Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom overleden vader.

11 oktober 2018

Hallo.

Ik heb vannacht een droom gehad over mijn vader die al lang overleden is en ik ook niet echt heel goed gekend heb.
Wij moesten hem verplaatsen terwijl hij dood was, dit deed ik samen met mijn huidige vrouw die hem helemaal niet kent.
Op het moment dat mijn vrouw mijn vader uit haar armen liet glippen komt hij tot leven. Zijn ogen gaan open en beginnen te rollen.
Lichamelijk verder geen activiteit. Ik zie zijn donkere ogen zoals ik mij die herinner. Donker en groot en die ogen willen mij boodschappen geven.
De boodschappen die voel ik in mijn droom en door de dag heen voel ik de boodschap nog steeds.

Hij lijkt mij een teken te willen geven dat hij tevreden is, dat hij gelukkig is om mij zo te zien. Ik kan het echter niet helemaal plaatsen.
Maar ik zeg dan altijd who feels it, knows it.

Heeft iemand een idee die mij verder kan helpen?

Groet.

11 oktober 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Het komt vaker voor dat mensen dromen over overledenen. Het hoeft niet persé de geest van je vader te zijn, die langs komt. Het kan onbewust in je droom het gemis van een vaderfiguur zijn. Het lichaam sleep je samen met je vrouw mee. Zij is die hier duidelijk je steun en toeverlaat. Het lijk kan symbool staan voor onverwerkte zaken die je met je meesleept. Het kan ook om een afgestorven deel van jezelf gaan. Ogen zijn de spiegel van de ziel. Ogencontact is een onderdeel van communiceren. De ogen rollen. Er is geen oogcontact en kan het te maken met verlies van de oriëntatie of de weg kwijtraken. Geen grip hebben op een situatie.1 keer bewerkt. De laatste keer was 11 oktober 2018 door Esme.

15 oktober 2018

Duidelijk en dank je wel.
Hier kan ik wel iets mee.
En neem dingen dan soms ook letterlijk.