Ik ben in de dierentuin met mijn vader.

Dagboekje
2 jaar geleden

Ik denk dat ik vannacht een vervolg kreeg...

Ik ben in de dierentuin met mijn vader. Ik wil foto’s maken van de vissen met een analoge fotocamera. Mijn vader blijft achter in een donker hol dat de horeca moet voorstellen.
In eerste instantie loop ik een doodlopend pad in waar de zeeleeuwen zitten. Echter is het een geanimeerde achtergrond, dus ik ga weer snel weg.
Ik maak foto’s van de vissen, die in een aquarium zitten. Ik maak onder andere een foto van een witte goudvis met een oranje vlek op zijn hoofd [zo’n vis hebben wij ook in het aquarium zitten]. Ook maak ik foto’s van blauwe vissen (Dory). Soms lijkt het net of er Latijnse tekst op het glas naast de vis staat, of zie ik een magneetveld.
Dan loop ik terug, langs konijnen, knaagdieren en chimpansees. Ik vind het maar niets: het is donker en eng. Mijn vader is weg en ik vraag mij af of ik moet verstoppen voor mijn zusje. Zij is liever met mam op pad.

De dierentuin doet mij denken aan de uitjes die we hadden als kind, maar die ik niet zo fijn vond met het gezin. Het doet mij ook denken aan mijn eigen vrijheid: immers was ik een keer in mijn eentje in Blijdorp en dat vond ik zo fantastisch dat om een of andere reden de tranen in mijn ogen sprongen bij Oceanium. Wel bijzonder dat de analoge fotocamera hier weer in terugkomt, het lijkt wel een bevestiging richting mijn eigen vrijheid. Mijn vader blijft achter in een donker hol: ik stop hem het verst weg en wil niets meer met hem te maken hebben. Waar de zeeleeuwen voor staan weet ik niet, maar ik vind het een beetje enge dieren, alsof ze een duistere zijde hebben (ik weet niet waarom).

Vissen staan voor spirituele groei en transformatie. De oranje vlek staat voor het geslachtschakra (oranje) of het Derde Oog (voorhoofd). De blauwe vis staat voor het keelchakra. De witte Latijnse tekst lijkt mij bepaalde inzichten in het onderbewuste, maar die zijn voor mij nog vaag, aangezien ik nooit Latijn heb gehad.

Het pad langs de konijnen (seksueel in deze context), knaagdieren (kleine problemen) en chimpansees (bedriegende mensen) is donker. Dat pad vind ik maar niets. Mijn vader is ook weg – alsof hij uit mijn leven verdwenen is.
Toen ik wakker werd uit deze droom zag ik dat het 03:33 uur was.1 keer bewerkt. De laatste keer was 2 jaar geleden door Sheherazade.

2 jaar geleden
Beheerder

Het aquarium is het onbewuste. De analoge camera wijst naar momentopnamen uit het "duistere verleden".
Blauwe vissen zijn misschien spirituele eigenschappen?
Een magneetveld trekt je aan als fascinatie, dat is precies wat het onbewuste doet.
Konijnen zijn vruchtbaarheidsbeelden.
Knaagdieren kunnen staan voor verwerking en vermalen maar ook schuldgevoelens. Er knaagt iets aan je, of in je.
Chimpansees springen van de hak op de tak en zijn vaak symbolen voor het rusteloze ego.

Een goudvis kan een beeld zijn van iets waardevols dat nog niet bewust geworden is.
Het gaat immers om eigenschappen.


Niet meer dan een droom per post.
Geen dromen van derden plaatsen.
Geen droom starten in het onderwerp van anderen.
Berichten zullen anders worden verwijderd, of het onderwerp wordt op slot gezet.

Je emailadres wordt niet getoond
Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan.
 **   ** ********  ******  ********  **  ** 
 **   ** **    **  **  **   ** ***  ** 
 **   ** **    **     **   ** **** ** 
 **   ** ******  **  **** **   ** ** ** ** 
 **   ** **    **  **  **   ** ** **** 
 **   ** **    **  **  **   ** **  *** 
 *******  ********  ******  ********  **  ** 

Of bekijk eerst voorbeeld van je bericht