Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Oude ziel

Annabelle
13 augustus 2018

Hoi,

Ik ben er sinds een week achter gekomen dat ik een oude ziel ben. Maar nu zit ik met een probleem, ik weet niet hoe ik mijn ouders het moet gaan vertellen. Als klein meisje dacht ik als een oude ziel maar gedroeg ik me niet zo, toen heb ik mezelf dus eigenlijk aangeleerd hoe ik me als iemand van mijn leeftijd moet gedragen (Ik ben nu een tiener). Maar als ik dit mijn ouders zou gaan vertellen zouden ze niet weten wat dat is, en zouden ze niet weten wat ze ermee zouden moeten. Dat weet ik gewoon

Heeft iemand misschien tips of ideeën hoe ik het hun zou kunnen vertellen?

13 augustus 2018
Beheerder

iedereen zal wel een oude ziel hebben als hij/zij vaker heeft geleefd.
Misschien voel je je niet thuis in deze wereld of je omgeving?
Of het zin heeft zoiets te vertellen?
Mensen die niet spiritueel zijn staan er vaak niet voor open.
Je zou beter eens taxeren hoe ze over zulke onderwerpen denken.
Kinderen hebben vaker nog een open verbinding en moeten dan ook wennen aan dit leven.
Lees Stevenson.

Het gevaar van zulke inzichten is dat het al snel tot zweverigheid voert.
Je kunt meestal niet bewijzen dat het werkelijk zo was of dat het ook eigen ervaringen waren.
De oplossing ligt ook niet in een vorig leven maar in het hier en nu.

Veel religieuze mensen willen niets horen op dat gebied omdat het alles aan het wankelen brengt.

Een heel andere kijk op dit onderwerp is het postuleren van de stelling dat we niet in een tijdlijn moeten denken maar aan een parallelle vorm van bestaan. Daarbij zou alles in een tijdsbestek aflopen en het hele begrip karma op zijn kop zetten want dan heeft elke zet direct een gevolg in een andere vorm van bestaan. Monroe heeft dit geponeerd met zijn uitstapjes waarbij hij een ander leven betrad met een andere relatie en tegelijk wist dat hij elders een vrouw had met een gezin werk enz.
De beeldengalerij van het onbewuste is onuitputtelijk en zo bedrieglijk echt soms dat je werkelijk meent in een andere wereld te zijn.
Maar het is meestal niet zo consistent als deze stoffelijke werkelijkheid die minder snel verandert maar desondanks.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 13 augustus 2018 door Sheherazade.

18 augustus 2018

Hoe gedraagt een oude ziel zich als tiener? Ik denk dat je je gewoon als tiener moet gedragen die ervaringen opdoet. Dit doe je je hele leven. Tot aan je dood en daarna. Neem gewoon aan ( in stilte ) dat je inderdaad een oude ziel bent en leef je leven in het hier en nu als opgroeiende tiener. Het is voor jouw ziel niet zo belangrijk om te weten hoe oud of jong ze is. Het gaat er erom hoe je de ervaringen die je opdoet tijdens je stoffelijke leven inpast in je reacties en gedragingen in de wisselwerking met andere mensen. Oude of jonge zielen. Dat maakt niet uit. We zijn allemaal mensen en gelijkwaardig aan elkaar. Verschillend natuurlijk, ook in ontwikkeling, maar wel gelijkwaardig. Een oude ziel is niet beter of slechter dan een jonge ziel. Iemand die er prat op gaat een oude ziel te zijn is behoorlijk dom bezig en dat getuigt niet echt van wijsheid.