Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Waarschuwingsdroom, nu gekke geluiden??

10 september 2018

Ik wilde dit eigenlijk eerst plaatsen in de sectie voor mystieke dromen, maar het heeft wel te maken met geesten. Ik moet trouwens wel even vertellen dat ik op het moment bezig ben met mijn slaapkamer 'verhuizen' naar zolder, de nacht hiervoor was ik er nogal gestrest over, dat verklaart de angst een beetje, maar de spirituele delen niet. (deze droom was een paar dagen geleden)

Eerst had ik eigenlijk best een normale droom. Ik weet niet of het belangrijk is voor de rest van het verhaal, maar ik zal het voor de zekerheid ook vertellen. Ik was in een lab met een vriendin en we waren blijkbaar 'fotothermische' afdrukken aan het maken. Daarna ging ik met haar naar huis en gingen we op haar kamer gewoon kletsen. Plotseling werd deze droom onderbroken met de aankondiging "Waarschuwing". Opeens lag ik op zolder in mijn bed (alsof mijn kamer boven al 100% af was) en zag ik een licht op de verdieping beneden. Het was een soort zaklamplichtje, maar dan zonder het handvat, dus eigenlijk een zwevende bron van licht. Dit maakte me bang en ik gilde, het gaf me de associatie met geesten, en ik rende naar mijn ouders toe (die slapen trouwens niet op zolder dus in de theorie zou ik beneden langs het lichtje moeten hebben gerend, ook al herinner ik me dat ik dat niet deed. Het afrennen van de trap was een beetje raar, het klopte niet helemaal.) Ik maakte m'n moeder wakker en vertelde wat er was, ze zei: "Ooh, ik dacht dat er een overval gepleegd was!" (?) Daarna ging de droom bij mijn vriendin thuis verder, we praatten met haar familie. Echter werd ik toch geschrokken wakker kort daarna.

Die nacht was er een getik met onregelmatig patroon. Niet het tikken van een klok, maar ik dacht altijd dat het het bed was dat heen en weer schommelde (het is een stapelbed dat niet ergens aan vastgemaakt is). Ik keek die nacht na de droom van het bed af naar beneden en het getik stopte. Ik besloot weer te gaan liggen (ik lag volledig stil) en het getik begon weer. Als ik nu ga liggen, hoor ik geen getik. Ik probeerde vandaag het getik na te bootsen, maar dat lukte niet (het geluid kwam wel van onder mijn bed). Het getik was trouwens geen boom tegen het raam ofzoiets, want er staat geen boom of iets dergelijks bij mijn raam. Ook ben ik de niet de enige die het getik hoort. Vannacht hoorde ik het weer, maar korter. Ook hoorde ik papieren die verschoven/opgetild werden. Mijn moeder suggereert dat het muizen kunnen zijn, ook al 1. zie ik geen papiertjes op de grond liggen, 2. hebben wij katten die muizen graag vangen.

Nu ben ik een beetje radeloos. Waar word ik nou voor gewaarschuwd? Verhuizen naar zolder? Een lab? Die vriendin? Een overval? Geesten? Ik hoop dat er een logische verklaring voor dit alles is, dan kan ik tenminste weer eens slapen. Alvast hartelijk bedankt voor het lezen en meedenken!

10 september 2018
Beheerder

Licht is meestal een symbool van bewustzijn.
Er wordt getikt en het komt mij voor dat er iets is dat je aandacht zoekt.
Dat hoeven geen geesten te zijn.
Tikken kan vele redenen hebben zoals een verwarming die uitzet.
Het huis waar je ook bent is een beeld van de psyche.
Een eigen woning heb je in dromen niet.
Bij alles wat er in je opkomt kan een beeld ontstaan.

Soms kan het tikken een vorm van synchroniciteit zijn. (samenvallen van betekenisvolle maar niet causaal gebonden gebeurtenissen.)
Synchroniciteit kan in de realiteit fysieke verschijnselen oproepen tot het archetype de bewustzijnsdrempel overschrijdt en dan houdt het op te bestaan.
Jung poneerde dat archetypen niet bewust kunnen worden.

Bij hem ging een aantal keren heel luid de manuele deurbel tot hij het besluit nam zich in de opzet van een boek te verdiepen.
Synchroniciteit kan merkwaardige "toevalligheden" oproepen. Het vinden van een relevant boek op het moment dat je het precies nodig hebt, of de ontmoeting met iemand/leraar die je een stukje verder brengt.
Weglopen is nooit de juiste houding.
Onderzoek met een open geest, maar ga wel eerst alle reƫle mogelijkheden na.
Je kunt het onbewuste in gedachten ook vragen stellen. Het antwoord kan lang op zich laten wachten en is zelden of nooit eenduidig.