaf op me wangen en ze zeg ik kom terug ik hou van jou. ik zie je zo snel mogelijk en op dat moment word ik wakker. Ik vraag me af wie ze is en waarom ? ik heb dit wel regelmatig. ik zou graag
reacties/uitleg wil horen over mijn droom. ik dank jullie alvast.

Hier onder vind je de galajurk die de dame in mijn droom aan had.

[www.perfectlybasics.nl]

[www.perfectlybasics.nl]

MVG

TJ

wesley z
5 augustus 2015

Vanacht gehad! Ik zit er nu al de hele dag mee dus ben het gaan googlen. Fijn dat ik niet de enige ben met dit probleem.

Anoniem---
31 augustus 2015

Goedenavond allemaal,

Graag blijf ik anoniem, vanwege me prive situatie.

Ik droom al 1 jaar over een jongen waarmee ik een hele sterke band mee hebt ik weet dat ik hem ken maar ik kan hem niet plaatsen van waar...

Als ik droom over hem dan voelt alles real...

Ik weet niet of jullie mij kunnen helpen wat dit te betekenen heeft. Maar ik neem alle advies en betekenissen aan.

Fijne avond..

Niet bekend
15 oktober 2015

Ik deze nacht ook een droom gehad over een meisje met bruin haar en bruine ogen de locatie is het crossparcour waar ik redelijk veel naar toe ga als ik toch goed kan schetsen ik en het meisje begonne te praten en toen was het gedaan omdat ik wakker werd toen ik daarna weer in slaap viel begon de droom weer over hetzelfde meisje alleen lag ze in mijn armen daar is het bij gebleven en werd ik weer wakker, ik weet wel dat het vlot ging tussen het meisje en mij terwijl ik echt geen goeie prater ben tegen meisjes vooral geen mooie meisjes maar de plek was. Wel bekend

Special
2 januari 2016

Hallo allemaal,

Ik ben 23 jaar en ben een vrouw.

Ik had een droom over een jongen die ik niet ken. In mijn droom leerde we elkaar kennen en werden we verliefd. Ik kon duidelijk zijn gezicht zien. Het leek alleen als of het echt gebeurde. Wat kan dit betekenen?


Ook droom ik dat ik op school ben in zwolle. En dat ik tegen hem aan botst. Ik zeg iets van kijk is uit je doppen! Ik kijk hem in zijn ogen en ik smelt. We lopen beide weg (andere kant op)en kijken nog om. Voor ik het weet heeft hij mij weer gespot en vraagt hij mij mee uit.

Helaas niet in het echt gebeurd en zoals al eerder gezegt hem nooit in het echt gezien. Wat nu?

Anonieme dromer
3 januari 2016

Een beetje laat maar ik heb gedroomd over een meisje. Ik heb haar gezicht niet zo goed gezien maar ik weet wel zeker dat ze mooi is. We hadden seks en ik wou graag weten wat dat zou betekenen.

3 januari 2016

Ik droomde vanacht dat ik een jongen zag, hij vroeg me mee uit. En toen stopte mijn droom.

Kbtje5
19 februari 2016

Ik heb hetzelfde probleem als jullie maar ik hoop met de tips die jullie gaven dat ik haar weer in de armen kan slaan net als in mijn droom.

19 februari 2016
Beheerder

Dromen over relaties met onbekenden, zijn vaak uitingen van eigenschappen die in je onbewuste leven en geïntegreerd zouden kunnen worden.
Zo is de geheimzinnige vreemdeling vaak een nieuwe ontwikkeling.
De anima of animus zijn resp. de innerlijke vrouwelijke of mannelijke kant.
Seks heeft neit altijd met natte dromen te maken, maar met het ineenvloeien van de psyche met een tegenstelling zoals een alterego, of een eigenschap van de andere sekse.
Omdat men doorgaans slechts bewust is van een klein deel van alle mogelijkheden, blijven er zeker 80 % andere, voornamelijk in het duister leven. De zogenaamde soulmate is niets geheimzinnigs, maar gewoon de nog onbekende kanten van je Zelf. Waarbij het wel voor kan komen, dat men in dromen contacten kan hebben met andere bewuste personen, deelpersoonlijkheden of zelfs geesten en demonen. Het is echter een totale illusie, als je overal een paranormale uitleg voor zoekt.

Het paranormale bestaat, maar komt veel minder vaak voor, dan men vooral op zweefclubjes meent, waar zulke spirituele hoogstandjes ten onrechte worden aangemoedigd als "gaven".
Iemand die dus droomt in bed te liggen met een mooie Venus of Adonis, hoeft niet heimelijke erotische wensen te hebben (overigens heeft iedereen die) hoeft ook niet ontrouw te zijn, maar heeft gemeenschap met iets in zichzelf.
Je zou het een vorm van (spirituele/ psychische) zelfbevrediging kunnen noemen, maar dat heeft teveel erotische lading en leidt af van een serieuze integratie.

Omdat iedereen een innerlijke tegenpool bezit, kan geslachtsomkering of genderrol-wisseling in dromen voorkomen.
Deels zijn dat natuurlijk verborgen (subliminale Freudiaanse) wensen, maar ook uitbeeldingen van het opgaan in de anima- of animus-kantjes.

Droomwtf
15 maart 2016

Ik had ook een droom over een blond meisje ze was heel lief en een beetje dikkig. We waren in een ruimte toen ik zei dat ik moest gaan ze gaf me een kus. Maar ik herken dat gezicht totaal niet! Wtf is dit?

15 maart 2016
Beheerder

Het hangt ervan af wat je bent?
Het kan het innerlijke (verwaarloosde) kind zijn, of de ziel, (de anima voor mannen)
Je zou kunnen stellen, dat je dikke maatjes bent met elkaar?
Maar het kind kan ook met een pak problemen zitten, die jij erin hebt gestopt.
De goede sfeer echter vertelt iets anders.

Het gezicht zegt veel over de identiteit.
Maar een onbewust fragment heeft soms geen gezicht want het nog niet herkenbaar of geïntegreerd.
Bovendien heeft de anima er een voorkeur zich te sluieren of zich schuil te houden.
Het vrouwelijke heeft het recht op geheimen, het laat zich niet zomaar kennen.

Een van de beste voorbeelden zou je kunnen vinden in "She" van Rider Haggard, al wordt dat wel zoeken.
Voer voor psychologen.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 15 maart 2016 door Sheherazade.

Onbekend124
30 maart 2016

Ik heb vandaag er ook een droom over gehad ik weet niet precies meer hoe het meisje er uitzag zou het kunnen dat ik er nog een keer kan zien in een droom de locatie was een resort in Spanje

Ericcccc
8 april 2016

Ik zie geen bruin harige maar een rosse.
Ok,ik hou meer van rosse meisjes maar zei leek me erg bekend maar ik ken geen enkele persoon dat ros is.Maar zij was zo prachtig met een grote en mooie glimlach.

9 april 2016
Beheerder

Vaak zijn het manifestaties van de anima in een van haar verleidelijke verschijningen.
De droomvrouw in het leven is meestal een projectie van het innerlijke animabeeld.

De anima met het roze of rode haar kun je bewonderen bij o.a. Rossetti.
Hij schilderde bij voorkeur anima-symboliek.
In de kunst komen anima projecties zeer vaak voor.

Plato schreef ooit dat, de mens als eidolon geschapen was.
Maar omdat dit dubbelwezen te sterk of stabiel bleek, werd het door de goden gespleten.
Sindsdien is ieder op zoek naar zijn wederhelft.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 9 april 2016 door Sheherazade.





Deze discussie is gesloten.