Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

nieuw huis

4 jaar geleden

Ik liet mijn nieuwe huis zien. Volgens mij aan mijn ex. Het leek op 'n rondleiding maar voor mij was ook alles nog nieuw.
Het begon in de tuin. Die was enorm. Ik had het over ’n bepaalde plant die ik meegenomen had hierheen, ’n omgekeerde versie van het gebroken hartje, maar die zag ik niet staan. Alleen de gewone. Ook heel veel andere planten en we liepen ’n heel pad af. (misschien door een bezoek van me pas geleden in het Loo? In verband met die wandeling door de enorme tuin). Verschillende kleuren hadden ze ook en allemaal planten met bloemen. Het was ook echt 'n nieuwe tuin want de planten waren nog zoals je ze in n tuincentrum koopt en ze waren netjes opgebonden tegen de tuinafscheiding.
Dan zeg ik iets over dat ik niet had gedacht dat al die planten nog leefden want kennelijk hadden ze overwinterd. Het zag er allemaal uit alsof het recent was geplaatst en aangelegd was.
Het huis was ook enorm. Wat ik me goed herinner was ’n hoog plafond, gigantisch hoog en rond en terwijl ik rond keek vroeg ik me dan ook af hoe ze de lampen daar hadden gekregen. Er hingen van die lampen naar beneden maar daaraan hingen dan ook weer lampen, soort kleinere huiskamerlampen. Die hingen halverwege de stangen of kabels van de grote lampen.
Ik stond ergens op ’n verhoging, paar meter hoog wel??? (via kanseltrap?) en keek naar beneden. De ruimte was groot en rond en op de vloer lag een tapijt. Helemaal perfect uitgesneden en om een zuil heen gelegd in het midden want de ruimte was helemaal open. Het was warm en behaaglijk en gezellig en prachtig ingericht met enkele meubelen maar dat kan ik me niet goed herinneren.
Ik zei tegen m'n ex dat ik het zo ontzettend knap vond dat ze het kleed van mijn moeder zo hadden kunnen uitsnijden en neerleggen. Tegelijkertijd vond ik het ook heel apart want dat kleed was wel groot maar natuurlijk niet zo groot als wat er nu in deze ruimte lag.
We liepen eerst beneden en kwamen langs een grote ruimte (nis?) waar aan het begin twee mensen op de grond zaten, ’n oudere man en vrouw rond de 55 of zo, geen idee wie het waren.
Er stond achterin de ruimte een tv op ’n meubel. Wel vier meter lang en niet zo hoog dus ’n rechthoek. Ik herinner me nog dat ik me verbaasde over het model. Nog nooit eerder gezien. Die twee mensen vroegen of ik die aan wilde zetten maar ik had geen idee hoe dat ding werkte.
Er lag een afstandsbediening maar ik kreeg het beeld op de afstandsbediening niet op het scherm???
Ook stond er ’n ligstoel in de hoek achter de tv waarvan ik me ook afvroeg hoe die precies werkte. Het was ’n slaaprelaxstoel met het voetenstuk tot op de grond. Design dus mooi maar hoe werkt het? Ik zette hem weer weg om dan maar later eens uit te proberen.
Vlak voor ik uit m’n droom kwam bedacht ik me dat ik nog niet eens de kamers van de kinderen had gezien, hoe die geworden waren.
En trouwens, wie hadden dit voor mij gedaan? Het was een vorig huis waar ik gewoond heb. Zo zag het alleen niet meer uit. Het was van binnen als ’n kerk, Byzantijnse stijl, koepel versierd maar geen ramen, wel een pilaar in het midden waar je dan omheen kunt lopen en verder helemaal open. Het was ook de ruimte van een kerk. En wat ook nog opviel was dat alles zo mooi wit pas. Pas geschilderd en ik stond er maar aan te denken hoe knap dat toch is dat ze dat kunnen.

4 jaar geleden

De ex is nog niet vergeten. Met je ex in gedachten leeft je in het verleden. Een tuin is door mensen gemaakt stukje natuur. Eigenlijk kunstmatig, maar wel een plek waar je tot rust kan komen. De tuin die groot is laat zien dat je een grote ruimte hebt om je te ontplooien. Grote tuinen hebben meestal verschillende thema’s. Je kan kiezen uit verschillende mogelijkheden. Voel je vrij en ook vrij van je ex. De overwintering van de planten duidt op doorzettingsvermogen. Door weer en wind overleefd. Dat kan voor de dromer staan; ontberingen doorstaan.

