Innerlijke reis

4 weken geleden

Ik was in een onoverzichtelijk huis met vele kamers. Ik besloot er op uit te gaan, naar de stad met de fiets. Er was een jongeman, groezelig type met rastahaar.. hij wilde met me mee, achterop de fiets. Ik voelde weerstand tegen zijn smoezelige verschijning en tegelijk was er een enorm vertrouwd en goed gevoel. Onderweg viel hij een keer van de fiets, maar ik wachtte op hem en we gingen samen verder. Hij straalde veel liefheid uit.
Ik wilde spullen gaan kopen in een warenhuis, maar dat vond ik ineens heel ongepast.. Die jongen had geen rooie cent.. Het eindigde ermee dat we een potje gingen stoeien en spelen in dat warenhuis.
We zaten in een kroegje en we hadden allebei een kaart. Een soort wereldkaart met daarop alle reizen die we hadden gemaakt. De kaart verbeeldde echter niet de buitenwereld, maar onze innerlijke wereld. Ik zag dat hij een veel grotere en rijkere kaart had dan ik.
De kroeg bleek een religieuze ruimte te zijn allerlei mensen in paars-witte kleding kwamen bidden en praten... ik vermoedde dat ze zich aan het verzamelen waren voor een gebedsdienst.
Ik keek naar beneden en zag dat ook wij paars witte kleding aan hadden. Ik bedacht dat dit misschien niets voor ons was, maar toen bleek dat we al die tijd ook in gebed waren geweest. De bijeenkomst was voorbij..

4 weken geleden

Het huis is als een jas om je heen. Het is je lichaam en ziel. De kamers vertegenwoordigen je eigenschappen en vaardigheden. Iedere kamer heeft zijn eigen functie. Een karakter eigenschap, volgens de droom, is dat je sociaal bent en je graag tussen de mensen zit en je hebt een open mind (rastahaar). De fiets houd je in balans. Maar degene die achterop zit lijkt wel relaxed, maar komt zichzelf meerder keren tegen. Misschien is het wel de spiegel van jezelf.

Het warenhuis staat voor materialisme en de nieuwste trends volgen. Je kan wel blut zijn, maar de jongen heeft geen geestelijke armoede. Hij stoeit en speelt en maakt plezier. Je wenst naar de geestelijke rijkdom van de jongen. Maar daar hoor je aan te werken. De religieuze ruimte laat je naar geestelijke voeding verlangen. Paarse gewaden staan in de Katholieke kerk voor de dood. De dood en de wederopstanding. Dus de cyclus van het leven. Wit staat voor reinheid.

Graag een reactie op de uitleg. Er zijn maar weinig mensen die zonder deze info reageren, terwijl ik veel tijd en energie erin steek.

4 weken geleden

Hai Esme,
Dankejwel voor je uitleg. Ja die kan ik goed plaatsen. Ik heb na een relatie van dertig jaar besloten te gaan scheiden. Alle (schijn-)zekerheden zijn op de schop gegaan. Ik heb een periode van rouw, angst en pijn achter de rug en het is nog niet voorbij. Ook begin ik de eerste tekenen van bevrijding en inderdaad wederopstanding te voelen...
Wie ben ik zonder al die zekerheden? Een vraag waar ik in het verleden bang van werd, maar nu kan ik me er voorzichtig op verheugen.
Het is het welvarende, wat materialistische bestaan dat al lang niet meer bij me past en dat ik de afgelopen jaren middels introspectie langzaam heb ingewisseld voor een meer spiritueel leven. Van binnen is er al veel veranderd. Nu gaan die veranderingen zich aftekenen in de tastbare wereld.

Je emailadres wordt niet getoond

Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan.
 ******** ********  *******  **  **  ******  
 **    **   ** **   ** **  **  **  ** 
 **    **   ** **     ** **  **    
 ******  ********  ********  *****   **  **** 
 **    **     **   ** ** **  **  ** 
 **    **     **   ** **  **  **  ** 
 ******** **     *******  **  **  ******  

Of bekijk eerst voorbeeld van je bericht