Geesten en schimmen

Marthijn
2 jaar geleden

Hallo allemaal

Bij deze de volgende vraag:

Vroeger als heel klein kind al zag ik veel heel veel schimmen en tegen woordig hoor ik veel fluisterende stemmen en zo zag ik reeds een paar jaar geleden een hand (schim?) Zo groot als mijn slaap kamer deur door de deur naar mij toe grijpen ik zie nu af en toe nog steeds wel eens schimmen of hoor als ik veel met spiritualiteit bezig ben ook vaak fluisterende stemmen
En krijg dan ook een erg groot naar gevoel over me heen als of ik in gewaar ben verder voel ik zowel soms overdag als vaker savonds ook een onbekende aan wezig heid het is net al of er iemand naar me kijkt of dat er iemand achter me loopt en daarnaast kon ik eerder beter maar nu nog steeds vaak ook goed voelen dat er fysiek iemand achter mij stond iemand die ik ken en dat bleek dan ook waar te zijn

Heeft iemand hier ervaring mee ?
Of is er iemand die mij tips kan geven ?
Momenteel krijg ik als enige antidepressiva van mijn huisarts tegen de angst maar ben zelf niet van mening dat dit iets is wat zich pathologisch afspeeld in mijn hoofd maar echt iets spiritueels is

Marthijn
2 jaar geleden

Ik zag dat mijn mobiel per ongeluk er pathologisch heeft neer gezet maar dat moet psychologisch zijn

2 jaar geleden

Ik vraag me af of je echt wel depressief bent. Antidepressiva helpen niet voor angsten. Wanneer je gefluister en schimmen hoort meer bij hallucinaties. Is het eigenlijk wel uit onderzoeken gebleken dat je hallucinaties ervaart door depressies? Het diepere laag hoort eerst onderzocht te worden voor men medicatie krijgt. Hou dit in de gaten en bespreek dit met je arts. Het is hier ook niet duidelijk of het iets spiritueels is.

2 jaar geleden
Beheerder

Antidepressieva werken zelden, ze veroorzaken een verdoving en watten in je hoofd.
Vaak genoeg werken ze ook averechts en veroorzaken juist wat ze pretenderen te bestrijden.
Ook komen er paradoxale reacties uit voort als psychose of agressie enz. of suïcidale gedachten en handelingen.
Het spirituele is een terrein vol voetangels en klemmen en als je niet goed in je vel zit moet je er ver vandaan blijven, want geestelijke onevenwichtigheid kan deuren openen die niet meer te sluiten zijn.
Stemmen horen en beelden zien kan zeker een psychiatrische stoornis aangeven al is dat niet alleen daarom zo.
Het gaat er meer om hoe je verder in het leven staat en in hoeverre je de zaken kunt relativeren of objectiveren.
Ook gezonde mensen hebben wel ervaringen met stemmen horen of soms iets zien. Maar beseffen dan meestal heel goed wie ze zelf zijn en dat het iets is wat ze misschien niet begrijpen maar laten zich niet van het padje brengen.
Iemand die niet evenwichtig is kan het echter als "geheime informatie" gaan zien of leven in een betrekkingswaan of beïnvloedingswaan.

Als de wanden dunner worden door medicatie of vermindering van afweer kunnen invloeden binnen komen die minder leuk zijn.
Wat je aangeeft zijn zeker uitvergrote angsten die jij als geesten interpreteert en dan kom je al snel op een waanvorming en paranoia.
Daartegen zullen antidepressiva niet helpen. Met antidepressiva neemt je weerstand af, je wil vermindert, je kracht raakt ondermijnd.
Bovendien zijn ze sterk verslavend en is hun werking niet bewezen. (meer een placebo) Maar je wordt er wel flink suf van.

Misschien kun je beter wat Valeriaan nemen (Hema) of St. Janskruid. (bij het laatste wel oppassen met teveel zon of UV, want het geeft een lichtgevoeligheid op de huid, die wel verdwijnt na het stoppen).

Je staat te open voor indrukken. Je voelt je gewoon bedreigd. De vraag is hier, waar ben je bang voor in het leven?
Alles wat je bedenkt drukt zich in dromen uit in beelden. Maar als je in een soort roes leeft komen die indrukken ook overdag door.
Hallucinaties lijken veel op overdag dromen. De realiteitszin raakt dan verstoord.
Geestelijke onevenwichtigheid gaat vaak gepaard met anticiperende angsten.

Kinderlijke indrukken kunnen een rol spelen omdat die later als uitvergroot kunnen terugkeren.
Bijvoorbeeld van een ouder die als "reus" binnenkomt in een donkere kinderkamer.


Niet meer dan een droom per post.
Geen dromen van derden plaatsen.
Geen droom starten in het onderwerp van anderen.
Berichten zullen anders worden verwijderd, of het onderwerp wordt op slot gezet.

Je emailadres wordt niet getoond
Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan.
    ** ********  **  ** **   ** **    
    ** **   ** **  **  **  **  **    
    ** **   ** ** **   ** **  **    
    ** ********  *****    ***   **    
 **  ** **     ** **   ** **  **    
 **  ** **     **  **  **  **  **    
 ******  **     **  ** **   ** ******** 

Of bekijk eerst voorbeeld van je bericht