Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Telepathie in de droom?

Anonieme bezoeker
4 jaar geleden

Ik zit aan een enorme tafel in de docentenkamer met achter mij een stoel. Aan één zijde van de tafel zitten docenten, pratend met elkaar. Ik voel mij een beetje alleen. Echter, door de deur zie ik X staan, die bij de deur van zijn lokaal staat en leerlingen verwelkomt [woha, ik zie nu opeens het verband met de andere droom, zie [www.droominfo.nl]. Krijg meteen pijn in mijn Derde Oog]. Ik kijk weg, durf hem eigenlijk niet te bekijken, bang dat de docenten zien dat er meer gaande is tussen ons.
Dan komt X achter mij zitten, op die stoel. Hij fluistert iets in mijn rechteroor over een mail en over prikken, ik denk in de context van tranen die achter je oog prikken. Na lang nadenken, en de verbazing van zijn actie, denk ik dat hij hiermee bedoelt of de mail die hij mij gestuurd heeft, mij verdrietig heeft gemaakt. Ik knik, waarop hij zegt: "Dat dacht ik al." Vervolgens staat hij weer op. Ik herinner mij ook iets over een krat Heineken die in de weg staat en waar hij over struikelt, waarna een vriendin iets in de trant van "sorry" zegt. X laat mij achter met koude rillingen over mijn rug. Daarnaast is zijn lichaamsgeur heel duidelijk aanwezig.

Na de droom dacht ik direct: Wow, wat een aparte droom. Vooral die rillingen over mijn rug en zijn lichaamsgeur... en dan natuurlijk de boodschap. Ik vraag mij af of dit een vorm van telepathie is?
Die krat Heineken zou wel eens kunnen duiden op een vraag die ik hem heb gesteld: of we kunnen carpoolen (reünie van de school), aangezien ik overgevoelig ben voor alcohol en we toch in dezelfde plaats wonen. Het lijkt voor hem een struikelpunt te zijn? (Normaal reageert hij supersnel op zijn mail, maar ik wacht nu ondertussen bijna een week).

WOW NEE WACHT. Vannacht droomde ik wederom, en blijkbaar had ik hem in die droom een mail gestuurd met meerkeuzeopties onder de vraag of hij wilde carpoolen. Ik kan mij herinneren dat hij mij beantwoordde, iets in de trant van "Tot morgen!" en ik was erg in de war of hij nou wel wilde carpoolen of niet. Maar ik had over de letter "C" heen gelezen, en dat was de keuze dat hij inderdaad wilde carpoolen. En iets met liefde, iets met hartjes...
Holiesh*t. Als dit inderdaad een vorm van telepathie is, dan krijg ik woensdag antwoord, aangezien de reünie donderdag plaatsvindt.

Edit: Ik zat te bedenken wat dan de betekenis is van de letter C, want ik heb geen vrienden/familie wiens naam met de letter C begint.
En toen schoot het mij te binnen: de letter C is de derde letter van het alfabet. Het getal drie... De helft van het getal zes, wat in de andere droom voorkwam... En woensdag is de derde dag van de week...2 keer bewerkt. De laatste keer was 4 jaar geleden door Magnet.

4 jaar geleden
Beheerder

Volgens mij ben je nog steeds tot over je oren verliefd op X.
Heeft hij wellicht een drankprobleem? Want hij struikelt er over, niet jij.

Koude rillingen zijn meestal een gevolg van angst of gevaar.
Daar hoort ook die animale geur bij.
Hij benadert je van achteren. Dat is de onbewuste kant.
Waarom kijkt hij je dan niet in het gezicht maar fluistert iets in je oren en hoe weet jij dat hij dat is?
De verleiding kan 1000 gedaanten aannemen.
Bovendien bind jij de kat op het spek door te willen carpoolen.
Misschien heeft de C met het Carpoolen te maken, wat je ook uit kunt leggen als een rondje "biljarten".
C staat onder andere in verband met Saturnus. Saturnus heeft nooit vreedzame bedoelingen.
Saturnus heeft een a. b. en c. ring, dus 1+2+3 =6
De temperatuur op Saturnus is iets van -130 graden, daar krijg je wel koude rillingen van.

De C is de vorm van een sikkel, die ook in verband staat met Saturnus.
Kronos, kwam daar niet zo best mee weg. (castratie)
Saturnus heeft een etymologisch verband met Sater, ofwel Pan.

Ik snap niet wat het 3e oog hierbij aan toevoegt.
je wist immers al dat er een reunie zou zijn en wenste dus heimelijk dat hij je mee zou nemen.
Je droomt als een verliefde keukenmeid over de prins met zijn gouden koets.
Vergeet je glazen schoentje niet. Of verlies die, als het 12 slaat en hij erover struikelt. LOL2 keer bewerkt. De laatste keer was 4 jaar geleden door Sheherazade.

Anonieme bezoeker
4 jaar geleden

Fijn dat ik je op deze zonnige maandag ook een lolletje kan bezorgen, Sheherazade. Ik vind het alleen heel jammer dat mijn gedachte tijdens het plaatsen van deze droom op het forum wordt bevestigd door jouw reactie. Ik vind het heel jammer dat ik hier vaak stuit op een muur van onbegrip. Daarom wil ik graag vragen om mijn account te verwijderen.

