Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

demonen in huis?

Keet
16 oktober 2016

Beste Rita,
Je moet niet angstig blijven juist heel sterk, want geesten voelen daardoor sterker als je angstig bent. Maar gebruik vooral wierook of medium op verschillenden plekken dat zal misschien wel helpen.

Succes,

T
16 november 2016

Je moet douchen met zeezout daar kunnn hun niet tegen en zeg tegen de geesten dat ze opzij willen enkele wil wel luisteren heb ik ook gehad en op tijd naar bed

Wetenschapper
29 december 2016

Ik denk dat je dat allemaal verzint. demonen bestaan niet en stop met kijken naar horrorfilms.....

29 december 2016
Beheerder

Er bestaan psychische invloeden en overtuigingen (wanen) die we terecht demonisch kunnen noemen.
Het heeft geen enkele zin zoiets te ontkennen want het zal niets helpen bij wie zulke invloeden of overtuigingen heeft.
We kunnen God ontkennen maar desondanks geloven miljarden mensen in het bestaan van een of meer goden.
En psychisch feit is als iemand in de overtuiging leeft van een demonische bezetenheid.
Een en ander als onzin af te doen heft dat probleem nu eenmaal niet op.
Zoals geen enkel rationeel of pseudo-wetenschappelijk argument een waan kan wegredeneren.

Jung stelde al dat een complex zich als een demon kan gedragen.
Niet de mens heeft een complex, het complex heeft de mens in bezit.
Daarbij kunnen synchronistische en paranormale fenomenen optreden zoals poltergeistverschijnselen.
Daar heeft de wetenschap totaal geen verklaring voor en wil dat ook niet omdat het het bestaan ervan ontkent.

Geestje
4 april 2017

Misschien is het goed om is een keer iemand te bellen voor raad als het door gaat. Het kan ook een angst zijn en dat je het verbeeld. Als het vaker gebeurt vraag iemand misschien om te logeren misschien ziet hij/zei het ook en pleeg dat raad:)

Ghostbutplug
22 april 2017

Hallo
Ik had hier een paar jaar geleden ook mee te maken. Ik heb gewacht tot er weer wat gebeurde en heb toen de schim verkracht. Daarna heb ik hem niet meer gezien
Groetjes ????

22 april 2017

Dat komt wel meer voor. Wat het is, is een raadsel. Toch de onbewuste kracht denk ik, die onbewust de donkere krachten ontmoet. Vrouwen die in de nacht bezoek krijgen van een incubus of mannen van een succubus hebben lustgevoelens. De incubus of succubus komen wanneer een persoon instabiel is. Of het een psychologische ervaring is zoals een hallucinatie of een spirituele ervaring is onbekend.

22 april 2017
Beheerder

Logisch dat je hem niet meer ziet, door de copulatie heb je hem geïntegreerd.

22 april 2017

Is die integratie positief of negatief. Het lijkt me energieverslindend. Volgens mij is het toch een donkere kracht die misbruikt maakt van de zwakke ziel. Een instabiele ziel is makkelijk te bewerken. Hoe kun je je er tegen wapenen terwijl iemand zwak is, Sheherazade?

22 april 2017
Beheerder

Dat weet je niet.
Het intergreren van de schaduw heeft altijd tegenstrijdige elementen in zich.
Jung zei terecht: "je weet nooit of je de draak moet doden of sparen" .
De schaduw bezit enorm veel energie.
Dus het afwijzen ervan kost enorm veel energie.
Doden kun je niets, het moet transformeren en ook het kwaad is maar relatief.
Afwijzen van "demonen" zou kunnen betekenen dat iemand zijn assertiviteit, terechte woede en ondernemingsdrift etc. onderdrukt.
Het kwaad keert zich juist tegen je als je het afwijst.
Denk aan Doornroosje. De heks werd overgeslagen en daarmee riep ze een vloek over zich af.



2 keer bewerkt. De laatste keer was 22 april 2017 door Sheherazade.

22 april 2017

Eén ding begrijp ik niet. Waarom zou het donker pertinent slecht zijn, zoals de schaduw. Sommige donkere eigenschappen die negatief zijn maken iemand wel krachtiger en geven bescherming zoals angst en woede. Als landbouwer die angst bespeurde rende weg voor enorm gevaar. Woede maakt opgekropte problemen los. Woede kan ook zelfbescherming zijn voor mensen die over je grens heen gaan. Alleen bij duistere krachten is het vaak dat er offers gebracht moeten worden. Maar dan waan je je wel op glad ijs.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 22 april 2017 door Esme.

23 april 2017
Beheerder

Het kost zeker offers. Niemand ontkomt aan de confrontatie met de schaduw en het duister omdat nu eenmaal niemand volledig bewust kan zijn, of worden, zonder zijn onbewuste en dus voornamelijk duistere kanten te kennen. Licht en schaduw zullen altijd blijven bestaan.
We identificeren ons bij voorkeur met onze betere kanten en daarom is het de duisternis die als berghok dient voor de inferieur geachte eigenschappen de onbewuste tegenhanger.
Criminelen kunnen echter ook een lichte schaduw hebben, omdat ze hun slechte kanten leven. Dat is ook de reden dat ze soms religieuze taferelen schilderen als de heiland of Maria, of andere bevlogen hoogten, die in scherp contrast staan met hun bedenkelijke moraal en gedrag.
Maar het gevecht met de draak kost altijd offers en gaat nooit zonder pijn of blijvende herinneringen.
Het is b.v. het thema van de maagd offeren aan de draak of het monster. Of verslonden worden door een monster. Dat is de tocht door de hel en het onbewuste. Dat vergeet je niet licht. (kan ook een depressie zijn of psychose).