Het grote huis staat ook voor grote mogelijkheden, maar men moet wel duidelijke grenzen hebben, anders verdwaal je in je eigen huis; je gedachten, plannen en doelen. De lampen geven lichtpuntjes weer, maar men moet zich niet te veel door een te grote wens verleiden (grote tv/sociale media). Want dan ga je op je tenen lopen. Van de slaap relaxstoel mag je gebruik maken. Er zijn ook momenten waarbij je even kan bijkomen, van drukke bezigheden. Of overdadige prikkels.

De Byzantijnse kerk staat voor eeuwenoude culturen, tradities en rituelen. Het kan om geestelijke voeding gaan. Wit is steriel en goddelijk. Het oude (problemen) zoeken een weg naar helderheid en heelheid.1 keer bewerkt. De laatste keer was 4 jaar geleden door Esme.

4 jaar geleden
Beheerder

Het gebroken hart draag je met je mee.
Planten kunnen soms steun nodig hebben (jij misschien ook een "steunpilaar", kan ook een kreunpilaar zijn, of een praatpaal/ c.q. fallus, nog afgezien van het mogelijke paaldansen?).
In de kerkelijke symboliek komt de paal wel voor als klaagzuil. Zoals de geselpaal, martellaarspaal, of de pilaarheiligen enz.

Maar het huis is veel te groot, alsof het een paleis van Blauwbaard betreft.
Zo'n hoge ruimte is niet gezellig. Maar het zou b.v. op narcisme kunnen wijzen. Misschien was je ex er een?
Het geeft wel expansieruimte maar zo'n groot en vooral rond huis is een typisch Zelfsymbool (rotundum)
Daar past die status wel bij.
Wat moeten die oudjes met een TV, een slaapstoel en verder niks?
Alles is dan wel mooi wit maar het is ook steriel (geen kleur en geen gevoel).

De tuin geeft wel kleuren aan en leven, maar het lijkt niet tot het huis zijn doorgedrongen.
Je kunt er om je Zelf rondjes lopen. (gedachten kringloop)
Naja, en wie gaat er voor op de Preekstoel? Of wie moet het aanhoren?

Je bedoelde waarschijnlijk kroonluchters? Het geheel doet bijna aan een paleis denken of het prieeltje van Oranje in Wassenaar. Jachthuis.

De Tv lijkt mij kollossaal, het is meer een bioscoopscherm als ik het goed begrijp?
Een tv biedt een virtuele kijk op de wereld als kijkdoos.

Basiliek is een koepelkerk.
Maar wat dat hemelgewelf nu in zou houden?
De paal als klimpaal?
Op de paal als symbolische stamboom naar de hemelse kruin?

Een paal of boom is vaak een versluierde aanduiding voor een toegang naar "hogere sferen" of de z(w)evende hemel.

Bloemen in de paradijstuin kunnen symbolisch zielen aanduiden maar natuurlijk ook mogelijkheden en vruchten.
De winter is de doodsheid of dorre depressie die hier overwonnen lijkt maar het huis zal nog ingericht moeten worden.
Iets bescheidener van formaat lijkt mij wel realistischer, tenzij je van "adel" bent natuurlijk.1 keer bewerkt. De laatste keer was 4 jaar geleden door Sheherazade.

4 jaar geleden

Dankjewel Esme. Ik kan zeker je uitleg plaatsen.
Wat ik niet duidelijk vermeld heb is dat het huis vernieuwd was. Het was van mij vroeger en nu kennelijk weer.
Ik zal me zeker niet door de media laten verleiden. Vond die tv ook erg overdreven.
Heel erg bedankt voor je uitleg. Deze droom kreeg ik na een ervaring die ik liever niet hier plaats. Daarom kan ik er niet veel meer over zeggen.

4 jaar geleden

Dankjewel Sheherazade!
Ook voor jouw uitleg bedankt. Leuk dat stukje over Blauwbaard want ik ben gek op sprookjes maar daar was hier zeker geen sprake van.
De sfeer was goed, heel goed en zelfs het witte was warm. Geen kroonluchters maar lampen een stangen of kabels. Alles was mooi.
Ik noemde de verhoging 'n kansel omdat ik het anders niet weet. Ik kon daar mooi alles zien en was aan het genieten van wat ik zag.
Soms is het lastig om goed op te schrijven en is het gemakkelijker om dit te vertellen. Tsja, helaas niet mogelijk hier.
Mijn ex speelt geen belangrijke rol. Ik laat hem alleen maar zien wat er voor mij gemaakt is en deel dit met hem.
Ik ben blij met deze site en de input etc. die ik hier krijg!! dus weer bedankt! en zoals ik al schreef bij Esme, kon ik niet alles vermelden waardoor deze droom misschien is ontstaan. Des te lastiger voor jullie.

4 jaar geleden

Als je je er niet prettig bij voelt om alles open op tafel te leggen is dat begrijpelijk. Ik ben blij dat je iets aan onze uitleggen hebt.