Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Re: Het gevoel dat er iemand in de buurt staat die er helemaal niet is...

Elinexo
4 jaar geleden

Hoi hoi,

Het is nu half 9 op een zondag ochtend na een avond stappen, en geloof mij als ik drink dan word ik rond 1 smiddags wakker. Maar vandaag ben ik zo raar wakker geworden door zo'n rare droom. Ik droomde over het feest waar ik was maar ook weer niet, ik kan me niet precies vastpinnen of het nu het zelfde feest was. Op het feest was het nog niets aan de hand maar toen ik later in mijn droom op een groot bed belande met mijn moeder en beste vriendin van mijn moeder ( ook de moeder van mijn beste vriendin ) mijn moeder en haar vriendin zaten wat te praten ik weet ook niet waarover maar ik zat foto's te kijken en de foto's waren op de een of andere manier grappig, maar toen ik de "zelfde" foto's nog een keer ging kijken kreeg ik scheuren in mijn telefoon en kreeg ik een heel benauwd en kippenvel gevoel over mijn hele lichaam. Dus ik probeerden me in te houden bij m'n moeder en vriendin om hun niet bang te maken, maar kon het niet meer laten dus ik " mam mam mam, er is hier iemand" dus ik val op het bed (op m'n buik) en begin heel hard te ademen, het rare gevoel is er ook nog steeds maar m'n moeder houd me vast en terwijl m'n moeder me vast houd merk ik langzaam dat ik in m'n eigen bed ben, maar als ik m'n ogen open doe is mijn moeder er niet, er is niemand. Maar ik werd wel hard ademend wakker. En terwijl ik bij mezelf dacht "oh shit wat een rare droom" en ik me omdraai krijg ik het zelfde rare bezweten kippenvel gevoel weer terug, ik mijn moeder wakker maken en het er met haar over gehad en terwijl we op mijn bed zaten om te kijken of zij het zelfde voelden leek het alsof er iemand op mn nek/schouders drukten, ik had het toen erg koud en m'n pupilen waren groot die 20 min later dat ik met m'n moeder op mijn bed zat kon ik haar niet meer uitleggen hoe ik me voelden terwijl ik dat nu wel heel goed kan. Ook heb ik wel eens vaker gehad dat als ik heb gedronken het net lijkt alsof er mensen zijn in de kamer waar ik slaap, geen enge personen als in andere bekende slaapstoornissen maar vrienden, dat er bijvoorbeeld een feestje was in de kamer van een vriend waar ik sliep, maar vanacht lag er een vreemde naast me met een vriendelijk gezicht alleen had ik geen zin om met die gene te praten dus draaide ik me om. Maar heb dus wel weer een persoon gezien voor de 5e keer ofzo. Lig nu in bed met een dik deken en heb het gruwelijk koud. Sorry voor mijn lange bericht maar heb zoveel opgezocht en kan het maar niet vinden.. dus weet iemand hier misschien wat het is en wat het betekend? Ga ik dit vanavond weer hebben?

Groetjes Eline

4 jaar geleden
Beheerder

Tja, als je aan de boemel bent geweest en te laat naar bed gaat kan het voorkomen dat je dingen gaat zien die er niet zijn.
De afweer is dan verminderd waardoor inhouden bovenkomen die normaal worden weggefilterd.
Na drinken, uitputting, deprivatie, intense meditatie, langdurig ontbreken van prikkels kan men gemakkelijker gaan hallucineren.
Persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat we continue dromen. In de geest spelen zich vele processen af die we echter niet opmerken tenzij we ernaar haken en ons iets "invalt".
In de slaap of halfslaap doen zich hypnagoge situaties voor.
Zo kan je dan personen zien of vermeende "geesten" of vreemde inhouden.
In de slaap of op de drempel ervan kun je levitaties ervaren of uittredingen en depersonalisaties.
Je splits als het ware in twee. Soms melden mensen dat zij zichzelf op bed zien liggen.
Daar is niets vreemds of verontrustends aan, en er bestaat een onafhankelijk, buitenlichamelijk bewustzijn.

Zo kunnen er ook vreemde personen in je huis of kamer binnen komen als gedachtenbeeld.
Je droomhuis ben je gewoon zelf, maar het is niet je privé bezit.

Scheuren in de telefoon wijst op zoiets als een verbroken contact of relatie, maar ook psychisch of fragmentatie.
Een telefoon is immers een lijntje hebben met. Zoals ook telepathie.

Het is mogelijk, dat je moeder je teveel vasthoudt in een verstikkende houdgreep. (over-protectie)
Zoals het ook vreemd is dat je met haar in bed ligt. (het nest)

Lees toevallig een boek van Oliver Sacks waarin hij beschrijft hoe muzikale processen een geheel autonoom bestaan kunnen leiden.
Zo zijn er wel meer processen te vinden die we alleen opmerken als we eraan of mee werken.
Dus het creatieve proces is iets wat vooral onder bijzondere omstandigheden kan doorkomen. Zoals gehoorstoornissen of neurologische problemen hersentrauma enz. Bij gezichtsstoornissen kunnen ook autonome hallucinaties ontstaan.
Eigenlijk is elk zintuig onderhevig aan zeg maar kruismodulatie.
Anderen kunnen zich onmogelijk bevrijden van die invloeden omdat het continu storend op het bewustzijn inwerkt.1 keer bewerkt. De laatste keer was 4 jaar geleden door Sheherazade.