Drie onbekende mannen en een kindje

2 jaar geleden

Hallo,

Deze droom had ik vorige week.
Ik was in mijn huis. Het had, anders dan in de realiteit, een enorm groot raam waardoor ik zich had op onze grote groene tuin. Drie mannen liepen door mijn tuin. Ze oogden alsof ze uit de middeleeuwen kwamen. Droegen een vreemde combinatie van maillots en harnassen. Twee hadden baarden, één van hen had een vrij lange rode baard, die in een punt eindigde.

De man met lange rode baard, keek me aan vanuit de tuin en acteerde een boze blik en maakte met zijn hand een mondhoeken omlaag gebaar en direct daarna maakte hij een lach-gebaar naar me. Alsof hij wilde zeggen: kijk niet zo boos, lach! Dit, omdat ik met een boze blik naar buiten keek. Ik voelde me betrapt en schoot tegelijk in de lach.. vaag gevoel van bevrijding.
Maar evengoed leken het me onruststokers. Mensen die zonder enig gevoel voor sociale codes gewoon je huis binnen komen en hun eigen gang gaan.. ergerlijk en tegelijk was ik jaloers op hen.

Ondertussen was mijn laptop zijn eigen programma’s aan het installeren en compleet zijn eigen gang aan het gaan. Het zag er verontrustend uit, alsof ie virussen had... Mijn man zei: “niet ingrijpen, laat die computer gewoon zijn werk doen. Hij is zelfsturend...”

De drie mannen waren ineens in mijn huis en waren moeilijk toegankelijk, ongrijpbaar. Ze antwoorden niet echt op vragen die ik stelde. Na veel moeite van mijn kant wilden ze wel koffie en thee, ik voelde me onzeker, een saai huisvrouwtje met een beperkt repertoire. Op een gegeven moment klom er een kindje bovenop de kast. Ik haalde het er snel af en voelde direct dat niet van mij was, het was dun en licht als een veertje. Ik zei dat ook tegen het ontzettend snoezige kindje, voor ik het aan zijn vader gaf, de man met de rode baard. Ik zei tegen de vader: voor je kinderen ga je door het vuur he? “Nou, dat weet ik nog niet zo zeker hoor”, zei de man.. ik was daar oprecht verbaasd over. Ineens zat zijn vrouw naast hem. Een lompe, onaantrekkelijke vrouw. Ze sprak vol lof over mijn huis. Ik vond haar irritant en wat ze zei totaal onbelangrijk.

2 jaar geleden
Beheerder

Personen in je dromen zijn vaak delen van jezelf.
Barbarossa lijkt een barbaar maar is een uitbeelding van krijgshaftige houding en schelmenstreken.
Dat zijn nog onbewuste mannelijke elementen. Die echter van pas kunnen komen in moeilijkheden en je leven zou wat minder saai worden.
Veel muurbloempjes hopen ooit door een barbaar te worden ontvoerd naar verre streken. Het is de avontuurlijke drift.
Dan komen zulke elementen boven want er is wat ontevreden is gebleven.

De laptop staat wellicht voor het verstand maar dat gaat ongecontroleerd zijn gang.
Virussen zijn een beetje vergelijkbaar met de barbaren die inbreken.
Toch ben jij het huis maar niet de enige eigenaar of bewoner want alles wat je denkt wordt tegelijk een beeld of persoon.
Het licht kind kan een zielekind zijn maar hier is het zoals gewoonlijk verweesd en verwaarloosd. Natuurlijk hoort het kind wel bij jou al is het dan ook een vrucht van de barbaren.
De onaantrekkelijke vrouw is ook een deel, een volksvrouw iemand die vanuit een ouderwetse primitieve sfeer binnekomt en natuurlijk dat huis wel wat beter vindt dan als dakloze te moeten leven.
Voor haar is het dus zeker belangrijk en jij bent de koningin niet met eigendomsrechten.
Het ego is mede-verantwoordelijk voor de inhoud van de dromen.

Barbarossa is non conformistisch. Misschien moet je wat van die trekjes door je levensrecept roeren?
Breken met conventies en eens lekker je gang gaan.


Niet meer dan een droom per post.
Geen dromen van derden plaatsen.
Geen droom starten in het onderwerp van anderen.
Berichten zullen anders worden verwijderd, of het onderwerp wordt op slot gezet.

Je emailadres wordt niet getoond
Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan.
    ** ********    ** **  **  ****** 
    **   **      **  ** **  **  ** 
    **   **      **  ****  **    
    **   **      **   **   **    
 **  **   **   **  **   **   **    
 **  **   **   **  **   **   **  ** 
 ******   **   ******   **   ****** 

Of bekijk eerst voorbeeld van je bericht