Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Een letterlijke boneyard

Anoniem
29 december 2017

Hallo,

Ik heb een paar vragen over een bepaald aspect in een droom van mij van een tijdje geleden.

Ik droomde toen dat ik met een schoolvriend in Tsjechie was, we ontmoetten elkaar in de bergen en we liepen door een halfverlaten stadje. Vervolgens besloten we te gaan paardrijden in een naald- en loofbos dat veel weg heeft van het Bredase Mastbos (waarschijnlijk omdat ik daar veel kom). Na een tijdje wilden we dieper het bos in gaan en we wilden een smal zandpad inslaan, maar op de hoek, half verscholen achter een boom, kwam een enorme wolvin tevoorschijn. Het beest was zo groot als een mannetjesleeuw of -tijger, misschien zelfs nog wat groter. Ze had helder groene ogen en een dikke vacht in verschillende tinten bruin. Daarmee had ze dezelfde oog-en haarkleur als ik. De wolvin was stevig gebouwd, zoals een tijger en had grotere poten, klauwen, kaken en tanden dan een gewone wolf.

De wolvin staarde mij aan alsof ze me goed kende,en toen we toch maar het pad insloegen merkte ik dat het grote beest mij op afstand van ongeveer tien meter achtervolgde. Niet alsof ze op me joeg, maar meer zoals een hond zijn baasje volgt. Wel bleef de wolvin steeds grotendeels verborgen in de struiken, maar zelfs als ik niet keek of luisterde, wist uk ik dat ze me nog steeds volgde. De paarden waren niet bang voor de wolf en mijn vriend ook niet.

Zo reden we een tijdje dravend verder tot we bij een enorme open plek kwamen. We stegen af en liepen naar de bosrand toe, en hoewel ik een slecht voorgevoel hierover had, liepen we door en zagen we nu heel goed dat de bodem van de open plek volledig bezaaid was met dierenbeenderen. Ik zag er een enkele mensenschedel tussen liggen. Ee lagen zoveel botten dat de grond niet meer te zien was. De botten zagen bleek in het zonlicht, en we merkten dat vlak voor onze neus een soort totem stond met een gehoornde schedel (een buffel of zo) op een geschilderde stok, zoals de Indianen die hadden. Het was een soort afbakening van "verboden terrein,niet betreden". Ik werd bang bij de aanblik, en ik droomde lucide om mezelf daar weg te halen. Ik keek om en zag de wolvin ineengedoken onder wat laaghangende takken zitten, ze keek dreigend naar de "boneyard" alsof ze er ook bang voor was. We stegen op en reden hard weg, ik wilde zo snel mogelijk zo ver mogelijk weg van die akelige plek.

Na een tijdje kwamen we een andere ruiter tegen, met wie we een praatje maakten over wat we hadden gezien. Ik weet niet wat de man terug zei, maar ik zag de wolvin een eindje terug een laatste keer mij aankijken om vervolgens het bos terug in te rennen.



Ik heb nooit eerder over wolven gedroomd, laat staan zo'n grote.
Wel heb ik een keer eerder over de boneyard gedroomd in hetzelfde bos. Ik was samen met die man te voet gekomen, en ik zag de open plek door de bomen en struiken heen, maar ik kon pas zien dat de witte dingen botten waren toen ik dichterbij kwam. Ik werd er ontzettend bang van en sloeg verschillende paden in om er weg te komen, maar ik kwam er steeds weer bij terug. Nadat ik de man had teruggevonden, die lachte en vrolijk was alsof hij de botten niet kon zien (waarvan ik wist dat dat wel zo was), zei ik dat ik daar zo snel mogelijk weg wilde. We gingen toen weg en toen werd ik wakker.

De eerste keer dat botten überhaupt in een droom voorkwamen, was dat aan de overkant van mijn huis, waar normaal een basisschool staat, voor het hek in de bosjes allemaal dierenbeenderen van grote dieren als koeien waren gedumpt. Ik herinner me dat ik erachter kwam dat een paar vreemde, eng uitziende mannen die botten daar dumpten door plastic vuilniszakken er leeg te gooien. Het was een nogal enge aanblik, en ik denk ook liever niet aan die droom terug.


Kan iemand me hierbij helpen, om me tenminste proberen te vertellen wat het zou kunnen betekenen?

Alvast bedankt :)

Groetjes, iemand die bang is dat ze weer zo'n enge droom krijgt.

30 december 2017
Beheerder

Het lijkt op de vallei der doden.
Dat is een doortocht.
De wolf staat nauw in verband met het onbewuste waar hij prima de weg weet.
Tegelijk is de wolf een deel van je als instinctief waarschuwend.

De beenderen lijken op het beeld uit de alchemie waar na de mortificatie de verrottingsfase (Putrefactio), de Albedofase volgt (witwording van de beenderen).
Op zich is dat een verwerkingsproces, een zuivering.
Je gaat denken aan de lijken uit de kast van verdrongen herinneringen en onaangename problemen.

[annmccoy.com]

Het bos is hier het onbewuste. De associatie met het Mastbos zou op mast kunnen wijzen (fallisch)?
Mast komt van dennenbomen. Dat zijn vrij kale, rechte, fallische stammen.
Een dennenbos is vaak donker en dor, veel afgevallen naalden op de grond, bijna zwart soms en daarom geeft het wel een dode wat lugubere sfeer aan. Vermoedelijk werden er inderdaad wel masten van gemaakt.



2 keer bewerkt. De laatste keer was 30 december 2017 door Sheherazade.

Anoniem
30 december 2017

Dus in het kort samengevat, deze droom laat mij onbewust iets verwerken? Interessant.

31 december 2017
Beheerder

Het is ook een zuiveringsweg, die overigens iedereen heeft te gaan.