Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

overleden vriend van mijn partner in mijn droom

18 september 2018

Deze nacht droomde ik dat er iemand in onze gang rondwandelde en vanachter onze slaapkamerdeur naar binnen keek, ik maakte mijn partner wakker (in mijn droom) waarop hij naar de gang spurtte om de "inbreker" te overmeesteren. Het moment dat die jongen voor zijn neus stond liet hij zijn handen zakken en stond aan de grond genageld, de jongen keek hem heel vredig aan en verdween toen. Toen ik wakker werd wist ik direct dat het zijn overleden vriend was, het rare is dat ik hem nooit gekend heb, nog nooit een foto had gezien ook van hem...Ik heb nu via een nicht van mijn partner een foto gezien van die vriend...en het was werkelijk hem. Hoe kan het dat ik droom van iemand die ik niet ken en toch zo levendig aanvoelt?

18 september 2018

De inbreker is zo te zien dwalende. Het onbewuste heeft soms ingevingen die eerder niet bekend zijn. Op dat moment stond je op dezelfde golflengte als de vriend. Zo wist hij contact met je te maken. Niet iedereen kan deze ervaring meemaken. Dat is beter, want het kan heel vermoeiend zijn om contact te maken met overledenen.1 keer bewerkt. De laatste keer was 18 september 2018 door Esme.

18 september 2018

Wat bedoel je met "op dezelfde golflengte zitten"? En waarom komt hij in mijn droom voor, wil hij mij iets zeggen of duidelijk maken? Mij geruststellen?...Ik vind dit zeer verwarrend, zeker toen ik daarnet zijn foto zag en het duidelijk was dat hij het was in mijn droom.

18 september 2018

Ja, het is zeker verwarrend als je het nog nooit hebt meegemaakt om contact te krijgen met een overledene. Tijdens een droom heb je toevallig een lijntje kunnen maken met de andere dimensie. Net als een radio zit de communicatielijn op een bepaalde frequentie die ontvangen kan worden. Toevallig heb je signalen kunnen oppikken. Waarschijnlijk per ongelijk. Het is niet te achterhalen waarom je hem zag, mits je nogmaals contact met hem krijgt. Je hoeft niet ervan te schrikken. Het is slechts een flits en er is verder niets naars gebeurt. Ja, er is meer tussen hemel en aarde.1 keer bewerkt. De laatste keer was 19 september 2018 door Sheherazade.

19 september 2018
Beheerder

De vriend kan een telepathisch intermedium zijn waar je iets mee aftapt of doorkrijgt.
Zo kan ook de intuïtie soms gedeeld voorkomen. Vooral een medium kan gebruik maken van die truc, maar ook dwalen door zijn/haar interpretaties niet te onderscheiden van zichzelf of die van zijn cliënt. Bekend zijn de vele meldingen van identificatie met J F Kennedy of Cleopatra. We hebben het dan over collectieve herinneringen en schokgolven.

Kinderen die menen herinneringen aan vorige levens te hebben kunnen een gedeelde herinnering dragen.
Het is dan niet hun herinnering maar die van een ander waarmee zij zich nauw verbonden voelen.
Wat niet wegneemt dat er zeker heel overtuigende herinneringen kunnen voorkomen die wel persoonsgebonden zijn of lijken.

Het onbewuste heeft altijd contact met de geestelijke dimensie. Je bent net als een radio of tv met een afstemknopje.
Alles wandelt door elkaar heen zonder dat we dat bemerken, (zoals we hier tig zenders of kanalen hebben, maar er een uitkiezen).

Zo kunnen er b.v. ook gedeelde hallucinaties voorkomen of visioenen, mystieke ervaringen, geuren, paranormale gewaarwordingen enz.
Soms is het aanstekelijk zoals massaal waargenomen verschijnselen of gewaarwordingen. (B.v. "Ufo's", of Maria- verschijningen).

Vroeger bestond er een verschijnsel dat de Mexicaanse hond werd genoemd. Twee radio's die elkaar beïnvloeden als er aan gedraaid werd.
Dat had een interferentie tot gevolg die als gejank werd waargenomen. Soms trok de een de ander mee naar een zender.1 keer bewerkt. De laatste keer was 19 september 2018 door Sheherazade.