Vis pleegt zelfmoord

Dagboekje
Vorig jaar

Ik ben in de woonkamer en zit op de bank. De poes (poes waar ik mee ben opgegroeid) ligt naast mij en ik wil haar aaien, maar ze blaast naar mij, springt van de bank en loopt naar de tuin. Pap rent haar achterna en doet de schuurdeur snel dicht (in de schuur zitten de parkieten).
De witte vis die in de vijver zit met een oranje vlek op zijn kop wilt zelfmoord plegen. Hij springt uit de vijver en landt in de poort. Pap gooit het dier terug, maar net te hard. De vis stuitert door het water richting paps voet. Pap doet nog een poging en de vis landt op een steen onder een kleine waterval. Het leeft niet meer en heeft een gebroken kop.

De woonkamer staat voor familie. De bank staat voor rust. De poes zit naast mij, maar ze laat het niet toe om haar te aaien. Katten staan voor kracht en vrouwelijke energie. Ze is van slag en rent naar de tuin. Vluchten? Pap rent haar echter achterna en doet een deur dicht (ontnemen van een mogelijkheid).
De kat is getransformeerd in een witte vis. De witte vis staat voor spirituele groei en transformatie. De oranje vlek op de kop kan wijzen op het geslachtschakra. Het wilt echter zelfmoord plegen: een deel in mij wilt afscheid nemen van een oud aspect. Het landt in de poort (nieuwe mogelijkheden) en pap gooit het dier terug, maar net te hard. Het stuitert door het water (het onbewuste) en landt aan vaders voet. Pap doet nog een poging en de vis landt op een steen onder een kleine waterval (emotionele overweldiging, iets loslaten). Echter leeft de vis niet meer en heeft het een gebroken kop. Wellicht dat het geblokkeerde geslachtschakra is opengebroken?

Vorig jaar

De woonkamer is zoals je je leven inricht. De bank is om te relaxen. In deze context staat de poes voor kattigheid. In de tuin is ze waar ze kan aarden. Heeft ze meer bewegingsvrijheid. Dit wordt niet door je vader getolereerd, want de poes wordt opgesloten. Hij wil het ene verbieden en het ander laten gaan. De parkieten, in de schuur, zijn er op het moment niet veilig.

De witte vis staat voor vruchtbaarheid. Het lijkt op een witte Koi. In Japan is een Koi een statussymbool. De vis zwemt niet als een vis in de vijver. Het is schijnbaar ziek en onderwerpt zich voor iemands voeten. Dat is een teken van onderdanigheid. Een waterval staat symbool voor loslaten. De vis breekt zijn hoofd aan het één of ander. Het is lastig om een keuze te maken.

Je emailadres wordt niet getoond
Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan.
    ** **  **  ******  ******** **   ** 
    **  ** **  **  **  **    **   ** 
    **  ****  **     **    **   ** 
    **   **   **  **** ******  **   ** 
 **  **   **   **  **  **    **   ** 
 **  **   **   **  **  **    **   ** 
 ******   **   ******  ********  ******* 

Of bekijk eerst voorbeeld van je bericht