4 jaar geleden
Beheerder

Quote
Magnet
Fijn dat ik je op deze zonnige maandag ook een lolletje kan bezorgen, Sheherazade. Ik vind het alleen heel jammer dat mijn gedachte tijdens het plaatsen van deze droom op het forum wordt bevestigd door jouw reactie. Ik vind het heel jammer dat ik hier vaak stuit op een muur van onbegrip. Daarom wil ik graag vragen om mijn account te verwijderen.

Onbegrip?
Hoe kun je dat schrijven?
Hoeveel uitgebreide en zinvolle, (door jezelf bevestigde) reacties heb je al niet ontvangen op je repeterende probleem, waar je blijkbaar nooit overheen komt?

Dus je verwacht dat we alleen egosynthone duidingen zullen steunen?
Het onbewuste compenseert, anders zou het geen evenwicht kunnen bewerken.

Ik zal je account verwijderen.1 keer bewerkt. De laatste keer was 4 jaar geleden door Sheherazade.

4 jaar geleden

Oh, dat is nogal een abrupt besluit. Heeft de droomvrager een slechte dag? De laatste tijd reageerde ik ook nauwelijks op deze droomvrager, omdat degene alleen maar reacties wil ontvangen die voor haar goed in de oren klinkt. Ze reageerde ook niet eens op de moeite die ik er voor nam.

Sheherazade, ik vind het bitter voor jou, omdat je uitgebreide analyses maakt. Het kost ook heel veel energie om je te verplaatsen in bijvoorbeeld al de sfeer van de droom. Zoveel dromen achter elkaar uitleggen en zo uitgebreid lukt me niet eens.

4 jaar geleden
Beheerder

Esme. dat is inderdaad zo frustrerend.
Het vergt veel inlevingsvermogen om dromen uit te kunnen leggen.

Geheel belangeloos steek je daar tijd en energie in en als het al tot een antwoord komt, vaak helemaal niet, krijg je nog negatieve reacties toe.

Na al die posten.

Precies Esme, als een droom te veel synchroon loopt met het ego, kun je er zeker van zijn dat de zelfanalyse, of de uitleg, niet klopt.
Maar wij gaan niet mee in het opstrijken van veren.

Dat is een van de redenen waarom Jung het bepleitte dat therapeuten een vergoeding moeten vragen.
Dat beschouwde hij als een afkoop van het schuldgevoel van de cliënt.
Zoiets speelde ook bij de grondlegger van Reiki, die het allemaal voor niets deed, tot hij inzag dat mensen daar niets mee deden.

Ben niet uit op vergoedingen, maar soms voel je je wel gebruikt.
Je kunt het ook misbruik noemen.

De prinses op de stapel matrassen, ligt nog steeds op de erwt X, of tegen het plafond.

Magnet
4 jaar geleden

Beste Esme en Sheherazade,

Ten eerste, Sheherazade, bedankt voor het verwijderen van mijn account.

Ik vind het heel jammer dat jullie zo denken over mijn besluit en ik vind het zeker zeer jammer om te lezen hoe jullie er op reageren. Dat bevestigt mijn besluit alleen maar des te meer.

Ik begrijp dat jullie gefrustreerd zijn over de energie en de tijd die jullie in het analyseren van dromen stoppen, maar ik ben van mening dat het jullie eigen keuze is om op een droom te reageren of niet.

In ieder geval, bedankt voor jullie tijd en energie. Ik heb besloten om zelf mijn eigen weg te volgen, en het laten analyseren van dromen door anderen past daar niet bij.

4 jaar geleden

Het is je vrije keuze om te stoppen. En het is idd. onze eigen keuze om te reageren. Alleen verbaasde mij het, dat abrupt door één geanalyseerde droom, je tegen een muur oploopt. Met alle dromen die ik gelezen heb van jou, las ik een bevestiging van je omtrent de uitleggen van Sheherazade.
Het is ook de toon die de muziek maakt, betreffende je keuze. Dat is eigenlijk meer waarover het gaat. We zijn niet boos, maar meer teleurgesteld (vermoed ik ook bij Sheherazade). Zonder onze reacties is dit forum niet actief. Het is toch leuk dat er wel gereageerd wordt. En wij vinden het leuk om te doen. Sterkte met alles en misschien tot ziens!1 keer bewerkt. De laatste keer was 4 jaar geleden door Esme.

Magnet
4 jaar geleden

Dag Esme,

Dit besluit sluierde al langer in mijn gedachten rond. Ik vond dat het nu tijd was om die knoop door te hakken.

Bedank voor je bericht in ieder geval.

4 jaar geleden
Beheerder

Dat je je eigen weg wil gaan is prima, maar kom niet met verwijten aan naar ons toe.
Je zocht hulp, die kreeg je belangeloos.
Er komt altijd een moment waarop je op eigen benen verder wilt.
Maar dat is toch een proces dat ook hier ontwikkeld is.

Ik kreeg uit de kentering van je dromen al langer het gevoel dat je helemaal niet los gekomen bent van je idee-fixe.
Integendeel, zou ik zeggen, het heeft zich zelfs versterkt.
Een muur werkt altijd twee kanten op en staat voor afweer.
Maar ik ga er verder niet meer op reageren.1 keer bewerkt. De laatste keer was 4 jaar geleden door Sheherazade.

Deze discussie is gesloten.