Woede kan heel nuttig zijn als die terecht is, of als een gevaar moet worden overwonnen, of een bovenmatige prestatie moet worden geleverd.
Nemesis was de godin van de terechte wraak.
Woede is echter meestal het gevolg van een krenking of negatie, deprivatie van liefde, aangetast bestaansrecht, onrecht enz.
Dus een optelsom van kwetsuren. (De gevoeligste mensen kunnen het felst reageren omdat ze dieper gekwetst raken).
Kijk eens hoe woedend of gekwetst een kind kan zijn over een onrecht in zijn meest primaire vorm.

Het is echter kortzichtig om met geweld te pogen de indrukken uit het onbewuste te lijf te gaan, want het onbewuste is vele malen machtiger dan het ego. Dus het onderdrukte gevaar te doden of te verkrachten zoals de dromer meende, zal een evenredig vijandiger houding opleveren van het onbewuste. Wat tot uiting komt in het bewuste gedrag dat immers direct geïnfecteerd raakt door wat het meent te bestrijden.
Mooi voorbeeld is Don Quichote.
Wie met de schaduw in contact komt IS al besmet. Kenmerkend zijn daarbij de gezwollen taal en gebrek aan humor, lichtgeraaktheid, onmatigheden enz. Alle op te noemen zonden zijn hierbij van toepassing.
Zo kan dus ook het goede omslaan in het tegendeel, zoals de I Tjing zo mooi aangeeft.

De geschiedenis leert nog dagelijks wat daarvan de gevolgen zijn, door het projecteren van b.v. het vijandsbeeld.

Omgekeerd raakt men immuun als de schaduw bewuster wordt. Maar dat levert wel een moreel zware verantwoordelijkheid op.
Wie namelijk zijn draken leert kennen, heeft er zelf een opgave bij en heeft anderen niets meer te verwijten.
Dat spoort zo prachtig met de parabel van de splinter en de balk. Men is zichzelf tot opgave geworden.

Bewust wording houdt het kennen en integreren van tegenstellingen in, dat is een sterk spanningsveld.
Daarom is het pure onzin om alleen maar van het licht te dromen, zoals ze op zweefclubjes zo graag propageren.
Het kenmerkt de dwaas. Wat ze in hun grenzeloze naïviteit vergeten is, dat het "naar het licht mogen leiden", een stukje van henzelf zou moeten zijn dat bewuster wordt. Daarom kom je de hatelijke eigenschappen als jaloezie, rancune, ijdelheid, rangorde/pikorde, afgunst, haat, achterklap, woede, driften, lusten, begeertes en alle denkbare ondeugden enz. in alle variaties tegen onder deze blinden. Demonen bestrijden is hun favoriete onderwerp. Waardoor ze niet zelden hun eigen demonen introduceren in het te behandelen object.
Waarna ze zich menen te identificeren met het algoede, de "hogere inwijding", bescherming van een legertje vooral "hoge" gidsen, of met een onverholen superioriteits-waan. (inflatie). Het is een schoolvoorbeeld dat de "duivel" juist tot hybris aanzet.

Dat de hoger ingewijde juist de meest bescheiden mens is, omdat hij zich bewust is van zijn gebreken en de nooit eindigende leerweg ontgaat hen helaas.

Metatro
4 oktober 2017

Gebruik de wet van 3 met uw hard dan zal het vanzelf weggaan.

alliseye
13 oktober 2017

je weet dat politie niks tegen geesten doen?
dus ik denk niet dat de politie er wat tegen kan doen :$

Ili
13 november 2017

Heee ik las je verhaal , en dit zelfde gebeurd mij keer op keer , precies als ik speed en ghb combineer , dan ben ik wakker maar tog niet , ik schreeuw op dat moment praat tegen mezelf , en doe dingen die ik normaal gesproken nooit zou doen . en zo ben ik op deze site gekomen , ik heb letterlijk ingetypt : jinns en ghb . 'jinns' is de islamitische term voor 'demonen' . Wat jij zegt is precies het gene wat ik dacht , omdat ik in zo een zwakke geeststaat was is het makkelijk voor ze on je te controleren . jij zegt dat de demoon die jou overnam een andere raare taal sprak . Dat is de jinn hun eigen taal . Heel eng als je er zo over nadenkt ik zou heel graag wat gedetailleerder gesprek met je hebben . wat je heb geplaatst is nattuurlijk 2 jaar geleden maar ik wil het hier uitgebreid met je over hebben . Als je dit leest , laat me dan aub weten of je het intressant zou vinden om met mij hierover te gaan praten . groetjes ilias

14 november 2017
Beheerder

In plaats van een djinns en geesten te denken zou je eerst eens aan onbewuste invloeden moeten denken die je iets te zeggen hebben.
Daar kun je namelijk iets mee en daar ben je ook zelf verantwoordelijk voor.
Afschuiven naar spoken is maar al te gemakkelijk. Zo kun je ook iets tegen maagzuur nemen terwijl je iets verkeerds hebt gegeten.
Dus omdraaien van oorzaak en gevolg. Dat is net zo kortzichtig als op de zweefclubjes waar ze de geesten naar het licht moeten leiden.
Dat ze beter zichzelf eens bij lichten, daar denken ze nooit aan.
Het heeft geen zin op topics van maanden of jaren geleden te reageren daarom hang ik aan deze lange reeks een slotje.

« Vorige 1... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14




Deze discussie is gesloten.