Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

hand vasthouden

10 jaar geleden

Ik heb gedroomd dat een jonge uit mijn klas waar ik verder niks mee heb mijn hand vasthield en ondertussen wel gewoon met andere mensen aan het praten was. Maar wat hij ook deed hij bleef mijn hand vasthouden. Toen ik daarna wakker werd had ik een heel fijn gevoel
Kan iemand mij zeggen wat dit betekent

10 jaar geleden

Hoi aannnne

De hand is het symbool van handelen.

Ik denk dat er actie van jou wordt gevraagd met je eigen problemen.

Jongens verschijnen, evenals meisjes, vaak in de droom van mensen die seksuele fantasie├źn hebben.

Kijk maar.

Groeten H@ns.

Liesdeweer
5 jaar geleden

Hallo, ik heb gedroomd dat een jongen mijn hand vastpakte (ik ken die jongen, is iemand die ik zie zitten) en we aan het stappen waren. Nu er zaten vingers van iemand anders tussen onze handen maar die vingers waren langzaam aan het wegglijden zodat we onze handen beter konden vastpakken.
Wat kan dit betekenen?
Alvast bedankt!

5 jaar geleden

De jongen is iemand die je koestert. In een droom verwerk je de dagelijkse dingen. Handen dienen als een vorm van communicatie. Een droom over je hand vertegenwoordigt de relatie die je hebt met de mensen om je heen en hoe je contact maakt. Misschien zou je iemand een helpende hand kunnen bieden. Je linkerhand symboliseert met name elegantie en je vrouwelijke (emotie) eigenschappen. De rechterhand staat meer voor het mannelijke (ratio) actieve kant. De hand ertussen staat voor een blokkade. Later is de communicatie beter.

5 jaar geleden
Beheerder

Het lijkt mij dat je een relatie moet loslaten voor er ruimte is voor iets anders.
Misschien moet je iemand anders uit je gedachten zetten?