Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Verbinding maken

1 september 2018

Vaak heb ik dromen gehad waar een telefoon in voorkomt. Altijd gebeurt iets vergelijkbaars: er vind een ongeval plaats of een bedreigende situatie waarin ik iemand te hulp probeer te schieten. Meestal is het zo, dat ik de enige ben die het gevaar waarneemt of serieus neemt. Vaak doen de andere aanwezigen net of er niets aan de hand is, of bagatelliseren het. Ik probeer dan telefonisch hulp te zoeken, bijvoorbeeld met 112, maar dat lukt niet, ik draai dan keer op keer de verkeerde cijfers, de verbinding is slecht en valt steeds weg, of ik word niet serieus genomen aan de andere kant van de lijn. Vroeger was het vaak een ouderwetse telefoon met draaischijf of drukknoppen. Nu is het soms een mobiele telefoon. Ik heb altijd gedacht, dat het te maken had met communicatie in mijn relatie en persoonlijk leven, dat ik daarin niet zo goed was of me niet voldoende gehoord voelde of niet voldoende in staat om mezelf uit te drukken. Een tijdje geleden had ik echter een droom die ik als voorspellend, of helder heb ervaren. Ik zag een persoon die ik ken, waarvan ik wist dat hij opgenomen was in het ziekenhuis, maar niet waarvoor. De droom toonde de symptomen en de staat waarin deze persoon verkeerde. Daarna betrad ik een ruimte met veel mensen en tafeltjes en nam plaats tegenover een wat oudere man met een Indisch uiterlijk en kort zwart haar. Ik ken hem niet. Hij wees op zijn voorhoofd, waar een blauwige streep te zien was en hij sprak één woord: hersenbloeding. Het was duidelijk een boodschap maar ik begreep niet waarom ik die kreeg. Daarna liep ik naar een telefoon in de hoek van de ruimte en probeerde verbinding te maken met iemand (ik herinner me dit niet precies) maar dat lukte niet. Ongeveer een week later is een goede bekende overleden aan een hersenbloeding. Sindsdien vraag ik me af, of er misschien ook iets anders aan de hand is, namelijk dat ik een gevoeligheid heb voor wat staat te gebeuren of wat met mensen aan de hand is, maar niet goed bij die intuïtie of kennis kan komen, of niet weet hoe ermee om te gaan.

1 september 2018
Beheerder

Het is mogelijk dat de Indische man een goeroe was.
"Gidsen" kunnen eigenschappen van jezelf zijn.
De wijze oude man is een archetype. Of het is een Zelfsymbool.
Soms is de telefoon een beeld van de intuïtie.
Een beeldtelefoon kan een vorm van helderziendheid betekenen.
Maar we zitten hier op een nuchter droomforum en niet op een zweefclubje.
Toch kan het niet uitgesloten worden dat dromen "paranormale" inzichten kan opleveren.
Het onbewuste heeft een connectie met alles en dus kan er ook informatie binnenkomen die normaal gefilterd wordt.

Ook al weet je dingen vooruit ben je meestal niet bij machte het lot te veranderen.

Een arts had de bijna bizarre gave gekregen ver te kunnen zien.
Dat is een gave waarbij je als het ware naar alle hoeken van de wereld kunt kijken (Aleph)
Maar ze kreeg ook informatie binnen van iedereen in de wijde omgeving die in ernstige medische nood verkeerde en wist ook waar.
Dat dreef haar welhaast tot waanzin en daarom vroeg zij haar gidsen of geest de gave te beperken.
Daarna werd het rustiger maar ze kon in voorkomende gevallen soms in een flits een diagnose stellen bij radeloos lijkende gevallen.

Dat zoiets mogelijk is kan ik op beperkte wijze bevestigen.
Meer dan eens kwam de oplossing voor een ingewikkeld of ongrijpbaar probleem letterlijk uit de hemel vallen.
Of een droom voorspelde inderdaad wat een volgende dag een feit werd.
Belangrijke gebeurtenissen vooral emotioneel beladen werpen hun schaduw vooruit.
Maar ook de meest futiele details kunnen worden voorspeld. Ik vroeg mij vaak af waarom?
Het bewees wel dat vooruit weten beslist mogelijk is.